Virkasuhteen täyttäminen, kuntoutussuunnittelu ja apuvälineet, johtava kuntoutussuunnittelija, SOTEPE-03-595-24
Johtavan kuntoutussuunnittelijan viran täyttäminen, Kuntoutussuunnittelu ja apuvälineet, työavain SOTEPE-03-595-24
Päätös
Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella fysioterapeutti (YAMK) Pia Yli-Kankahilan johtavan kuntoutussuunnittelijan virkaan (vakanssinumero 039077, Kuntoutussuunnittelu ja apuvälineet) 19.12.2024 lukien 4200,04 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.
Koeaika on 6 kuukautta.
Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otettu on esittänyt hyväksyttävän selvityksen tartuntatautilain 48 §:n mukaisesta rokotussuojastaan. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.
Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.
Päätöksen perustelut
Johtavan kuntoutussuunnittelijan virka tuli avoimeksi 1.9.2024.
Toimivalta
Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan johtavan kuntoutussuunnittelijan virkaan ottaa sairaala-, kuntoutus – ja hoivapalvelujen johtaja.
Viran tehtäväkuvaus
Johtava kuntoutussuunnittelija johtaa Kuntoutussuunnittelu ja apuvälineet -yksikköä, joka on osa Helsingin sairaalaa. Johtava kuntoutussuunnittelija vastaa lääkinnällisen kuntoutuksen ostopalveluista, apuvälinepalveluista ja veteraanikuntoutuksen järjestämisestä. Suorina alaisina toimivat kuntoutusohjaaja, kuntoutussuunnittelijat ja apuvälinepalvelujen osastonhoitaja sekä veteraaniasiamies.
Kelpoisuus
Johtavan kuntoutussuunnittelijan viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, tutkinto terveydenhuoltoalalta sekä riittävä kokemus alansa hallinto- ja johtamistehtävissä.
Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.
Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää erinomaista tuntemusta kuntoutusjärjestelmästä, siihen liittyvästä lainsäädännöstä ja apuvälinepalveluista.
Eduksi luettiin vahva kokemus alueellisesta verkostotyöstä.
Hakuprosessi
Johtavan kuntoutussuunnittelijan virka (vakanssinumero 039077) on ollut julkisesti haettavana 16.9.–7.10.2024. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa osoitteessa helsinkirekry.fi. Kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun lisäksi työpaikka on ollut Työmarkkinatorin, Joblyn ja Duunitorin sivuilla. Lisäksi työpaikkaa on mainostettu LinkedInissä.
Määräajassa hakemuksen jätti 29 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.
Vaadittu kelpoisuus on 18 hakijalla.
Hakemusten perusteella 18.10.2024 pidettyyn ryhmähaastatteluun kutsuttiin seitsemän (7) hakijaa, joilla arvioitiin olevan edellä mainittujen kriteerien lisäksi täytettävänä olevan viran kannalta riittävää alan johtamiskokemusta. Yksi hakija vetäytyi ryhmähaastattelun jälkeen. Ryhmähaastattelu pidettiin Kallion virastotalolla. Ryhmähaastattelun suorittivat sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Pia Nurme, johtajalääkäri Laura Pikkarainen ja rekrytointikonsultti Sanni Pykälämäki.
Ryhmähaastatteluissa olleista yksilöhaastatteluun 7.11.2024 kutsuttiin kolme (3) hakijaa: hakija 1 ********** hakija 2 ********** ja hakija 3 Pia Yli-Kankahila. Yksilöhaastatteluun kutsuttavilla arvoitiin olevan edellä mainittujen kriteerien lisäksi näkemyksellisyyttä kuntoutuksen kehityssuuntiin Suomessa sekä tapa välittää sanomaansa vakuuttavasti ja jäsentyneesti. Ennen haastatteluja yksilöhaastatteluihin edenneet hakijat ohjattiin henkilöarviointiin, jonka suoritti Psycon Oy viikolla 43. Yksilöhaastattelut pidettiin Kallion virastotalolla. Haastattelun suorittivat sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Pia Nurme, johtajalääkäri Laura Pikkarainen ja rekrytointikonsultti Sanni Pykälämäki.
Hakijoiden kuvaus
Hakija 1 on valmistunut terveystieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta 2017. Hän on laillistettu fysioterapeutti. Lisäksi hän on suorittanut johtamisen perusopinnot Itä-Suomen avoimessa yliopistossa. Hän on työskennellyt 9Lives Oy:ssä hallinnon asiantuntijana toukokuusta 2024 lähtien. Vuodesta 2020 lähtien hän on työskennellyt 9Lives Oy:ssä palvelukehityspäällikkönä ja syksystä 2023 lähtien palvelupäällikkönä. Vuosina 2019–2020 hän työskenteli palveluasiantuntijana Posti Kotipalvelut Oy:ssä. Vuosina 2017–2019 hän työskenteli koordinaattorina Attendo Oy:llä ja vuonna 2017 tutkimusassistenttina Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksella. Vuosina 2013–2015 hän työskenteli Tuusulan kunnalla fysioterapeuttina.
Hakija 2 on valmistunut fysioterapeutiksi (YAMK) Turun ammattikorkeakoulusta 2013. Hän on laillistettu fysioterapeutti. Lisäksi hän on suorittanut gerontologian perusopinnot Turun yliopistossa. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla johtavan kuntoutussuunnittelijan viransijaisena kesäkuusta 2024 lähtien. Vuoden 2016 elokuusta alkaen hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla kuntoutussuunnittelijana ja maaliskuusta 2017 lähtien osastonhoitajana Laakson sairaalan fysioterapiassa. Hengitysliitolla hän toimi asiantuntijana vuosina 2013–2014 ja Suomen syöpäyhdistyksessä hän työskenteli projektikoordinaattorina syksyllä 2013. Turun yliopistollisessa keskussairaalassa hän työskenteli fysioterapeuttina vuosina 1991–2013 ja 2015–2016.
Hakija 3 on valmistunut fysioterapeutiksi (YAMK) Metropolian ammattikorkeakoulusta 2013. Hän on laillistettu fysioterapeutti. Hän on työskennellyt Berner Oy:llä apuvälineratkaisujen myyntipäällikkönä vuodesta 2021. Vuosina 2020–2021 hän työskenteli kaupallisena johtajana Respecta Oy:ssä. Hän on työskennellyt myyntipäällikön ja asiakkuusjohtajan tehtävässä Haltija Oy:ssä vuosina 2017–2020. Vuosina 2016–2017 hän työskenteli osastonhoitajana apuvälinepalveluissa Helsingin kaupungilla. HUSin apuvälinekeskuksessa hän työskenteli fysioterapeuttina 2011–2016 ja erikoissuunnittelijana vuonna 2014. Hän on toiminut Metropolia ammattikorkeakoulussa luennoitsijana ja tuntiopettajan vuodesta 2015 alkaen. Vuosina 2007–2010 hän toimi myyntiedustajana Althera Oy:llä.
Kaikilla kolmella haastateltavalla oli monipuolista kokemusta kuntoutuksesta ja apuvälinepalveluista ja kokemusta esihenkilötehtävistä. Kaikki kolme hakijaa osoittivat sekä hakemuksensa että haastatteluiden perusteella olevansa hyvin motivoituneita hakemaansa tehtävään. Hakijan 2 työkokemukset kohdentuvat kuntoutus- ja apuvälinepalveluihin. Hakija 3 on toiminut niin yksityisellä kuin julkisella puolella kuntoutuksen ja apuvälineasioiden parissa ja hänellä on monipuolista kokemusta myös myynnin ja asiakkuuksien johtamisesta. Hakijalla 1 on kokemusta yksityisen puolen palveluiden kehittämisen ja hallinnon tehtävistä.
Arviointi
Johtava kuntoutussuunnittelija vastaa Kuntoutussuunnittelu ja apuvälineet -yksikön johtamisesta, myös henkilöstöhallinnollisesta ja taloudellisesta näkökulmasta. Johtava kuntoutussuunnittelija vastaa lääkinnällisen kuntoutuksen ostopalveluista, apuvälinepalveluista ja veteraanikuntoutuksen järjestämisestä.
Lopullinen vertailu suoritettiin kolmen edellä esitellyn kärkihakijan välillä. Kaikilla kolmella hakijalla oli erinomaista tuntemusta kuntoutusjärjestelmästä ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä. Lisäksi heiltä kaikilta löytyi esihenkilökokemusta sekä kiinnostusta kuntoutuksen ja apuvälinepalveluiden kehittämiseen. Hakijalla 2 ja hakijalla 3 oli enemmän johtamis- ja esihenkilökokemusta verrattuna hakijaan 1. Haastatteluissa hakija 2 toi monissa vastauksissa esille kokemuksia ja näkemyksiä nykyisestä viransijaisuudesta. Hakija 3 osoitti haastatteluissa laajempaa ymmärrystä henkilöstöjohtamisesta, talouden ja tuottavuuden huomioimisesta palveluiden järjestämisessä sekä kuntoutuksen ja apuvälipalveluiden tulevaisuuden näkymistä verrattuna kahteen muuhun hakijaan. Hakija 3 osoitti lisäksi vastaustensa perusteella ymmärtäneensä syvällisimmin haettavana olevan tehtävän sisällön.
Hakijat 1 ja 3 vastasivat haastatteluissa syvällisemmin ja monipuolisemmin näkemyksiinsä omista johtamisen vahvuuksista ja kehittämisen kohteista. Hakijan 2 vastauksissa kaivattiin rohkeutta nostaa esille omia kehittämisen kohteitaan. Haastattelun esiintymistehtävässä kaikki haastateltavat onnistuivat tuomaan esille näkemyksiään vakuuttavasti. Hakija 1 ja hakija 3 onnistuivat tuomaan näkemyksiään jäsentyneesti. Hakija 1 osoitti tehtävässä myös erinomaista paineensietokykyä, vaikka substanssi ei ollut hänelle tuttua. Hakijoille 3 ja 2 aihe oli tuttu ja täten heillä oli paremmat valmiudet esityksen valmisteluun. Hakijan 2 esiintyminen olisi kaivannut jäsennellympää rakennetta ja vakuuttavampaa perustelujen esittämistä.
Koulutuksen, kokemuksen, henkilöarvioinnin ja haastatteluissa osoitetun sopivuuden perusteella Pia Yli-Kankahilalla on parhaat edellytykset johtavan kuntoutussuunnittelijan viran tehtävien hoitamiseen toimipisteessä.
Valittua on suhteutettu kaikkiin muihin hakijoihin.
This decision was published on 22.11.2024
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Laura Pikkarainen, johtajalääkäri, puhelin: 09 310 42617