Virkasuhteen täyttäminen, lastensuojelutarpeen arviointi ja perhesosiaalityö, Itäkatu, sosiaalityöntekijä, SOTEPE-01-519-24

HEL 2024-011882
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 43

Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen, lastensuojelutarpeen arviointi ja perhesosiaalityö, Itäkatu, SOTEPE-01-519-24

Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö

Päätös

Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella valtiotieteiden maisteri Mirka Keinäsen sosiaalityöntekijän virkaan (vakanssinumero 028739, toimintayksikkö 395200, työpiste 100030) 1.10.2024 lukien 4262,94 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin

Koeaika on kuusi kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Sosiaalityöntekijän virka tuli avoimeksi 12.8.2024.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan sosiaalityöntekijän virkaan ottaa lastensuojelun sosiaalityön päällikkö.

Lastensuojelun ja erityisen tuen tarpeen arvioinnin sosiaalityöntekijä vastaa sosiaalihuoltolain mukaisesta palvelutarpeen arvioinnista, jonka aikana selvitetään myös lapsen lastensuojelun tarve. Asiakkaana on lapsi, mutta koko perheen tilannetta ja tuen tarvetta arvioidaan. Asiakasprosessit ovat tiiviitä, korkeintaan kolmen kuukauden pituisia. Palvelutarpeen arvioinnin aikana asiakkaiden on mahdollista saada tukea monialaisen työryhmän ammattilaisilta. Sosiaalityöntekijä toimii myös lastensuojelun virka-aikaisena päivystäjänä sekä antaa ammatillista konsultaatiota. Tehtäviin kuuluu myös tarvittaessa kiireellisen tai avohuollon sijoituksen valmisteleminen. Työ sisältää paljon dokumentointia.

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 7 §:n mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä vuorovaikutuksen ja asiakastyön dokumentoinnin taitoja sekä tiimityön taitoja.

Eduksi luettiin kokemus työskentelystä lapsiperheiden kanssa sekä Helsingin kaupungin palvelujärjestelmän tuntemisen.

Sosiaalityöntekijän virka (vakanssinumero 028739) on ollut julkisesti haettavana 25.7. – 19.8.2024 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun lisäksi TE-palveluissa ja Jobteaserissa.

Määräajassa hakemuksen jätti kahdeksan hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus oli kolmella hakijalla, jotka kutsuttiin hakemuksen perusteella haastatteluihin 19.8., 22.8. ja 23.8.

Haastattelut suorittivat johtava sosiaalityöntekijä Tiina Mustonen ja sosiaalityöntekijä Linda Thapa.

Mirka Keinänen on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla sosiaalityöntekijänä lastensuojelun ja erityisen tuen tarpeen arvioinnissa 5 kuukautta 20 päivää sekä vastaavan sosiaalityöntekijän tehtävissä turvakodissa 5 kuukautta ja 13 päivää. Lisäksi hän on työskennellyt aiemmin lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijänä vuoden ja 7 kuukauden ajan sekä perhehoidon sosiaalityöntekijänä. Hän on toiminut myös mm. ryhmätoiminnan koordinaattorin sijaisena sekä yli 6 vuoden ajan tehostetun perhetyön sosiaaliohjaajana.

********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hänellä on työkokemusta sosiaalityöntekijänä aikuissosiaalityöstä vuoden ajalta ja noin 8 kuukauden ajalta lastensuojelun avohuollon työstä.

********** on valtiotieteiden maisteri. Hän on työskennellyt perhesosiaalityön sosiaalityöntekijänä 5 vuotta ja 9 kuukautta. Hänellä on kokemusta sosiaalityöntekijänä toimimisesta myös koulukuraattorin työstä yli 7 vuoden ajalta ja lastensuojelun sosiaalityöstä noin vuoden ja 5 kuukauden ajalta.

Hakemuksen ja haastattelujen perusteella Mirka Keinänen osoitti sosiaalityöntekijän tehtävissä edellytettäviä vahvuuksia. Hänellä on kokemusta ja hyvä osaaminen palvelutarpeen arvioinnin työhön sekä lastensuojelun virka-aikaisen päivystystyön tehtäviin. Mirka Keinäsellä on myös laaja-alaista kokemusta lastensuojelun eri palveluista. Hakemuksen ja haastattelun perusteella hänellä on palvelutarpeen arvioinnin työssä tarvittavat asiakastyön ja dokumentoinnin taidot sekä kyky tehdä toimivaa yhteistyötä eri tahojen kanssa. Hänen työote näyttäytyy asiakaslähtöisenä ja kehittämismyönteisenä. Mirka Keinäsellä on myös hyvä Apotti-asiakastietojärjestelmän ja palvelutarpeen arvioinnin Apotissa käyttämien työnkulkujen osaaminen.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella Mirka Keinäsellä on erinomaiset edellytykset sosiaalityöntekijän viran tehtävien hoitamiseen Itäkadun lastensuojelun ja erityisen tarpeen arvioinnissa.

Päätös tullut nähtäväksi 11.09.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Tiina Mustonen, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 09 310 62622

tiina.mustonen@hel.fi

Päättäjä

Jonna Vanhanen
lastensuojelun sosiaalityön päällikkö

Liitteet (pdf)

1. hakijalistaus

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.