Tutkimuslupa, Socialarbetares inom barnskyddets syn på klientinteraktioner via det digitala mötesrummet Teams
Forskningstillstånd för forskningen ”Socialarbetares inom barnskyddets syn på klientinteraktioner via det digitala mötesrummet Teams”
Beslut
Barnskyddschefen godkände forskningstillståndet för ********** forskning ”Socialarbetares inom barnskyddets syn på klientinteraktioner via det digitala mötesrummet Teams” (pro gradu). Kontaktpersonen är ledande socialarbetare ********** Forskningstillståndet är i kraft till och med 31.5.2025.
Följande principer tillämpas för forskningstillståndet:
I forskningsprocessen tillämpas allmänna forskningsetiska principer. Deltagare i studien ska inte kunna identifieras i forskningsrapporten.
Forskningen får ej medföra kostnader för social-, hälsovårds- och räddningssektorn.
Forskaren förbinder sig till att följa EU:s allmänna dataskyddsförordning, dataskyddslagen (1050/2018) samt övriga lagar och förordningar som förbinder forskaren.
Forskaren kan ombes att gratis presentera forskningens resultat för Helsingfors stads social-, hälsovårds- och räddningssektor.
Den elektroniska forskningsrapporten levereras till social-, hälsovårds- och räddningssektorn på adressen: sotepe.tutkimusluvat@hel.fi. Den färdiga forskningen kan tillgängliggöras för personalen på social-, hälsovårds- och räddningssektorns intrasidor.
Beslutsmotivering
Syftet med forskningen är att utreda barnskyddets socialarbetarens erfarenheter och uppfattningar om det digitala mötesplattformen Teams. Forskningsfrågorna är:
1) Hur ser socialarbetaren i barnskyddet på användningen av det digitala mötesrummet Teams?
2) Vilka möjligheter och hinder finns det med detta arbetsverktyg?
Som målgrupp för studien är socialarbetare inom barnskyddet. Deltagarna till studien rekryteras via kontaktpersonen. Deltagandet i studien är frivilligt och deltagarna ger sitt informerade samtycke innan deltagandet i forskningen inleds.
Forskningsmaterialet samlas in genom fokusgruppintervjuer. Intervjuerna kommer ske fysiskt på en överenskommens plats. Intervjuerna kommer bandas in och transkriberas. Målet är att genomföra tre gruppintervjuer med tre till sex deltagare.
Forskningsmaterialet hanteras och förvaras i enlighet med den bifogade dataskyddsbeskrivningen och samtligt material kommer att förstöras i sin helhet vid forskningens avslut. Resultaten i forskningen kommer att presenteras så att studiedeltagarna inte går att identifieras.
Forskningstillståndet understöds av chefen för socialt arbete inom barnskyddet (10.9.2024).
I enlighet med social-, hälsovårds och räddningsnämndens beslut 30.11.2023 § 249 fattar barnskyddschefen beslut avseende forskningslov som berör barnskyddstjänster.
This decision was published on 11.09.2024
ANVISNINGAR FÖR ATT SKRIVA OMPRÖVNINGSBEGÄRAN
Den som är missnöjd med beslutet kan framställa en skriftlig begäran om omprövning. Ändring i beslutet får inte sökas genom besvär hos domstol.
Rätt att begära omprövning
Omprövning får begäras
- av den som ett beslut avser eller vars rätt, skyldighet eller fördel direkt påverkas av beslutet (part)
- av kommunmedlemmarna
Den tid inom vilken omprövning ska begäras
Omprövning ska begäras inom 14 dagar från delfåendet av beslutet.
Begäran om omprövning ska inlämnas till Helsingfors stads registratorskontor senast den bestämda tidens sista dag under registratorskontorets öppettid.
Om beslutet har delgetts per post anses en part ha fått del av beslutet sju dagar efter att brevet avsändes, om inte något annat påvisas. En kommunmedlem anses ha fått del av beslutet sju dagar efter att protokollet fanns tillgängligt i det allmänna datanätet.
Om beslutet har delgetts som elektroniskt meddelande anses en part ha fått del av beslutet tre dagar efter att meddelandet avsändes, om inte något annat påvisas.
Dagen för delfåendet räknas inte in i den bestämda tiden. Om sista dagen av den bestämda tiden är en helgdag, självständighetsdagen, första maj, jul- eller midsommarafton eller en helgfri lördag får begäran om omprövning inlämnas första vardagen därefter.
Omprövningsmyndighet
Omprövning begärs hos Helsingfors stads social-, hälsovårds- och räddningsnämnd.
Omprövningsmyndighetens kontaktuppgifter är:
Skyddad e-post: https://securemail.hel.fi/
Använd alltid skyddad e-post när du skickar personliga uppgifter.
Nämn alltid diarienumret (t.ex. HEL 2021-000123) i ditt meddelande om ditt ärende redan har upptagits till behandling vid Helsingfors stad.
E-postadress: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postadress: | PB 10 |
00099 HELSINGFORS STAD | |
Besöksadress: | Helsingfors stads registratorskontor |
Norra esplanaden 11-13 | |
Telefonnummer: | 09 310 13700 |
Registratorskontoret är öppet måndag–fredag kl. 08.15–16.00.
Formen för och innehållet i begäran om omprövning
Begäran om omprövning ska göras skriftligt. Elektroniska dokument uppfyller kravet på skriftlig form.
I begäran om omprövning ska uppges
- det beslut som begäran om omprövning gäller
- hurdan omprövning som begärs
- på vilka grunder omprövning begärs
- vem som begär omprövning
- på vilka grunder den som begär omprövning är berättigad att göra detta
- kontaktuppgifter till den som begär omprövning
Protokoll
Protokollsutdrag och -bilagor som hänför sig till beslutet skickas på begäran. Handlingar kan beställas från Helsingfors stads registratorskontor
Ask for more info
Minttu Markkanen, specialplanerare, telefon: 09 310 40196