ALLU-tapahtumahallintajärjestelmän lisärahoitus
ALLU-tapahtumahallintajärjestelmän lisärahoitus
Päätös
Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto päätti oikeuttaa asukas- ja yrityspalvelut varaamaan ALLU-järjestelmän lisäkehitykseen ja ylläpitoon yhteensä 450 000 euroa ajalla 2019 - 2022.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Yleistä
Asukas- ja yrityspalveluissa alueidenkäyttö- ja valvonta -yksikkö vastaa kaupungin maaomaisuuden luovuttamisesta tilapäiseen käyttöön. Maankäyttölupia ja -vuokrauksia tehdään vuosittain runsaasti, noin 15 000 kappaletta. Tuloja vuokrauksista ja luvista kertyy yli 15 miljoonaa euroa vuositasolla.
Lupa- ja vuokrauspäätöksiä tehdään määrällisesti paljon ja niiden tuotot ovat merkittävät. Tästä syystä lupien ja vuokrausten hallintajärjestelmän tulee olla työtä sujuvoittava, ajantasainen ja helppokäyttöinen. Lisäksi sen on tuettava sähköistä asiointia, joka on kaupungin strategian mukainen kärkihanke.
Uusi järjestelmä ALLU on päätyökalu maankäyttölupien ja -vuokrausten hallinnassa sekä laskutuksessa alueidenkäyttö ja -valvonta -yksikössä. Järjestelmää käyttävät myös muut kaupungin organisaatiot. Järjestelmä tuottaa maankäyttötietoa kuntalaisille kaupungin karttapalvelun kautta.
Lisäkehityksellä laajennetaan järjestelmästä saatavia hyötyjä
Kaupungininsinööri päätti 1.3.2016 § 10 oikeuttaa Rakennusviraston palveluosaston alueidenkäyttötoimiston tilaamaan ALLU-tapahtumahallintajärjestelmän Vincit Oy:ltä, kokonaisarvo noin 500 000 euroa. Toteutustavaksi valittiin ketterä kehitysmenetelmä, missä ei ole kiinteää hintaa, vaan järjestelmää rakennettiin jaksotetusti tarpeiden mukaan tuntihinnalla. Varattu resurssi ei kuitenkaan riittänyt järjestelmän toteuttamiseen.
Kaupungininsinöörin tekemän hankintapäätöksen jälkeen kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto päätti vielä 800 000 euron lisärahoituksesta 2.1.2017 § 45.
ALLU-järjestelmä valmistui vuonna 2018 ja otettiin tuotantokäyttöön 2.1.2019 kaikkien tuotteiden osalta. Sähköinen asiointi käynnistyi 3.1.2019 Lupapiste.fi-alustalla.
Järjestelmää kehitetään vielä asiointiympäristön tarpeita vastaavaksi. Tässä kehitystyössä valvontatiimin käyttämä sähköinen valvontatyökalu integroidaan järjestelmään, kustannukset noin 50 000 euroa. Sen lisäksi muuta jatkokehitystä tehdään noin 60 000 eurolla.
Ylläpitokustannusten ja palvelintilan vuokran määräksi arvioidaan 140 000 euroa vuosina 2019 - 2022. Vuotuisen jatkokehityksen tarpeisiin on arvioitu tarvittavan korkeintaan 50 000 euroa vuodessa. Lisätöitä tilataan tarpeen mukaan ja ne toteutetaan ketterän kehityksen menetelmällä, joten laskutus voi olla varausta pienempi.
Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto 24.01.2019 § 15
02.11.2017 Ehdotuksen mukaan
Rakennusvirasto Palveluosasto Kaupungininsinööri 01.03.2016 § 10
16.06.2015 Ehdotuksen mukaan
Rakennusvirasto Palveluosasto Osastopäällikkö 12.05.2015 § 7
This decision was published on 11.02.2019
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Presenter information
Ask for more info
Markku Leijo, asukas- ja yrityspalvelupäällikkö, puhelin: 09 310 34159
Iiro Grönberg, tiimipäällikkö, puhelin: 09 310 37192