V 11.10.2017, Jätkäsaaren liikuntapuiston hankesuunnitelma
Päätös
Kaupunginhallitus esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:
Kaupunginvaltuusto hyväksyy Jätkäsaaren liikuntapuiston 28.4.2017 päivätyn hankesuunnitelman siten, että hankkeen rakentamiskustannusten enimmäishinta on arvonlisäverottomana 13 000 000 euroa maaliskuun 2017 kustannustasossa.
Esitys on ehdotuksen mukainen.
Jätkäsaaren liikuntapuisto
Jätkäsaaren liikuntapuiston asemakaava nro 12277 mahdollistaa toiminnallisesti monipuolisen ja laadukkaan liikuntapuiston rakentamisen eteläiseen Helsinkiin Jätkäsaaren kaupunkirakenteessa näkyvälle, keskeiselle paikalle.
Hankesuunnitelman mukainen uusi liikuntapuisto hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella monipuolistaa ja parantaa lähialueen asukkaiden liikunta- ja virkistysaluetarjontaa ja on samalla helposti saavutettava liikuntapaikka kaikille kaupunkilaisille. Se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet myös kilpa- ja harrastustoiminnalle.
Liikuntapuisto tarjoaa samalla lähiympäristön kouluille ulkoliikuntamahdollisuudet. Puiston pohjoisia osia voidaan hyödyntää myös välituntikäytössä.
Liikuntapuiston mitoituksessa on huomioitu, että eteläisen kantakaupungin liikuntapalvelutarjonta on vähäisempää kuin esikaupungeissa. Nykyisin asukkaita palvelevat vain Selkämerenpuiston, Tehtaanpuiston, Johanneksen, Väinämöisen ja Kaisaniemen yksittäiset isommat kentät.
Jätkäsaaren liikuntapuiston hankesuunnitelma
Liikuntapuistoon on sijoitettu kaksi täysikokoista urheilukenttää ja niiden toimintaa tukeva pukusuoja- ja huoltorakennus. Yksi kentistä voidaan kattaa talvikausiksi, toista taas voidaan käyttää talvisin tekojääratana. Kenttien lisäksi liikuntapuistoon on suunniteltu toteutettavaksi monipuolinen lähiliikuntapaikka, jossa on vapaata pallottelunurmea, pienempiä pelikenttiä sekä skeittipaikka.
Hankkeessa tavoitellaan turvallista ja kestävää liikuntapuistoa, joka palvelee monipuolisesti lähiasukkaita, koululaisia ja urheiluseuroja. Kentät ja liikuntapaikat täyttävät mitoitukseltaan ja tekniseltä laatutasoltaan harrastajatason ja junioreiden kilpailutason kriteerit.
Liikuntapuiston hankesuunnitelma on liitteenä 1.
Hankkeen rahoitus
Hanke sisältyy kaupunginvaltuuston 30.11.2016 hyväksymään liikuntatoimen rakentamisohjelmaan vuosiksi 2017 - 2026. Hankkeen ensimmäisen vaiheen suunnittelulle ja toteutukselle on varattu rahoitusta yhteensä 7,8 milj. euroa vuosille 2019 - 2023.
Nyt hyväksyttäväksi esitettävä hankesuunnitelma sisältää myös hankkeen toisen vaiheen, koska Jätkäsaaren alueen nopea toteutumisen johdosta on tarkoituksenmukaista ja taloudellista toteuttaa koko hanke kerralla, minkä lisäksi toisessa vaiheessa päästään teknisistä syistä alkuperäistä suunnitelmaa alemmilla kustannuksilla.
Hankkeen yhteensä edellyttämä 13 miljoonan euron rahoitustarve tullaan sisällyttämään vuoden 2018 talousarvion 10-vuotiseen investointiohjelmaan.
Hankkeen toteutus ja aikataulu
Hanke on suunniteltu siten, että esirakentaminen päästään aloittamaan vuoden 2017 aikana. Silloin liikuntapuiston ensimmäinen vaihe valmistuisi arviolta syksyllä 2019, samalla kun Jätkäsaaren peruskoulun päärakennus valmistuu. Hankesuunnittelu on saatettu viimeistelyvaiheeseen siten, että on saavutettu valmius urakoiden kilpailuttamiseen.
Kohteen toteutusvastuu on kaupunkiympäristön toimialalla ja ylläpitovastuu on liikunnan palvelukokonaisuudella.
Lopuksi
Hankkeen mahdollisimman nopea toteutuminen on muodostunut erityisen toivottavaksi nyt, kun Helsingin hallinto-oikeus 11.9.2017 antamallaan päätöksellä kumosi kaupunginvaltuuston tekemän Jätkäsaaren Bunkkeri-kiinteistön myyntiä koskevan päätöksen. Kumotulla päätöksellä hyväksyttiin samalla myös Bunkkeriin vuokratiloiksi rakennettavien liikunta- ja uimahallitilojen hankesuunnitelma, mikä väistämättä merkitsee aikalisää tuolle hankkeelle.
Jätkäsaaren liikuntapuistohanke turvaisi osaltaan alueen kouluja, kasvavaa kaupunginosaa ja myös koko eteläistä Helsinkiä palvelevan liikuntatilojen tarjonnan.
Ehdotus on liikuntalautakunnan esityksen mukainen.
This decision was published on 16.01.2018
VALITUSOSOITUS
Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.
Valitusoikeus
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianomainen)
- kunnan jäsen.
Valitusaika
Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusperusteet
Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että
- päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
- päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
- päätös on muuten lainvastainen.
Valitusviranomainen
Kunnallisvalitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.
Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
00520 HELSINKI | |
Faksinumero: | 029 56 42079 |
Käyntiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
Puhelinnumero: | 029 56 42000 |
Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
- päätös johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, jolla muutosta vaaditaan.
Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.
Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Valitukseen on liitettävä
- päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
- todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta
- asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu
Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 250 euron oikeudenkäyntimaksun. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Presenter information
Ask for more info
Timo Härmälä, kaupunginsihteeri, puhelin: 09 310 36028