Lisäresurssin myöntäminen Hertsikan ala-asteen koululle tuntikehyksen laskentaperiaatteiden käyttöönotosta aiheutuviin resurssimuutoksiin lukuvuodelle 2017-2018
Lisäresurssin myöntäminen Hertsikan ala-asteen koululle tuntikehyksen laskentaperiaatteiden käyttöönotosta aiheutuviin resurssimuutoksiin lukuvuodelle 2017-2018
Päätös
Perusopetusjohtaja päätti myöntää Hertsikan ala-asteen koulun rehtorin hakemuksen 19.6.2017 perusteella koululle 20 vuosiviikkotunnin lisäresurssin lukuvuodelle 2017–2018 tuntikehyksen laskentaperiaatteiden käyttöönotosta aiheutuviin resurssimuutoksiin, enintään 45 000 euroa sisältäen sivukulut. Syksyn 2017 osuus 21 320 euroa huomioidaan koulun kehystarkastuksen yhteydessä ja kevään 2018 osuus 23 680 euroa kehysvalmistelun yhteydessä.
Päätöksen perustelut
Opetuslautakunnan 15.12.2015 § 222 päätöksen mukaan linjanjohtajat päättävät tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti määrärahansa puitteissa koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien taloudellisista kehyksistä ja niihin tehtävistä muutoksista.
Hertsikan ala-asteen koulun rehtori on anonut lukuvuodelle 2017–2018 tuntikehyksen lisäresurssia kahden yleisopetukseen integroitujen pidennetyn oppivelvollisuuden erityisen tuen oppilaiden opetuksen järjestämiseen. Tuntikehyskaava ei tuota koululle riittävää tuntikehystä uuden oppilasryhmän perustamiseen eikä opettajan virkaan tarvittavaan tuntimäärään.
Opetusryhmissä, joissa on pidennetyn oppivelvollisuuden integroituja erityisen tuen oppilaita, saa ryhmän koko olla enintään 20 oppilasta (perusopetusasetuksen 2 §). Koululla on lukuvuonna 2017–2018 yhteensä kaksi integroitua, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilasta, yksi näkövammainen ja yksi kuulovammainen oppilas, jotka opiskelevat eri vuosiluokilla.
Tästä seuraa, että koulun kaksi perusluokkaa pitäisi asetuksen mukaan oppilasmäärältään rajata 20 oppilaan luokiksi. Tuntikehyskaava ei pysty huomioimaan tätä ylimääräistä opettajatarvetta. Perusopetuksen palvelukokonaisuuden tulosbudjetissa ei ole varattu erillistä määrärahaa koulujen lisäresursointiin, mutta perusopetusasetus velvoittaa opetuksen järjestämisen edellä kuvatulla tavalla ja se tuo lisäkustannuksia koululle.
This decision was published on 07.12.2024
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Taina Tervonen, perusopetuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 83013
Heli Kyröläinen, johdon sihteeri, puhelin: 09 310 86868