Hoitopaikkojen lisääminen varhaiskasvatusalueelle 10 varhaiskasvatusyksikkö Rööperi-Wilholaan
Päätös
Varhaiskasvatusjohtaja päätti hyväksyä 28 hoitopaikan lisäämisen varhaiskasvatus ja esiopetusalueelle 10, varhaiskasvatusyksikkö Rööperi-Wilholan yhteyteen, osoitteeseen Svante Olssonin puistokuja 1, 00100 Helsinki, ajalle 1.1 -31.12.2018.
Päätöksen perustelut
Kaupungin hallintosäännön mukaan kasvatuksen ja koulutuksen toimialan varhaiskasvatusjohtaja päättää hoitopaikkojen määristä (15 luku 5§).
Varhaiskasvatus ja esiopetus alueella 10 (Kallio-Ullanlinna-Vironniemi)
1-6-vuotiaiden määrä kasvaa noin 1000 lapsella vuosina 2017 – 2026.
Varhaiskasvatuspalvelun tarvetta ja paikkojen riittävyyttä seurataan alue- ja kaupunkitasolla. Varhaiskasvatuspalveluiden järjestäminen edellyttää, että palveluntarve ja paikkojen määrä ovat tasapainossa. Jatkossa alueen palvelutarpeen kasvuun on tulossa päiväkotitiloja Kalasataman ja Hernesaaren alueelle. Vuodenvaihteeseen 2018/19 on suunnitteilla paviljonkipäiväkoti erityisesti Kalasataman alueen palvelutarpeeseen vastaamiseksi.
Kaisaniemen puistoon, osoitteeseen Svante Olssonin puistokuja 1, on sijoitettu väliaikaisia päiväkoti-/koulutiloja käytettäväksi lähialueiden koulujen ja päiväkotien perusparannusten aikaisina tiloina. Vuoden 2018 alusta osaan ns. paviljonkitiloista sijoitetaan päiväkoti Kaivopuiston toiminta sen perusparannuksen ajaksi. Osa tiloista jää väliaikaisesti tyhjäksi, kun Kaisaniemen ala-asteen perusparannus valmistuu. Varhaiskasvatuksen palvelutarpeen kasvuun vuoden 2018 alkuun tarvitaan lisätiloja alueelle.
Suunnitelmissa on perustaa lisäpaikkoja vapautuviin paviljonkitiloihin. Kokonaisuudessaan vapautuvissa paviljonkitiloissa voidaan ottaa käyttöön arviolta 100 tilapaikkaa. Kaikkien noin 100 tilapaikan käyttöön ottaminen vaatii kuitenkin uuden varhaiskasvatusyksikön perustamisen, josta tarvitaan erillinen päätösesitys kasvatus- ja koulutuslautakunnalle. Välittömään palvelutarpeeseen vastaamiseksi tammikuun 2018 alusta, otetaan käyttöön 28 tilapaikkaa varhaiskasvatusyksikkö Rööperi – Wilholan yhteyteen, siten että toiminta käynnistyy 8.1.2018 lukien.
Kaupunkiympäristö toimialalta saadun tiedon mukaan kokonaisuudessaan varhaiskasvatuksen käyttöön lisätiloiksi suunniteltujen tilojen (noin 100 tilapaikkaa) vuokrakustannukset tulevat olemaan noin 15 000 euroa kuukaudessa, eli 180 000 euroa vuodessa. Mikäli vain osa tiloista otetaan varhaiskasvatuksen käyttöön, tilakustannukset tarkennetaan käyttöön otettavien tilojen mukaan.
Tammikuun alusta lisättävien 28 hoitopaikan vaikutus käyttömenoihin on noin 333 000 euroa vuodessa, josta henkilöstömenojen osuus on noin 242 000 euroa. Jatkossa kaikkien 100 lisäpaikan vaikutus käyttömenoihin olisi yhteensä 960 000 euroa vuodessa, joista henkilöstökustannusten osuus on 825 000 euroa. Vuoden 2018 talousarviossa on varauduttu hoitopaikkojen lisäyksen aiheuttamiin kustannuksiin.
Terveys- ja hyvinvointivaikutusten arviointi
Esitetyt lisätilat mahdollistavat kantakaupungin varhaiskasvatuspalvelujen järjestämistä ja palvelutarpeen turvaamisen.
This decision was published on 22.12.2017
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Ulla Lehtonen, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 44655
Carola Harju, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 42542