Kaupungin sisäilmaryhmän asettaminen
Kaupungin sisäilmaryhmän asettaminen
Päätös
Kansliapäällikkö asettaa sisäilmaryhmän, jonka tehtävänä on:
- Yhteisten toimintatapojen ja työnjaon linjaaminen kaupungin toiminnassa
- Sisäilmaongelmien ratkaisuprosessien kehittäminen
- Sisäilma-asioihin liittyvän dokumentoinnin linjaaminen
- Sisäilmaongelmiin liittyvien tutkimuksen ja toimintatapojen kehityksen seuraaminen ja niistä tiedottaminen
- Hyväksi havaittujen toimintatapojen jalkauttaminen kiinteistöjen rakentamiseen, ylläpitoon ja käyttöön
- Sisäilman laatuun liittyvien tavoitteiden määritteleminen ja seuraaminen
- Toimialakohtaisten sisäilmaryhmien toiminnan ohjeistaminen
Samalla kansliapäällikkö nimeää sisäilmaryhmän puheenjohtajaksi rakennetun omaisuuden hallintapäällikkö Sari Hildénin, varapuheenjohtajaksi tiimipäällikkö Anna Saarisen, sihteeriksi projektisuunnittelija Anni Turusen ja ryhmään seuraavat jäsenet:
- Keskushallinto: Jussi Köntti (työturvallisuuspäällikkö), Satu Perttunen(työsuojeluvaltuutettu) ja Marjaana Saarela (palvelupäällikkö, työterveys Helsinki)
- Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala: Mauno Kemppi (tilapalvelupäällikkö) ja Jari Mäenmaa (työsuojelupäällikkö)
- Kaupunkiympäristön toimiala: Veikko Einola (kehityspäällikkö, rakennuttaminen), Pasi Lönnberg (yksikön päällikkö, ylläpito), Tomi Marjamäki (talotekniikkayksikön päällikkö, rakennusvalvontapalvelut), Toni Lyyski (yksikön päällikkö, ympäristöpalvelut) ja Kirsi Teittinen (työsuojelupäällikkö)
- Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala: Matti Kuusela (tilapalvelupäällikkö) ja Markus Terämaa (työsuojelupäällikkö)
- Sosiaali- ja terveystoimiala: Tuula Salmivaara-Pesonen (kouluterveydenhuollon päällikkö), Aila Hyvönen (työsuojelupäällikkö) ja Jouni Vartiainen (insinööri)
sekä oikeuttaa ryhmän käyttämään työskentelyssään tarvittaessa ulkopuolisia asiantuntijoita.
Päätöksen perustelut
Kaupunginjohtaja asetti sisäilmaryhmän vuonna 2007. Ryhmä on selkiyttänyt ja yhdenmukaistanut sisäilma-asioiden hoitamista ja ratkaisemista kaupungilla tuottamalla lukuisia ohjeita ja prosessikuvauksia sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi. Toimintamalli syntyi työterveyslaitoksen, kuntaliiton sekä Espoon, Vantaan ja Kuopion kaupunkien kanssa tehdyn yhteistyön pohjalta. Ryhmä on myös ohjeistanut rakennushankeprosesseja, arkkitehti- ja rakennesuunnittelua sekä sisäilmaongelmien tutkimista kaupungin tiloissa. Ryhmä on kehittänyt sisäilmaongelmiin liittyvää dokumentointia sekä laatinut malleja, joiden avulla sisäilmaongelmakohteiden tutkimista ja korjausjärjestystä voidaan priorisoida.
Sisäilmaryhmä on myös järjestänyt useita sisäilmakoulutuksia, joita on suunnattu niin kaupungin työntekijöille, esimiehille kuin luottamushenkilöillekin. Ryhmä on lisäksi kartoittanut sisäilmaongelmien laajuutta kaupungin rakennuksissa henkilöstölle tehtyjen kyselyjen avulla.
Helsingin kaupunki on aktiivisesti mukana erilaisissa tutkimus- ja kehityshankkeissa, joita seurataan kaupungin sisäilmaryhmässä. Tällä hetkellä käynnistyviä kansallisia hankkeita ovat muun muassa Terveet tilat 2028 -toimenpideohjelma ja THL:n sisäilmaohjelma.
Sisäilmaryhmän tuottama koulutusmateriaali ja muut asiakirjat ovat julkisia, elleivät ne sisällä salaiseksi määriteltyä tietoa, ja ne viedään myöhemmin avattavalle verkkosivustolle, jossa ne ovat helposti saatavilla ja luettavissa.
Sisäilmaongelmien vähentäminen on yksi Helsingin kaupunkistrategian 2017–2021 tavoitteista. Tavoitteen saavuttamiseksi kaupunki laatii kiinteistöstrategian, joka mm. sisältää suunnitelman sisäilmaongelmista kärsivien rakennusten korjaamisesta tai korvaamisesta uusilla rakennuksilla. Nyt asetettava kaupungin sisäilmaryhmä on toimintatapojen kehittäjänä, sisäilmaan liittyvän tutkimustiedon seuraajana ja moniammatillisen yhteistyön edistäjänä keskeinen toimija työssä, jota kaupunki tekee tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Kaupunki on aina suhtautunut sisäilma-asioihin vakavasti, ja sisäilmaryhmä jatkaa jo toistakymmentä vuotta tekemäänsä työtä. Ryhmän kokoonpanoa ja tehtäviä tarkastellaan kiinteistöstrategian valmistuttua.
This decision was published on 25.05.2018
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Anna Villeneuve, kaupunginsihteeri, puhelin: 09 310 36045