Ideahaun toteuttaminen Helsinki Biennaalin oheisohjelmistoksi

HEL 2018-002996
More recent handlings
§ 11
This decisionmaker is no longer active

Taide- ja kulttuuriavustukset Helsinki Biennaalin ideahaun jatkovalmisteluvaiheeseen valituille

Kumppanuuspäällikkö

Päätös

Kumppanuuspäällikkö päätti myöntää projektiluonteisia taide- ja kulttuuriavustuksia yhteensä 30 000 euroa seuraaville Helsinki Biennaalin ideahakuun osallistuneille ideoiden jatkovalmisteluun:

A.K. ( ********** ) 3 000 euroa

La Mer 3 000 euroa

M.P. ( ********** ) 3 000 euroa

OCEAN-BOY-työryhmä 3 000 euroa

P.A. ( ********** ) 3 000 euroa

R.V.A. ( ********** ) 3 000 euroa

Suomen valokuvataiteen museon säätiö sr 3 000 euroa

T.N. ( ********** ) 3 000 euroa

Työryhmä A.F. ( ********** ) ja K.S. ( ********** ) 3 000 euroa

Zodiak Presents ry 3 000 euroa

Kumppanuuspäällikkö päätti olla myöntämättä avustusta 135 hakemukselle liitteen mukaisesti. Hakemusten välisessä vertailussa ideat eivät vastanneet riittävästi haun päämääriä ja arviointikriteereitä.

Päätöksen perustelut

Jokaisen hankeidean kohdalla arvioitiin, kuinka hyvin idea vastasi hakuilmoituksessa esitettyjä Helsinki Biennaalin ideahaun päämääriä sekä kulttuuripalvelukokonaisuuden avustushakemusten arviointikriteereitä huomioiden samalla hakuun varatut rajalliset resurssit ja muut ideahakuun osallistuneet ideat. Etusijalle haussa nousivat ideat, jotka täydensivät Helsinki Biennaalin näyttelyä ja tapahtumia. Hankeideoiden arvioinnissa korostuivat idean tuoreus sekä kehittämis- ja toteutuskelpoisuus. Hankerahoituksella ei tueta yhdistysten perustoimintaa. Avustukset ovat harkinnanvaraisia.

HAM ja Yleisten kulttuuripalveluiden kumppanuudet ja avustukset -yksikön toteuttamalla ideahaulla etsittiin biennaalikokonaisuutta täydentäviä teoksia, jotka voivat olla tapahtumallisia, yleisöä eri tavoin osallistavia, esitystaiteellisia tai Vallisaaren historiaan liittyviä. Projektit voivat toteutua biennaalin yhteydessä 12.6.-27.9.2020 tai jo keväällä 2020. Ne voivat tapahtua Vallisaaressa tai eri puolilla Helsinkiä.

Taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja monialaisille työryhmille sekä taide- ja kulttuurilaitoksille ja -yhdistyksille suunnattu ideahaku oli avoinna 29.4.-17.5.2019 ja siihen jätetiin 145 hakemusta. Hakijoista 18 oli rekisteröityneitä toimijoita ja loput 127 hakemusta olivat yksittäisten henkilöiden tai työryhmien jättämiä.

Ideahaussa jätetyt ehdotukset arvioitiin huomioiden Helsingin kaupungin kulttuurin avustusten arviointiperusteet yhteistyössä HAMin Helsinki Biennaalin kuraattoreiden kanssa. Ideahakuun osallistuneista hakijoista osaa haastateltiin tai heiltä pyydettiin lisätietoja. Arviointiprosessin kautta valikoitui 10 ideaa, joille myönnetään jatkovalmisteluun kullekin 3 000 euroa avustus.

Jatkovalmisteluvaiheen jälkeen yksi tai useampi jatkovalmistelluista ehdotuksista voidaan valita toteutettavaksi Biennaalin yhteydessä. Jatkovalmisteluun myönnetty avustus ei takaa näyttelyohjelmaan valitsemista. HAM sopii lopullisen ohjelman toteutuksesta sekä rahoituksesta suoraan toimijoiden kanssa.

Helsingin kaupunki ja HAM Helsingin taidemuseo toteuttavat kesällä 2020 nykykuvataiteeseen keskittyvän biennaalin Helsingin Vallisaaressa. Tapahtuman kuratoi HAM Helsingin taidemuseo. Näyttelyyn valitaan koti- ja ulkomaisia taiteilijoita toteuttamaan väliaikaisia ja paikkasidonnaisia teoksia. Teokset käyvät vuoropuhelua ympäristön kanssa luonnon ja kaupunkitilan rajapinnassa. Monien eri toimijoiden samanaikainen ohjelmisto ja yhteistyö laajentaa tapahtumaa eri puolille kaupunkia. Kokonaisuus lisää Helsingin kiinnostavuutta kansainvälisenä kulttuurikohteena.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto päätti 5.2.2019, § 5 valtuuttaa HAM Helsingin taidemuseon ja yleisten kulttuuripalveluiden kumppanuudet ja avustukset -yksikön valmistelemaan ja toteuttamaan yhteisen ideahaun Helsinki Biennaaliin liittyvistä tapahtumallisista ja esitystaiteellisista teoksista vuonna 2019 ja varaamaan ideahakuun yhteensä 30 000 euroa taide- ja kulttuuriavustuksiin varatusta määrärahasta. Alun perin vuodelle 2018 suunniteltu ideahaku päädyttiin käytännön syistä siirtämään vuodelle 2019.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto päätti 26.9.2017, § 5 delegoida yleisten kulttuuripalveluiden kumppanuuspäällikölle päätösvallan sellaisista hakemuksista joiden hakemussumma on korkeintaan 7 500 euroa ja myönnettävä avustussumma korkeintaan 5 000 euroa.

This decision was published on 19.08.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Ask for more info

Jenni Peisa, kulttuurisuunnittelija, puhelin: 09 310 20455

jenni.peisa@hel.fi

Hanna-Mari Peltomäki, projektipäällikkö / Head of Helsinki Biennial 2020, puhelin: 040 543 2087

hanna-mari.peltomaki@hel.fi

Decisionmaker

Veikko Kunnas
kumppanuuspäällikkö

Attachments

1. Helsinki Biennaalin ideahaku_avustusta ei myönnetä

The decision documents refer to appendices that are not available online. The City of Helsinki does not publish any appendices that contain confidential information, information that could compromise the protection of privacy or documents that cannot be made available in an electronic format due to technical reasons. (Act on the Openness of Government Activities 621/1999, Information Society Code 917/2014, Data Protection Act 1050/2018, Act on the Processing of Personal Data in Social and Health Care 703/2023,  Act on Public Procurement and Concession Contracts 1397/2016). You can also request decision documents from the City of Helsinki Registrar's Office.