Funky Team ry:n oikaisuvaatimus liikuntajaoston päätökseen 3.4.2018, § 11

For decisions released prior to 2019 a related decision heading is displayed for cases.
HEL 2018-003097
More recent handlings
Case 5. / 11 §

Tilankäyttöavustukset vuodelle 2018

Sports Sub-committee of the Culture and Leisure Committee

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti myöntää tilankäyttöavustusta yhteensä 265 yhdistykselle, yhteensä 4 500 000 euroa liitteen 1 mukaisesti. Näistä yhdistyksistä 243 on liikuntaseuroja ja 22 eläkeläis- ja erityisryhmiä.

Liikuntajaosto päätti, että tilankäyttöavustus maksetaan yhdistyksille kokonaisuudessaan päätöksenteon jälkeen, mikäli avustuksen suuruus on pienempi kuin 100 000 euroa ja kahdessa erässä, mikäli tilankäyttöavustuksen suuruus on 100 000 euroa tai enemmän. Tällöin puolet avustuksesta maksetaan päätöksenteon jälkeen ja puolet 15.6.2018.

Lisäksi liikuntajaosto päätti, että yhdistyksille myönnetyistä tilankäyttöavustuksista vähennetään korkoineen kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan, kasvatuksen ja koulutuksen toimialan sekä Jääkenttäsäätiön, Stadion-säätiön, Urheiluhallit Oy:n, Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy:n sekä Vuosaaren Urheilutalo Oy:n saatavat, jotka ovat syntyneet avustettavan yhteisön lainojen takaamisen tai muun syyn (esimerkiksi vuokrien ja niiden viivästyskorkojen) johdosta, kaupunginhallituksen 12.12.2011, § 1126 hyväksymän pysyväisohjeen Kaupungin avustusten myöntämisessä noudatettavat yleisohjeet mukaisesti. Liikuntajaosto päätti edelleen, että yhdistyksiltä perittävät kasvatuksen ja koulutuksen toimialan sekä kaupunkikonsernin saatavat vähennetään tilankäyttöavustuksista sen jälkeen, kun kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan omat saatavat korkoineen on niistä vähennetty.

Tilankäyttöavustus myönnetään seuraavin ehdoin (liikuntajaosto 24.10.2017, § 8):

Yhdistys voi saada kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan liikuntapalvelun ulkopuolisiin tiloihin tilankäyttöavustusta vain, jos se täyttää avustuskelpoisuuden ehdot ja on jättänyt hakemuksen määräaikaan mennessä. Myös koulujen liikuntasalien käyttöön myönnetään tilankäyttöavustusta.

Avustuskelpoisuus on käsitelty tässä kokouksessa.

Avustuksen enimmäismäärä ei voi ylittää haetun tilankäyttöavustuksen euromäärää.

Yhdistyksen maksamat vuokrat voidaan hyväksyä ainoastaan niiltä ohjatuilta säännöllisiltä harjoitustunneilta (harjoitus toteutetaan samalla ryhmälle vähintään 10 kertaa vähintään 3 kuukauden aikana), joiden ryhmissä on vähintään neljä harjoittelijaa.

Yhdistyksen itselleen vuokraamassa tai yhdistyksen itse hallinnoimassa liikuntatilassa otetaan huomioon yhdistyksen itsensä säännölliseen harjoitustoimintaan käyttämät tilavuorot sekä huomioidaan vähentävästi muille käyttäjille myytyjen vuorojen tulot.

Tilankäyttöavustus kohdennetaan käytettäväksi tilavuokrista aiheutuvien kustannusten maksamiseen (liikuntajaosto 24.10.2017, § 8).

Avustusta ei saa jakaa edelleen muille yhteisöille tai henkilökohtaisina avustuksina jäsenille.

Tilankäyttöavustuksen määrästä vähennetään yhdistyksen samaan toimintaan muilta kaupungin hallintokunnilta tai muulta julkiselta taholta saama tuki.

Avustus on palautettava, jos kaupungin toinen hallintokunta tai muu julkinen taho on myöntänyt avustuksen saajalle avustusta samaan tarkoitukseen tai jos avustuksen saaja on antanut kaupungille virheellistä tietoa tai muuten johtanut kaupunkia harhaan avustusta koskevissa asioissa.

Talous ja hallinto on avustettavissa yhdistyksissä järjestettävä voimassa olevien lakien mukaan. Kirjanpidossa on noudatettava hyvää kirjanpitotapaa, jolla mahdollistetaan avustusten käytön seuraaminen kirjanpidosta. Helsingin kaupungin tarkastusviraston ja kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan edustajilla tai toimialan valitsemalla edustajalla on oikeus milloin tahansa tarkastaa avustuksen saajan kirjanpito ja järjestetty toiminta avustuksen käytön selvittämiseksi.

Kaupungilla on oikeus välittää kuntalaisille tietoa avustuksensaajan järjestämästä liikuntatoiminnasta. Avustuksensaaja on velvollinen antamaan edellisen vuoden avustuksen käytöstä liikuntajaostolle kirjallisen selostuksensa uuden avustushakemuksen ohessa. Ellei avustuksensaaja hae avustusta seuraavalle vuodelle, tulee avustuksen käytöstä raportoida muutoin.

Käsittely

Esteelliset: Joel Harkimo

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Close

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti 9.1.2018 liikuntajaoston avustusmäärärahan osittamisesta vuonna 2018, § 5. Helsingin kaupungin talousarviossa 2018 kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston avustuksiin käytettävänä olevasta 7 666 000 euron määrärahasta ositettiin tilankäyttöavustuksiin yhteensä 5 450 000 euroa. Tästä määrärahasta jaettiin 950 000 euron kohdeavustus jääurheilun clearing-järjestelmään avustuskelpoisten seurojen juniorien säännöllisten harjoitusvuorojen tukemiseksi 1.1.–29.4.2018 ja 3.9.–31.12.2018. Liikuntaseurat eivät hae clearing-järjestelmän piirissä oleville juniorien jäävuoroille tilankäyttöavustusta sähköisen järjestelmän kautta vaan tätä clearingille tilankäyttöavustuksesta jaettavaa avustusmäärärahaa hallinnoi jääkenttäsäätiö.

Tässä päätöksessä liikuntajaosto jakaa yhdistyksille tilankäyttöavustuksina yhteensä 4 500 000 euroa.

Tilankäyttöavustusta myönnetään avustuskelpoisille, tilankäyttöavustusta määräaikaan mennessä hakeneille yhdistyksille koko vuodeksi 2018 muissa kuin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan liikuntapalvelun tiloissa tapahtuvaan säännölliseen harjoitustoimintaan. Avustus myönnetään ympärivuotisesti perustuen edellisen vuoden toteutuneisiin tilavuokriin. Tilankäyttöavustuksessa voidaan huomioida myös seuran ilmoittama olennainen muutos vuoden 2018 toiminnassa. Avustuksen enimmäismäärä ei voi ylittää haetun tilankäyttöavustuksen euromäärää. Tilankäyttöavustus on laskennallisesti suurempi alle 20-vuotiaiden harjoitustunneissa ja pienempi aikuisten harjoitustunneissa (liikuntajaosto 24.10.2017, § 8).

Tilankäyttöavustuksen enimmäistuntihinnoista päätettiin 24.10.2017, § 8). Vuokrat voidaan hyväksyä ainoastaan yhdistyksen ohjatun, säännöllisen liikunnan harjoitustoiminnan osalta, kun ryhmissä on vähintään neljä harjoittelijaa. Laskennan lähtökohtana on alle 20-vuotiaiden tuntien hyväksyminen enimmäistuntihinnan mukaisesti ja yli 20-vuotiaiden tuntien hyväksyminen 90-prosenttisesti enimmäistuntihinnasta.

Tilankäyttöavustuksen suuruus määräytyy tarkoitukseen ositetun määrärahan ja hyväksyttävien vuokrakulujen sekä muiden tilankäyttöavustusta saavien liikuntaseurojen hyväksyttävien vuokrakulujen perusteella huomioiden myös juniori- ja aikuispainotuksen.

Yhdistyksen itselleen vuokraamassa tai yhdistyksen itse hallinnoimassa liikuntatilassa otetaan huomioon yhdistyksen itsensä säännölliseen harjoitustoimintaan käyttämät tilavuorot sekä huomioidaan vähentävästi muille käyttäjille myytyjen vuorojen tulot.

Määräaikaan mennessä saapuneiden ja avustuskelpoisuuden ehdot täyttävien yhdistysten tilankäyttöavustushakemusten perusteella jaetaan tilankäyttöavustusta yhteensä 265 yhdistykselle, (274/2017) joista 243 on liikuntaseuroja ja 22 eläkeläis- ja erityisryhmiä.

Close

This decision was published on 11.04.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Presenter information

liikuntapalvelupäällikkö
Tuuli Salospohja

Ask for more info

Ritva Oljakka, yhteyskoordinaattori, puhelin: 09 310 87439

ritva.oljakka@hel.fi

Taina Korell, yksikön päällikkö, puhelin: 09 310 38038

taina.korell@hel.fi