Suomenkielisen perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämispaikat toistaiseksi 9.8.2018 alkaen

For decisions released prior to 2019 a related decision heading is displayed for cases.
HEL 2018-004262
More recent handlings
§ 15

Suomenkielisen perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämispaikat toistaiseksi 9.8.2018 alkaen

Varhaiskasvatusjohtaja

Päätös

Varhaiskasvatusjohtaja päätti kasvatus- ja koulutus toimialan itse järjestämän ja kasvatus- ja koulutuslautakunnan avustaman iltapäivätoiminnan järjestämispaikat toistaiseksi alkaen 9.8.2018 liitteen mukaisesti edellyttäen, että seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten ja muiden palveluntuottajien avustuksen myöntämisen ehdot täyttyvät ja ryhmän perustamiselle on perusteet. Järjestämispaikat päätetään jatkossa vuosittain muuttuneiden tietojen osalta.

Päätöksen perustelut

Helsingin kaupungin hallintosäännön 15 luvun 5 §:n 3 kohdan mukaisesti varhaiskasvatusjohtaja päättää suomenkielisistä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämispaikoista. Perusopetuksen johto on käsitellyt järjestämispaikat 17.4.2018.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ylläpitämää iltapäivätoimintaa järjestetään yhteensä 31 järjestämispaikassa 29 Helsingin suomenkielisessä ala-asteen koulussa ja peruskoulussa. Lisäksi kaupunki hankkii ostopalveluna oppimis- ja ohjauskeskus Valteri koululta liikuntavammaisten lasten iltapäivätoiminnan. Uusina järjestämispaikkoina 6 leikkipuistoyksikköä järjestää luonto- ja liikuntapainotteista iltapäivätoimintaa (liite sivu 1).

Kehitysvammaisten ja autististen lasten iltapäivätoimintaa järjestetään yhteensä 31 järjestämispaikassa 14 Helsingin suomenkielisessä ala-asteen koulussa ja peruskoulussa. Lisäksi kaupunki hankkii ostopalveluna Marjatta koululta kehitysvammaisten lasten iltapäivätoimintaa (liite sivu 2).

Kehittämisjohtajan myöntämiä avustuksia saavia suomenkielisiä järjestöjen, yhdistysten, seurakuntien ja yksityisten palveluntuottajien järjestämispaikkoja on 113. Suomenkielisiä palveluntuottajia on 38. Näistä uusia järjestämispaikkoja ovat: Merilahden peruskoulu / Kallvikinniementien toimintapaikka, Helsingin Icehearts ry; Vesalan peruskoulu, Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys r.y.; Pohjois-Haagan ulkoilu- ja luontopainotteinen iltapäivätoiminta, Pilke päiväkodit Oy sekä Munkkivuoren ala-aste, Helsingin Jalkapalloklubi ry (liite sivut 4).

Kolme uutta palveluntuottajaa käynnistää toiminnan: Hertsikan ala-asteen koulu / Hillerikujan toimintapaikka, Helsingin Montessori-yhdistys ry; Kalasataman peruskoulu, Danny's Bollywood Dance Crew Oy sekä Mikael Agricolan kirkko, Linguajoy Kielikerhot Oy (liite sivut 4).

Palveluntuottajana lopettaa Vesaisten Helsingin piiri ry (liite sivu 3). Lisäksi palveluntuottajana ja toimintapaikkana lopettaa Lastenkaaren toimintapaikka, Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö (liite sivu 4).

Järjestämispaikoissa toiminta käynnistyy, jos ryhmiin voidaan osoittaa riittävästi lapsia. Liitteen mukaisella toimintapaikkasuunnittelulla turvataan iltapäivätoiminnan tasapuolinen tarjonta ja saatavuus kaupungissa.

Lapsivaikutusten arviointi

Lapsille järjestetty aamu- ja iltapäivätoiminta tukee lasten vuorovaikutustaitojen ja kaverisuhteiden kehittymistä ja auttaa omalta osaltaan perheiden arjen ja työelämän yhteensovittamista. Aamu- ja iltapäivätoiminnalla ehkäistään lasten syrjäytymistä.

This decision was published on 26.04.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Ask for more info

Sami Eriksson, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 84062

sami.eriksson@hel.fi

Decisionmaker

Satu Järvenkallas
varhaiskasvatusjohtaja