Opikko, oppien kuntoutuksesta koulutukseen -hanke

For decisions released prior to 2019 a related decision heading is displayed for cases.
HEL 2018-007238
More recent handlings
§ 153
This decisionmaker is no longer active

Opikko, oppien kuntoutuksesta koulutukseen -hanke

Hallintojohtaja

Päätös

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan hallintojohtaja päätti hakea Stadin ammattiopistolle, Stadin Bryggalle Euroopan sosiaalirahaston rahoitusta 87 750 euroa Opikko –oppien kuntoutuksesta koulutukseen –hankkeseen ajalle 1.5.2018-31.12.2020. Hakemus on päätöksen liitteenä (liite 1).

Päätöksen perustelut

Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ilmoitti Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelman rahoitushausta. Hankehakijana toimii Valo-valmennusyhdistys ry. Stadin ammattiopisto on hankkeen osatoteuttaja.

Monitoimijaisessa hankkeessa kehitetään ammatillisten oppilaitosten, ammatillisten erityisoppilaitosten ja kuntoutumista tukevia palveluja tarjoavien kolmannen sektorin toimijoiden välinen yhteistyömalli, jonka tehtävänä on varmistaa riittävä tuki elämäntilanteen vuoksi runsaasti tukea tarvitsevien koulutuspolku. Hanketta haetaan suuralueen ylittävänä hankkeena siten, että toiminta-alueena on Uusimaa ja Pirkanmaa. Tämä mahdollistaa olemassa olevien ja hankkeessa kehitettävien toimintatapojen laajemmat kokeilut ja hyvien käytänteiden levittämisen ylialueellisesti. Uudenmaan alueella työpajoilla tapahtuvan oppimisen ja tutkinnon osien suorittamisen menetelmiä on kehitetty Stadin ammattiopiston toiminnassa sekä Invalidisäätiön palveluissa. Pirkanmaalla on Ammattiopisto Luovin ja Silta- Valmennusyhdistyksen yhteistyönä toteutettu toimintamallia, jossa voi suorittaa koko tutkinnon työpajaympäristössä tuotannollista työtä tekemällä siten, että elämäntilanteen tuomat haasteet huomioidaan ja tukitoimet järjestetään yksilöllisesti.

Hankkeen kohderyhmänä ovat peruskoulun jälkeen vailla toisen asteen koulutuspaikkaa jääneet tai ammatilliset opinnot keskeyttäneet nuoret ja aikuiset, jotka tarvitsevat erityistä tukea elämäntilanteessaan ja selviytyäkseen ammatillisista opinnoistaan. Kokeilujen ja kehitettyjen toimintojen kehittäminen vastaamaan kohderyhmän tarpeita ja tukemaan ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanoa vaatii monitoimijaisen verkoston sekä hyvät yhteydet muihin käynnissä oleviin kehittämishankkeisiin ja muutostoimenpiteisiin.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Valo-Valmennusyhdistys ry:n, Silta-Valmennusyhdistys ry:n, Hengitysliitto ry:n/Ammattiopisto Luovin ja Invalidisäätiön Keskuspuiston ammattiopiston kanssa. Stadin ammattiopisto ja Valo-valmennusyhdistys solmivat keskenään sopimuksen rahoituksen osalta.

This decision was published on 29.06.2018

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Close

Ask for more info

Tarja Taskinen, työpajaesimies, puhelin: 09 310 84053

tarja.taskinen@hel.fi

Decisionmaker

Kati Takanen
hallintojohtaja

Attachments

1. OPIKKO hankehakemus

The decision documents refer to appendices that are not available online. The City of Helsinki does not publish any appendices that contain confidential information, information that could compromise the protection of privacy or documents that cannot be made available in an electronic format due to technical reasons. (Act on the Openness of Government Activities 621/1999, Information Society Code 917/2014, Data Protection Act 1050/2018, Act on the Processing of Personal Data in Social and Health Care 703/2023,  Act on Public Procurement and Concession Contracts 1397/2016). You can also request decision documents from the City of Helsinki Registrar's Office.