Hoitopaikkojen vahvistaminen lastensuojelun ympärivuorokautisessa hoidossa/Malmin vastaanoton osaston lopettaminen
Hoitopaikkojen vahvistaminen lastensuojelun ympärivuorokautisessa hoidossa/Malmin vastaanoton osaston lopettaminen
Päätös
Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja päätti, että lastensuojelun ympärivuorokautisen hoidon laitoshoidon paikkamäärä on vuoden 2018 lopussa 262 paikkaa. Paikkamäärä vähenee 1.10.2018 viidellä paikalla, koska Malmin vastaanoton toinen osasto lopetetaan.
Päätöksen perustelut
Malmin vastaanotto on vastaanottanut sijaishuoltoa tarvitsevia alle kouluikäisiä lapsia. Malmin vastaanottokodissa on kaksi 5-paikkaista osastoa. Lastensuojelulain 50 §: mukaan perhehoito on ensisijainen hoitomuoto suhteessa laitoshuoltoon. Sosiaali- ja terveystoimen v. 2018 käyttösuunnitelman tavoitteena on ollut lasten vastaanottoperhepaikkojen lisääminen laitosvastaanottopaikkojen vähentämiseksi.
Malmin vastaanoton toinen osasto lopetetaan 1.10.2018 alkaen. Toisen osaston lopettamista suunnitellaan ja siitä päätetään myöhemmin. Samanaikaisesti selvitetään ympärivuorokautisen perhearviointiyksikön perustamista ja Malmin vastaanoton tilojen käyttämistä tähän tarkoitukseen.
Kaupunginvaltuuston päätöksellään 11.4.2018 (§77) hyväksymän Helsingin kaupungin hallintosäännön 18 luvun 4 §:n 1 kohdan perusteella palvelukokonaisuuden johtaja vahvistaa hoitopaikkojen määrät ja päättää niiden tilapäisistä muutoksista.
This decision was published on 23.08.2018
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Aki Partanen, lastenkodin johtaja, puhelin: 09 310 52565