Virkasuhteen täyttäminen, Varhaiskasvatusyksikkö Ariel, päiväkodin johtaja
Virkasuhteen täyttäminen, Varhaiskasvatusyksikkö Ariel, päiväkodin johtaja
Päätös
Varhaiskasvatusjohtaja päätti ottaa varhaiskasvatusyksikkö Arieliin sijoitettuun päiväkodin johtajan virkaan (nro 011038) toistaiseksi lastentarhanopettaja Päivi Kulmalan 3222,86 euron tehtäväkohtaisen palkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.
Päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.
Päätös on lisäksi tehty ehdolla, että virkaan valittu esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen.
Virantoimitus alkaa 6.5.2019. Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava kuuden (6) kuukauden koeaika.
Päätöksen perustelut
Päiväkodinjohtajan virka on tullut avoimeksi 1.5.2019 uuden varhaiskasvatusyksikön perustamisen yhteydessä. Virka (nro 011038) on ollut julkisesti haettavana 5.2.1019 – 20.2.2019 kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.helsinkirekry.fi.
Toimialajohtajan 11.3.2019 tekemän delegointipäätöksen (§ 23) perusteella päiväkodin johtajan ottaa virkaan varhaiskasvatusjohtaja.
Päiväkodin johtajan tehtäviin kuuluu uuden perustettavan varhaiskasvatusyksikkö Arielin johtaminen. Tehtävä edellyttää henkilöstön, pedagogiikan ja talouden johtamisen taitoja. Lisäksi tehtävä edellyttää kehittämismyönteisen, innostuneen ja osallistavan työotteen sekä kiinnostusta uuden yksikön perustamiseen, hyvää paineensietokykyä ja kykyä toimia muuttuvissa tilanteissa.
Varhaiskasvatuslain (540/2018) 31 §:n mukaan päiväkodinjohtajan kelpoisuusvaatimus on 1.1.2030 alkaen varhaiskasvatuksen opettajan tai varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuus ja vähintään kasvatustieteen maisterin tutkinto sekä riittävä johtamistaito, jollei hänen kelpoisuutensa päiväkodinjohtajan virkaan määräydy varhaiskasvatuslain 75§:n siirtymäsäännöksen mukaan.
Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.
Lisäksi hakuilmoituksessa todettiin, että päiväkodin johtajan viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista varhaiskasvatuksen johtamisen ja kehittämisen osaamista, hyviä neuvottelu-, asiakasohjaus- ja viestintätaitoja sekä kykyä seurata ja tulkita kustannuksia ja resursseja osana varhaiskasvatuksen tulosbudjettia. Lisäksi edellytettiin kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyvää organisointi- ja päätöksentekokykyä.
Lisäksi eduksi luettiin aikaisempi kokemus johtamisesta. Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Virkaa haki hakuajan kuluessa 10 henkilöä. Hakijaluettelo on liitteenä 1. Hakijoista kaikki (10 kpl) täytti kelpoisuusvaatimuksen koulutuksen osalta.
Ensimmäinen haastattelukierros toteutettiin ryhmähaastatteluna 13.3.2019, johon kutsuttiin hakemusten perusteella 8 hakijaa: Päivi Kulmala, ********** Näistä ********** perui hakemuksensa puhelimitse 22.2.2019 ja ********** ei saapunut haastatteluun. Hakijoita haastattelivat varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Ulla Lehtonen ja työvoimasuunnittelija Riikka Heloma.
Hakemusten ja ryhmähaastattelun perusteella yksilöhaastatteluun 26.3.2019 kutsuttiin 2 hakijaa: ********** ja Päivi Kulmala. Hakijoita haastattelivat varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Ulla Lehtonen ja työvoimasuunnittelija Riikka Heloma.
Kolmanteen haastatteluun kutsuttiin 2 hakijaa: Outi Kakkonen ja Päivi Kulmala. Hakijoita haastattelivat varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Ulla Lehtonen ja työvoimasuunnittelija Riikka Heloma 27.3.2019.
********** sosionomi YAMK valmistumisvuosi 2018 ja sosionomi AMK valmistumisvuosi 2006. Hakija on toiminut vuonna 2015 7 kk sekä vuodesta 2017 alkaen päiväkodinjohtajana Helsingin kaupungilla. Tätä ennen hän on toiminut lastentarhanopettajana 7 vuotta Helsingin kaupungilla.
Hakija Päivi Kulmala on lastentarhanopettaja valmistumisvuosi 1982. Hakija on toiminut 34 vuotta päiväkodin johtajana Lahden kaupungilla. Vuodesta 2015 alkaen hakija on toiminut monitoimitalon johtajana sekä vuodesta 2018 alkaen monitoimitalon toiminnanjohtajana Lahden kaupungilla.
Kummallakin kärkihakijalla on varhaiskasvatuksen johtamiskokemusta päiväkodin johtajana, kehittämisosaamista sekä tehtävässä vaadittavaa talousosaamista. Kummallakin on hyvät neuvottelu- ja viestintätaidot. Kummallakin on näkemys uuden varhaiskasvatussuunnitelman mukaisen toiminnan johtamisesta ja työyhteisön osallistamisesta pedagogiikan kehittämisessä.
Päiväkodinjohtaja vastaa varhaiskasvatusyksikön johtamisesta. Tehtävässä korostuvat hyvät neuvottelu-, asiakasohjaus- ja viestintätaidot sekä talouden johtamisen taidot. Lisäksi edellytetään kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyvää organisointi- ja päätöksentekokykyä.
Varhaiskasvatusjohtaja katsoo hakijoiden koulutuksen, työkokemuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että Päivi Kulmalalla on parhaat edellytykset päiväkodinjohtajan viran menestykselliseen hoitamiseen varhaiskasvatusyksikkö Arielissa.
Päivi Kulmalan valintaa kysymyksessä olevaan päiväkodin virkaan puoltaa hänen pitkä kokemus päiväkodin sekä monitoimitalon johtajana ja näissä tehtävissä osoittamat kykynsä. Hänellä on vahvaa osaamista rakenteiden luomisesta, talouden johtamisesta sekä hyvistä vuorovaikutustaidoista. Hänen toimintatapansa on osallistava ja kuunteleva.
Haastatelluille on kerrottu päiväkodin johtajan viran 1.1.2030 alkaen muuttuvista kelpoisuusvaatimuksista. Varhaiskasvatuslain (540/2018) 31 §:n mukaan päiväkodin johtajan kelpoisuusvaatimus on 1.1.2030 alkaen varhaiskasvatuksen opettajan tai varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuus ja vähintään kasvatustieteen maisterin tutkinto sekä riittävä johtamistaito, jollei hänen kelpoisuutensa päiväkodin johtajan virkaan määräydy varhaiskasvatuslain 75§:n siirtymäsäännöksen mukaan.
Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.
This decision was published on 14.05.2019
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Ulla Lehtonen, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 44655