Virkasuhteen täyttäminen, Drumsö lågstadieskola, Minervaskolan, rehtorin virka, työavain 5-371-19
Anställning av rektor, Drumsö lågstadieskola och Minervaskolan, arbetsnummer 5-371-19
Beslut
Direktören för den svenska servicehelheten beslutade att anställa
**********
som rektor för Drumsö lågstadieskola och Minervaskolan från 1.8.2019.
Prövotiden är 6 månader och innan utnämningen bekräftas ska den anställda uppvisa ett av stadens företagshälsovård utfärdat eller godkänt intyg över sin lämplighet för tjänsten. Eftersom hen för nuvarande fungerar som t.f. rektor vid Helsingfors stad fastställs ingen prövotid och intyget från företagshälsovården behövs inte.
Beslutsmotivering
Tjänsten som rektor (signum 206) för Drumsö lågstadieskola och Minervaskolan ledigförklarades i stadens elektroniska rekryteringssystem och i Hufvudstadsbladet 3.3.2019. Tjänsten är placerad vid Drumsö lågstadieskola. När ansökningstiden gått ut 18.3.2019 hade fyra personer sökt tjänsten av vilka samtliga är formellt behöriga.
Enligt sektorchefens delegeringsbeslut § 46 (15.6.2018) är det direktören för den svenska servicehelheten som anställer rektorer tillsvidare.
Behörighetsvillkoren för en rektor ingår i förordningen om behörighetsvillkoren för personal inom utbildningsväsendet (986/1998, ändrad 865/2005). Enligt dessa villkor är den behörig som har högre högskoleexamen, behörighet som lärare för utbildningsformen i fråga, tillräcklig arbetserfarenhet av läraruppgifter samt examen i undervisningsförvaltning enligt av utbildningsstyrelsen godkända grunder, slutfört studier i undervisningsförvaltning omfattande minst 25 studiepoäng eller minst 15 studieveckor som ordnas vid ett universitet eller har på annat sätt inhämtad tillräcklig kännedom om undervisningsförvaltning.
Vid val av tjänsteinnehavare bör man utöver behörighetsvillkoren ta i betraktande de allmänna utnämningsgrunderna för offentliga tjänster som enligt § 125 i Finlands grundlag är skicklighet, förmåga och beprövad medborgerlig dygd.
I annonsen framhölls att arbetsgivaren värdesätter ett målmedvetet handlingssätt som stöder pedagogisk utveckling i enlighet med stadens strategier. Till den sökandes fördel ses också förmågan att samarbeta och värna om elevernas och personalens välmående.
På basis av ansökningshandlingarna kallades samtliga personer till en gruppintervju. I intervjun deltog förutom direktören för den svenska servicehelheten Niclas Grönholm även chefen för den grundläggande utbildningen Niclas Rönnholm, HR-sakkunniga Tanja Mellin samt direktionsordförande för Drumsö lågstadieskola
**********
**********
**********
**********
**********
På begäran av beslutsfattaren har direktionen vid Drumsö lågstadieskola avgett ett utlåtande 5.4.2019 och direktionen vid Minervaskolan 23.4.2019. Direktionerna bedömer enhälligt att
**********
är den mest lämpade för rektorstjänsten.
På basis av sökandenas ansökningshandlingar, intervju samt arbets- och ledarskapserfarenhet bedömer direktören för den svenska servicehelheten att
**********
är den mest lämpade för tjänsten.
This decision was published on 26.04.2019
Anvisningar om hur man begär omprövning
Den som är missnöjd med beslutet kan framställa en skriftlig begäran om omprövning. Ändring i beslutet får inte sökas genom besvär hos domstol.
Rätt att begära omprövning
Omprövning får begäras
- av den som ett beslut avser eller vars rätt, skyldighet eller fördel direkt påverkas av beslutet (part)
- av kommunmedlemmarna
Den tid inom vilken omprövning ska begäras
Omprövning ska begäras inom 14 dagar från delfåendet av beslutet.
Begäran om omprövning ska inlämnas till Helsingfors stads registratorskontor senast den bestämda tidens sista dag under registratorskontorets öppettid.
Om beslutet har delgetts per post anses en part ha fått del av beslutet sju dagar efter att brevet avsändes, om inte något annat påvisas. En kommunmedlem anses ha fått del av beslutet sju dagar efter att protokollet fanns tillgängligt i det allmänna datanätet.
Om beslutet har delgetts som elektroniskt meddelande anses en part ha fått del av beslutet tre dagar efter att meddelandet avsändes, om inte något annat påvisas.
Dagen för delfåendet räknas inte in i den bestämda tiden. Om sista dagen av den bestämda tiden är en helgdag, självständighetsdagen, första maj, jul- eller midsommarafton eller en helgfri lördag får begäran om omprövning inlämnas första vardagen därefter.
Omprövningsmyndighet
Omprövning begärs hos Helsingfors stads fostrans- och utbildningsnämnd.
Omprövningsmyndighetens kontaktuppgifter är:
E-postadress: | |
Postadress: | PB10 |
00099 HELSINGFORS STAD | |
Faxnummer: | (09) 655 783 |
Besöksadress: | Helsingfors stads registratorskontor |
Norra esplanaden 11-13 | |
Telefonnummer: | (09) 310 13700 |
Registratorskontoret är öppet måndag–fredag kl. 08.15–16.00.
Formen för och innehållet i begäran om omprövning
Begäran om omprövning ska göras skriftligt. Elektroniska dokument uppfyller kravet på skriftlig form.
I begäran om omprövning ska uppges
- det beslut som begäran om omprövning gäller
- hurdan omprövning som begärs
- på vilka grunder omprövning begärs
- vem som begär omprövning
- på vilka grunder den som begär omprövning är berättigad att göra detta
- kontaktuppgifter till den som begär omprövning
Protokoll
Protokollsutdrag och -bilagor som hänför sig till beslutet skickas på begäran. Handlingar kan beställas från Helsingfors stads registratorskontor
Ask for more info
Tanja Mellin, HR-sakkunnig, telefon: 09 310 86222
Niclas Rönnholm, Chef för den grundläggande utbildningen, telefon: 09 310 86219