Sopimusten päivittäminen, Facta väestötiedot kyselykanta -muutossopimus ja Facta kuntarekisteri erillispoiminnat -sopimus, Sote-toimiala

HEL 2019-006586
More recent handlings
§ 27
This decisionmaker is no longer active

Facta väestötiedot kyselykanta -muutossopimus ja Facta kuntarekisteri erillispoiminnat -sopimus, sopimusten allekirjoittaminen

Tietohallintopäällikkö

Päätös

Tietohallintopäällikkö päätti allekirjoittaa CGI Suomi Oy:n kanssa tehdyn Facta väestötiedot kyselykanta muutossopimuksen numero 26839 ja Facta kuntarekisteri –erillispoiminnat palvelusopimuksen numero 306701.

Päätöksen perustelut

Vuosien 2015 ja 2016 aikana toteutettiin CGI Suomi Oy:n Helsingin kaupungille toimittamaan Facta Väestö ja Rakennusvalvonta ohjelmistoon muutokset, jotka aiheutuivat Väestörekisterikeskuksen rakennustietojen käsittelyyn toteuttamasta muutoksesta.

Tämän muutosprojektin yhteydessä kartoitettiin CGI Suomi Oy:n kaikki Sosiaali- ja terveystoimialalle tarjoamat Facta-väestötietojärjestelmään liittyvät palvelut. Kartoituksen perusteella todettiin, että käytössä olevat palvelut on tilattu eri aikoina ja erikseen entisten sosiaaliviraston ja terveyskeskuksen toimesta. Sopimuksessa numero 26839 (11.5.2012) on sovittu ATJ- järjestelmän Facta väestötietojen kyselykannan käytöstä. Sopimuksessa numero 279653 on sovittu Facta-kuntarekisteri –väestöliittymän käyttöönotosta Palmu-järjestelmässä. Pegasos- järjestelmän osalta Factan tietojen käytöstä on sovittu Pegasos-järjestelmää koskevassa sopimuksessa. Muut palvelut CGI Suomi on toimittanut entisiltä virastoilta saamiinsa tilauksiin perustuen.

Tässä yhteydessä päädyttiin yhteistyössä CGI Suomen edustajien kanssa siihen, että Palmu-järjestelmän Facta-palvelut liitetään muutossopimuksena ATJ-järjestelmän kyselykannan käytöstä tehtyyn sopimukseen numero 26839. Pegasoksen osalta sopimukseen ei tehdä muutoksia. Erillisten tilausten perusteella tuotettavat erillispoiminnat kootaan yhteen sopimukseen.

Näillä sopimusmuutoksilla parannetaan Factaan liittyvien palvelujen tuottamista, laskutusta ja hallittavuutta.

This decision was published on 19.06.2019

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta.

Sovellettava lainkohta: Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 123 § ja 146 §

Close

Ask for more info

Lassi Laine, atk-asiantuntija, puhelin: 09 310 43104

lassi.laine@hel.fi

Decisionmaker

Petri Otranen
tietohallintopäällikkö