Vahingonkorvaus, esine- ja henkilövahinko, 26.5.2019, Töyrytie 2

HEL 2019-007505
More recent handlings
§ 153
This decisionmaker is no longer active

Vahingonkorvausvaatimus vahingoittuneesta keraamisesta hampaasta sekä vahingoittuneista silmälaseista ja vaatteista

Yksikön päällikkö

Päätös

Yksikön päällikkö päätti, että lähihoitaja ********** (jäljempänä hakija) esittämä vaatimus saada korvausta pohjoisen kotihoitoyksikön Maunula 2 lähipalvelualueella 26.5.2019 tapahtuneesta keraamisen hampaan, silmälasien ja vaatteiden vahingoittumisesta ei anna aihetta toimenpiteisiin.

Päätöksen perustelut

Korvaushakemuksessa hakija vaatii sosiaali- ja terveystoimialaa korvaamaan 26.5.2019 tapahtuneesta keraamisen hampaan lohkeamisesta sekä silmälasien, housujen ja kenkien vahingoittumisesta 720,00 euroa. Hakija kertoo iltavuorossa ollessaan liukastuneensa rankkasateessa kävelytiellä puun lehtien alla olleeseen mutaan. Hän oli kaatunut selälleen, ja yritettyään nousta ylös hän oli kaatunut uudelleen. Hänen keraaminen hampaansa oli lohjennut ja hänen housunsa ja silmälasinsa olivat menneet rikki. Hakemuksen liitteenä on valokuvat rikkoutuneista silmälaseista, housuista ja rikkoutuneesta kengästä.

Kotihoidon ohjaaja toteaa lausunnossaan hakijalla olleen asianmukainen vaatetus ja sääolosuhteiden olleen epäsuotuisat.

Vahingonkorvauslain 3 luvun 1 §:n mukaan työnantaja on velvollinen korvaamaan vahingon, jonka työntekijä virheellään tai laiminlyönnillään työssä aiheuttaa. Virheellisellä teolla tai laiminlyönnillä ja esinevahingolla on oltava syy-yhteys.

Asiassa ei ole esitetty sellaisia tietoja tai sellaista näyttöä, jonka perusteella voitaisiin todeta, että hakijalle sattunut vahinkotapahtuma olisi johtunut Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan työntekijän virheestä tai laiminlyönnistä.

Koska sosiaali- ja terveystoimialan korvausvastuun synnyttävää perustetta ei ole näytetty, sosiaali- ja terveystoimiala ei ole korvausvelvollinen hakijan keraamisen hampaan, silmälasien ja vaatteiden vahingoittumisesta.

Mikäli hakija katsoo kyseessä olleen työtapaturma, josta on aiheutunut hänelle vamma (työtapaturma- ja ammattitautilain 17 § ja 20 §), hän voi ottaa yhteyttä esimieheensä, joka tekee asiasta työtapaturmailmoituksen.

This decision was published on 10.07.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Ask for more info

Sari Tanner-Suonpää, lakimies, puhelin: 09 310 51946

sari.tannersuonpaa@hel.fi

Decisionmaker

Atte Viinikka
yksikön päällikkö

Attachments

1. Vahingonkorvausvaatimus 25.6.2019

The decision documents refer to appendices that are not available online. The City of Helsinki does not publish any appendices that contain confidential information, information that could compromise the protection of privacy or documents that cannot be made available in an electronic format due to technical reasons. (Act on the Openness of Government Activities 621/1999, Information Society Code 917/2014, Data Protection Act 1050/2018, Act on the Processing of Personal Data in Social and Health Care 703/2023,  Act on Public Procurement and Concession Contracts 1397/2016). You can also request decision documents from the City of Helsinki Registrar's Office.