Avustuksen myöntäminen, kulttuuripalvelukokonaisuus, erityisavustus, painotetun musiikkitoiminnan toteuttaminen vuonna 2020

HEL 2019-009828
More recent handlings
Case 3. / 22 §

Avustus painotetun musiikinopetuksen kerhotoiminnan tuottamiseen vuonna 2020

Culture and Libraries Sub-comittee of the Culture and Leisure Committee

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto myönsi Itä-Helsingin musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:lle 200 000 euron avustuksen vuoden 2020 taide- ja kulttuurimäärärahoista painotetun musiikinopetuksen kerhotoiminnan tuottamiseksi yhteistyössä Porolahden peruskoulun kanssa vuonna 2020.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto ei myöntänyt Vuosaaren musiikkikoulun tuki ry:lle ja Viihdepalvelu Esirippu Oy / Helsingin bändikoululle painotetun musiikinopetuksen kerhotoiminnan tuottamisavustusta, koska ne olivat vertailussa suppeampia eikä niissä ollut haun kriteereiden mukaista laajaa integraatiota koulupäivään eikä kaikkia luokkia kattavaa yhteistoimintaa koulujen kanssa.

Avustukset ovat harkinnanvaraisia.

Ohjeet avustuksen saajalle

Ohjeet avustuksen käyttämisestä, raportoinnista, avustuksen maksamisesta ja Helsinki-tunnuksen käytöstä löytyvät toimialan nettisivuilta:

Kaupungilla on oikeus periä avustus tai sen osa takaisin, mikäli avustuksen saaja ei noudata avustusehtoja.

Kaupungilla on oikeus periä myönnetyistä avustuksista omia tai kaupunkikonsernin saatavia, jotka ovat syntyneet avustettavan yhteisön lainojen takaamisen tai muun syyn (esim. vuokrien ja niiden viivästyskorkojen) johdosta. (Kaupungin avustusten myöntämisessä noudatettavat yleisohjeet 12.12.2011)

Käsittely

Asian aikana kuultavina asiantuntijoina olivat erityissuunnittelija Nina Gran ja suunnittelija Ari Tolvanen

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Close

Helsinkiläisessä peruskoulussa tuotettava painotetun musiikinopetuksen kerhotoiminnan avustamiseen on varattu 200 000 euron määräraha vuodelle 2020. Haku kohdennettiin taiteen perusopetusta antaville helsinkiläisille oppilaitoksille, jota tuottavat peruskoulun painotettua musiikinopetusta syventävää erillistä kerhomuotoista musiikinopetusta. Määräraha avattiin julkisesti haettavaksi kesällä 2019 ja hakuaika päättyi 16.8.2019.

Avustuksen tavoitteena on tuottaa peruskoulun opetussuunnitelman mukaista painotettua musiikin opetusta vuosiluokille 1–9. Painotettu musiikin opetus on ryhmämuotoista opetusta, joka on perusopetuslain 47 §:n tarkoittamaa opetusta tukevaa kerhotoimintaa, jossa kerhotunnit on integroitu oppilaan työpäivään ja opetuksesta huolehtivat avustusta saavan palveluntuottajan pedagogit.

Hakuilmoituksessa ilmoitettiin hakemusten arviointiperusteiksi seuraava. Miten hakija nivoo kerhotoiminnan peruskoulun toimintaan, miten yhteistyö on integroitu peruskoulun toiminta- ja opetussuunnitelmiin. Lisäksi ilmoitettiin, että hakemuksia arvioitaessa kiinnitetään huomiota myös viikkovuosituntien määrään ja kustannuksiin sekä palveluntuottajan toiminnallisiin valmiuksiin sekä toimintaan osallistuvien oppilaiden määrään. Edelleen kerrottiin, että arviossa tarkastellaan myös palveluntuottajan taloudellisia toimintaedellytyksiä, ammatillista osaamista sekä toiminnan hallinnointiin liittyviä kustannuksia. Hakemuksia arvioitaessa sovelletaan myös Helsingin kaupungin avustuksia koskevia yleisehtoja.

Määräaikaan mennessä hakuun osallistui kolme hakemusta: Vuosaaren musiikkikoulun Tuki ry (30 000 euroa), Viihdepalvelu Esirippu Oy / Helsingin bändikoulu (30 000 euroa) sekä Itä-Helsingin musiikkiopiston kannatusyhdistys ry (200 000 euroa).

Itä-Helsingin musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n hakemus oli kattavin kolmesta täyttäessään haun kriteerit musiikinopetuksen laajuudesta luokille 1–9 sekä syvästä integraatiosta koulun ja koulupäivän kanssa. Kerho-opetus nivoutuu oppilaan työpäivään ja koulun muuhun toimintaan ja se on hyvin integroitu sekä opetussuunnitelmiin että koululuokkien arkeen.

Vuosaaren musiikkikoulun Tuki ry:n ja Viihdepalvelu Esirippu Oy / Helsingin bändikoulun hakemukset olivat pienempiä. Suunnitelmat olivat suppeampia eikä niissä ollut haun kriteereiden mukaista laajaa integraatiota koulupäivään eikä kaikkia luokkia kattavaa yhteistoimintaa koulujen kanssa.

Hakemukset ovat kulttuuri- ja kirjastoaoston varsinaisten ja varajäsenten nähtävillä ennen kokouksen alkua 1.10.2019 klo 15.45 alkaen.

Close

This decision was published on 09.10.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Presenter information

vt. kulttuuripalvelupäällikkö
Veikko Kunnas

Ask for more info

Nina Gran, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 37006

nina.gran@hel.fi