Suomenkielisen perusopetuksen luokkamuotoisen erityisopetuksen järjestämispaikat
Täydennys päätökseen suomenkielisen perusopetuksen luokkamuotoisen erityisopetuksen järjestämispaikoista
Päätös
Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti, että perusopetuksen suomenkielisen luokkamuotoisen erityisopetuksen järjestämispaikkana toimii aiemmin päätettyjen lisäksi Munkkivuoren ala-asteen koulu.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti kokouksessaan 10.12.2019 suomenkielisen perusopetuksen luokkamuotoisen erityisopetuksen järjestämispaikoista (§ 71).
Päätöksessä oli liitteenä lista kouluista, joissa luokkamuotoista erityisopetusta järjestetään. Liitteestä puuttui Munkkivuoren ala-asteen koulun nimi. Liitteessä oli yhden koulun nimi kaksi kertaa. Näin ollen aiemmassa päätöksessä ilmoitettu järjestämispaikkojen lukumäärä, 79 Helsingin kaupungin koulua, pysyy samana tästä päätöksestä huolimatta. Liitteenä tämän päätöksen mukaisesti täydennetty lista luokkamuotoista erityisopetusta järjestävistä kouluista 1.8.2020 alkaen.
Lapsivaikutusten sekä terveys- ja hyvinvointivaikutusten arviointi
Lähikouluperiaatteen mukainen luokkamuotoinen erityisopetuksen sijoittaminen parantaa erityisen tuen oppilaan mahdollisuutta opiskella omassa lähikoulussaan.
Lapsen sosiaalista kehitystä ja kiinnittymistä omaan kouluyhteisöön tuetaan sillä, että oppilas saa tarvitsemansa erityisluokan tuen omassa lähikoulussa. Lapsella on koulun alkaessa tuttuja kavereita omasta lähiympäristöstään. Koulu niveltyy paremmin perheiden arkeen parantaen myös koulun ja kodin yhteistyötä. Oppilaan koulumatkat lyhenevät, kun oppilas opiskelee lähempänä kotia.
Päätös tukee lähikouluperiaatteen ja yhtenäisen perusopetuksen vahvistumista. Lähikouluperiaatteen mukainen luokkamuotoisen erityisopetuksen järjestäminen selkiyttää koulupolkua, luo jatkuvuutta oppilaalle ja tukee oppilaan hyvinvointia. Alueellisen tarpeen ja tarjonnan mukaan toteutettu tarkastelu tuo pysyvyyttä lapsen koulupolkuun.
Ehdotetuilla muutoksilla tuetaan sitä, että lapsille tarjotaan erityisluokka lähipalveluna, jolloin sosiaalinen kiinnittyminen ja lapsen arki rakentuu omalle alueelle.
Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto 10.12.2019 § 71
Päätös
Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti
perusopetuksen suomenkielisen luokkamuotoisen erityisopetuksen järjestämispaikat liitteen mukaisesti 1.8.2020 alkaen. Näissä kouluissa on yksi tai useampi erityisluokka.
Käsittely
Asian aikana kuultavana oli Taina Tervonen.
Esittelijä
Lisätiedot
Taina Tervonen, perusopetuksen aluepäällikkö, puhelin: 310 83013
This decision was published on 25.03.2020
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Presenter information
Ask for more info
Taina Tervonen, perusopetuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 83013