Toimivallan siirtäminen kulttuurin ja vapaa-ajan toimialla kulttuuri- ja kirjastojaostolta kumppanuuspäällikölle, avustusmäärärahat

HEL 2019-012516
More recent handlings
§ 2
This decisionmaker is no longer active

Helsingin vuoden 2019 kulttuuritekopalkinto ja kunniamaininnat

Palvelun päällikkö

Päätös

Kulttuurin edistämisen päällikkö päätti valita Helsingin vuoden 2019 kulttuuritekopalkinnon saajaksi Loukko ry:n ja myöntää tälle 5 000 euron suuruisen palkinnon sekä valitsi kunniamaininnan saajaksi Kontula Book City -työryhmän. Palkinnon ja kunniamaininnan saajat julkistetaan 24.1.2020 klo 12.00.

Päätöksen perustelut

Vuoden 2019 kulttuuritekopalkinto myönnetään Loukko ry:lle, joka ylläpitää Kalliossa, Casterininkatu 7, Alakulttuurikeskus Loukkoa, jossa järjestetään tapahtumia lavarunoudesta ja teatterista akustisiin musiikkiesityksiin, drag-tilaisuuksiin ja erilaisiin keskusteluihin. Loukko on myös lounasaikaan kansankeittiö, kahvila ja galleria, työpajoja ja taiteen ja harrastamisen soljuvaa sekoittamista. Loukko on tila ja kohtauspaikka ihmisille ilman rajoja ja heille asetettuja vaatimuksia. Alakulttuurikeskus Loukko edustaa virkeää ja vaikuttavaa uutta itsetekemisen kulttuuria ja toimeliaisuutta ja on hieno esimerkki sitkeydestä, joka kaataa aitoja. Loukon ansioiksi luetaan myös, että se tekee työtä turvallisen tilan ja kaikille lähestyttävän kulttuurin kentällä. Loukko toimii vapaaehtoisvoimin.

Vuoden 2019 kulttuuriteko-kunniamaininta myönnetään uudenlaiselle, monikieliselle, uussuomalaisia kirjailijoita esittelevälle Kontula Book City -kirjallisuustapahtumalle, joka järjestettiin 19.10. 2019 Kontulassa. Tapahtuma kokosi yhteen Suomessa asuvia kirjailijoita, jotka kirjoittavat muilla kielillä kuin suomeksi tai ruotsiksi. Tapahtumassa esiintyneiden kirjailijoiden ensimmäinen kieli oli viro, venäjä, saksa, englanti, arabia tai somali. Siihen osallistui myös arabikirjailijoita Ruotsista ja Ranskasta avaten keskustelua arabikirjallisuuden mahdollisuuksista Pohjoismaissa. Kontula Books City on hieno lisä Kontulan muuhun vireään kulttuurillisen toimintaan. Se nostaa erästä maan suurinta lähiötä yleiseen tunnettavuuteen ja tuo vierailijoita sinne. Tapahtuma tuo esiin erikantaista suomalaisuutta ja näkökulmia siihen. Lisäksi se toimii ymmärryksen lisäämiseksi aikaansaamalla kohtaamisia kirjallisuuden äärellä.

Helsingin kulttuuriteolla palkitaan vuosittain vuoden merkittävän kulttuuriteko Helsingissä. Palkittavan toiminnan vaikutusten tulee kohdistua Helsinkiin tai helsinkiläisiin. Palkinto on tarkoitettu kaupunkilaisille merkittäville ja/tai uudenlaisille hankkeille.

Kulttuuriteko muuttaa tai haastaa olemassa olevaa kaupunkitilaa tai toimintatapaa tai saa näkemään asiat uudella tavalla. Suuri tai pieni kulttuuriteko osoittaa rohkeutta luoda jotain uutta ja erilaista.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto 10.12.2019, § 36 valtuutti kumppanuuspäällikön päättämään vuoden 2019 kulttuuritekopalkinnon saajat. Toimialajohtaja on hyväksynyt 29.11.2019, § 61 kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimintasäännön 1.1.2020 lukien, jonka yhteydessä kulttuuripalvelukokonaisuuden organisaatiota uudistettiin. Uudessa organisaatiomallissa ei ole enää virkaa kumppanuuspäällikön nimikkeellä. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 14.1.2020, § 6 siirsi kulttuurin edistämisen päällikön virkaan Veikko Kunnaksen, joka päättää uudessa organisaatiossa vastaavista avustuspäätöksistä kuin kumppanuusyksikön päällikkö tehtävässään aiemmassa organisaatiossa.

This decision was published on 24.01.2020

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Ask for more info

Sampo Laurikainen, kulttuurituottaja, puhelin: 09 310 80007

sampo.laurikainen@hel.fi

Decisionmaker

Veikko Kunnas
kulttuurin edistämisen päällikkö