Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, starttiavustukset 2020, Tule mukaan ry

HEL 2020-004274
More recent handlings
Case 6. / 11 §

Tule mukaan ry:n starttiavustushakemus vuodelle 2020

Youth Sub-committee of the Culture and Leisure Committee

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto myönsi Tule mukaan ry:lle 2 600 euroa starttiavustusta yhdistyksen helsinkiläisen nuorisotoiminnan käynnistämisestä aiheutuviin kustannuksiin vuodelle 2020 menokohdalta 473000 2931500505.

Selvitys avustuksen käytöstä on toimitettava vuoden 2021 toiminta-avustuksen haun yhteydessä tai viimeistään 28.2.2021 mennessä nuorisopalvelujen kumppanuusyksikköön (edellisen vuoden toimintakertomus, tuloslaskelma, tase ja jäljennös tilin / toiminnantarkastuskertomuksesta sekä helsinkiläisen nuorisotoiminnan erittely).

Avustusta saavan on noudatettava nuorisojaoston hyväksymää nuorisoyhdistysten avustusohjesääntöä (www.hel.fi/nuorisonavustukset):

Avustus maksetaan yhdessä erässä. Mikäli avustuksen saaja on velkaa kaupungille, kuitataan myönnetystä avustuksesta kaupungin perimiskelpoinen saatava avustuksen saajalta. (Helsingin kaupungin avustusten yleisohjeet 28.10.2019)

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Close

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto myöntää starttiavustusta toimintansa aloittavalle varhaisnuoriso- tai nuorisojärjestölle toiminnan käynnistämisestä aiheutuviin menoihin. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö 1.11.2018)

Tule mukaan ry on helsinkiläinen vuonna 2019 perustettu yhdistys. Sen tarkoituksena on sääntöjensä mukaan mm. edistää vähänvaraisten ihmisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä parantaa heidän elämänlaatuaan.

Yhdistyksen nuorisotoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman paljon erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia Länsi-Helsinkiläisille nuorille ja lapsille läpi vuoden. Toiminta koostuu pääosin ohjatusta toiminnasta (mm. läksykerhot, askartelu ja pelailu, leivonta, jalkapallo) ja jalkautuvasta partioinnista. Yhdistyksen toimintasuunnitelman mukaan läksykerhot jatkuvat myös kesällä. Lisäksi se järjestää retkitoimintaa lapsille.

Yhdistyksen vuoden 2020 tärkeänä painopisteenä on puuttuminen nuorten syrjäytymiskehitykseen. Se aikoo valmistella toimenpiteitä, joilla saadaan koulun ja työelämän ulkopuolelle jäävät nuoret osaksi yhteiskunnan normaalia elämää. Yhdistyksen mukaan koulutuksen ja työllistymisen edistämisellä tuetaan onnistumisia. Onnistumisten kautta voidaan vahvistaa nuorten myönteisiä käsityksiä omista mahdollisuuksista sekä myös vaikuttaa somalinuoriin liittyviin mielikuviin ja kokemuksiin.

Tule mukaan ry:llä on suunnitteilla useita eri toimintoja myös muille kuin nuorille ja lapsille. Näitä ovat esimerkiksi neuvontapiste, työllistymistoiminta, koulutustoiminta sekä naisten toiminta. Yhdistys tukee myös erilaisia hankkeita Somaliassa.

Tule mukaan ry toimii tiiviissä yhteistyössä valtakunnallisen Ehjä ry:n kanssa, joka keskittyy mm. lastensuojelun jälkihoitoon ja maahanmuuttajanuorten tukemiseen. Lisäksi se toimii yhteistyössä vantaalaisen Sahan ry:n kanssa sekä Suomen Somaliverkosto ry:n kanssa, joiden toimitiloja se tällä hetkellä käyttää. Yhdistys pyrkii jatkossa vuokraamaan oman tilan Länsi-Helsingistä.

Yhdistystä on kuultu useaan otteeseen valmisteluvaiheessa. Yhdistyksen uutta toiminta- ja taloussuunnitelmaa ei ole vielä käsitelty jäsenkokouksessa korona-epidemian aiheuttamien rajoituksien takia. Yhdistyksen tulee toimittaa jälkikäteen nuorisopalvelujen kumppanuusyksikköön jäsenkokouksen pöytäkirja, jossa asiakirjat on hyväksytty.

Tule mukaan ry:ssä on tällä hetkellä ilmoituksensa mukaan 348 jäsentä, joista 170 on 7–28-vuotiaita helsinkiläisiä. Lasten ja nuorten toiminnan menoarvio vuodelle 2020 on kokonaisuudessaan 25 470 euroa. Tuloja yhdistys aikoo saada 25 470 euroa, joka koostuu haetusta toiminta-avustuksesta, kaupungin muista avustuksista sekä jäsenmaksuista ja lahjoituksista.

Tule mukaan ry hakee 25.3.2020 saapuneella hakemuksellaan 9 715 euron starttiavustusta yhdistyksen toiminnan käynnistämiseen vuodelle 2020. Yhdistyksen toiminta lisää nuorten harrastusmahdollisuuksia ja vähentää syrjäytymistä sekä edistää aktiivista toimijuutta.

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet ja valvoo periaatteiden toteutumista toimialatasoisesti. (Kaupunginvaltuusto 11.4.2018, § 77 luku 17, § 1)

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet, joiden mukaan Helsingin avustusjärjestelmä on väline Helsingin kaupunkistrategian toteuttamiseksi. Avustuksilla lisätään kaupungin vetovoimaa, asukkaiden elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Avustuksin tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa. Avustusjärjestelmällä kehitetään kansalaisyhteiskuntaa sekä parannetaan kaupunkilaisten mahdollisuuksia voimaantua, liikkua, luoda ja olla aktiviinen toimija. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 13.2.2018, § 28)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston hyväksymän nuorisoyhdistysten avustusohjesäännön mukaisesti nuorisojaosto tekee päätöksen starttiavustuksista. (Nuorisojaosto 18.10.2018, § 23)

Close

This decision was published on 21.04.2020

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Presenter information

nuorisoasiainjohtaja
Mikko Vatka

Ask for more info

Tuulia Saves, suunnittelija, puhelin: 09 310 23056

tuulia.saves@hel.fi