Vuokraus, alue putken pitämistä varten, kiinteistöt 91-442-1-171 ja 91-442-1-4, Östersundom, Sipoon kunta
Maanalaisen alueen vuokraaminen Sipoon kunnalle putken pitämistä varten (Östersundom, tila 91-442-1-4)
Päätös
Yritystontit -tiimin päällikkö päättää:
- vuokrata Sipoon kunnalle (y-tunnus 0203533-8) putken pitämistä varten Helsingin Östersundomissa sijaitsevasta tilasta 91-442-1-4 karttaliitteen 1 mukaisen noin 51 m²:n maanalaisen alueen liitteenä 2 olevan maanvuokrasopimusluonnoksen mukaisesti
S0155-10
Päätöksen perustelut
Hakija ja vuokraustarve
Sipoon kunta pyytää, että sille vuokrataan tilapäisesti putken sijoittamiseksi päätösesityksen mukainen maanalainen alue.
Putki on tarpeen, jotta läheisen pumppaamon saneeraustoimet voidaan aloittaa.
Kaava- ja kiinteistötiedot
Tilan 91-442-1-4 alueella ei ole voimassaolevaa asemakaavaa. Tilaan kohdistuu alueen kaupungille myymän tahon hallintaoikeus.
Hakijalle vuokraus
Hakijan edellä esitelty toiminta ja tarve soveltuvat tilapäisesti kyseiselle vuokra-alueelle.
Hakijan arvioidaan selviävän esitettävän vuokrauksen mukaisista velvollisuuksista.
Vuokra-aika
Hakijalle esitetään vuokrattavaksi päätösesityksen mukainen maanalainen vuokra-alue toistaiseksi 12 kuukauden irtisanomisajalla.
Vuokra-alueen vuokraaminen kyseiseksi ajaksi ja käyttötarkoitukseen on perusteltua käyttötarkoitus huomioon ottaen.
Vuokra
Vuokra-alueen perusvuosivuokraksi esitetään 10 euroa elinkustannusindeksissä 1951 = 100, joka vastaa nykyrahassa noin 197 euroa (ind. 1973). Vuosivuokra sidotaan elinkustannusindeksiin siten kuin maanvuokrasopimuksen ehdoissa on sanottu.
Kaupunkiympäristölautakunta on 15.5.2018, 238 § tekemällään päätöksellä vahvistanut kaupungin omistamien alueiden tilapäiset vuokraushinnat siten, että 1. ja 2. vyöhykkeellä vuokrauksen yksikköhinta on 0,85 euroa/m²/kk ja 3. vyöhykkeellä 0,65 euroa/m²/kk. Helsingin kaupungin vakiintuneen käytännön mukaisesti maanalaisesta vuokrauksesta peritään puolet normaalista hinnasta.
Vuokrattavaksi esitettävä alue sijaitsee vyöhykkeellä 3, joten yllä esitettäväksi vuosivuokraksi muodostuu noin 197 euroa (0,65 euroa/m²/kk x 51 m² x 12kk / 2).
Maanvuokrasopimuksen ehdot
Vuokra-alueen maanvuokrasopimus esitetään tehtäväksi pääosin kaupunkiympäristötoimialan maaomaisuuden kehittäminen ja tontit -yksikön käyttämin tavanomaisin tilapäisvuokrasopimusehdoin lisättynä vuokra-aluetta koskevin ympäristöehdoin. Ehtoja on kuitenkin muokattu soveltumaan maanalaisen putken sijoittamiseen.
Vuokralainen saa suorittaa alueella putken sijoittamiseksi, ylläpitämiseksi, peruskorjaamiseksi ja uusimiseksi tarvittavat maanrakennustyöt.
Lisäksi vuokra-alueen maanvuokrasopimukseen on tarpeellista ottaa erityisehto (15 §), koska maanpäällinen alueeseen kohdistuu jo kolmannen tahon hallintaoikeus.
Vuokralaisella on velvollisuus sopia erikseen hallintaoikeuden haltijan kanssa maanalaisen putken sijoittamisesta, sijoittamisen jälkeisestä alueen ennallistamisesta, ylläpitämisestä, peruskorjaamisesta ja uusimisesta.
Vuokralainen vastaa putken sijoittamisesta, ylläpitämisestä, peruskorjaamisesta ja uusimisesta sekä kaikista muistakin putkesta mahdollisesti aiheutuvista kustannuksista, vahingoista ja haitoista.
Toimivalta
Kaupunkiympäristölautakunta on 29.5.2018, § 280 siirtänyt hallintosäännön mukaisen toimivaltansa (16 luvun 1 §:n 2 momentin 1 -kohta) antaa vuokralle toimialan hallinnassa olevia rakentamattomia kiinteistöjä yritystarkoituksiin enintään 30 vuodeksi määräaikaisin maanvuokrasopimuksin, kun kiinteistön rakennusoikeus on enintään 3000 k-m² tai toistaiseksi voimassa olevin maanvuokrasopimuksin, joissa on enintään yhden vuoden irtisanomisaika.
This decision was published on 07.05.2020
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Jukka Helenius, kiinteistölakimies, puhelin: 09 310 74013