Virkasuhteen täyttäminen, etelän aikuissosiaalityö, nuorten tiimi, johtavan sosiaalityöntekijän virka, työavain SOTE-01-248-20
Virkasuhteen täyttäminen, Etelän aikuissosiaalityön nuorten tiimin johtavan sosiaalityöntekijän viran täyttäminen, työavain SOTE- 01-248-20
Päätös
Nuorten palvelujen ja aikuissosiaalityön johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella yhteiskuntatieteiden maisteri ********** johtavan sosiaalityöntekijän virkaan (vakanssinumero 037329, toimintayksikkö 395600, työpiste 100070), 1.9.2020 lukien 3708,01 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin. Koeaikaa ei aseteta.
Selvitystä terveydentilasta ei tarvitse esittää, koska virkaan otettu on ollut yhtäjaksoisesti Helsingin kaupungin palveluksessa vuodesta 2014 alkaen ja on esittänyt selvityksen aiemmin.
Selvitystä tartuntatautilain 48 §:n mukaisesta rokotussuojasta ei tarvitse esittää, koska virkaan otettu on jo aiemmin esittänyt selvityksen.
Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otettu on esittänyt rikosrekisteriotteen. Ote on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.
Päätöksen perustelut
Johtavan sosiaalityöntekijän virka tuli avoimeksi 1.5.2020 alkaen.
Johtavan sosiaalityöntekijän virka (vakanssinumero 037329) on ollut julkisesti haettavana ajalla 19.5.2020-3.6.2020 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa, sekä www.TE-palvelut.fi –sivustolla.
Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan julkisessa haussa olleeseen sosiaalityön virkaan ottaa nuorten palvelujen ja aikuissosiaalityön johtaja.
Johtavan sosiaalityöntekijän tehtävänä on esimiestehtävien lisäksi vastata nuorten sosiaalityön työryhmän palvelutoiminnasta ja sen kehittämisestä. Nuorten sosiaalityön työryhmä palvelee helsinkiläisiä 16-29 –vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia. Työryhmässä työskentelee sekä sosiaalityöntekijöitä että sosiaaliohjaajia.
Johtavan sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (7§, 32 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.
Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.
Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.
Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Tehtävän hoitaminen edellyttää kykyä johtaa vaativaa asiakastyötä tekeviä työntekijöitä jatkuvasti muuttuvassa työympäristössä, itsenäistä työotetta, hyvää organisointi- ja paineensietokykyä sekä innostusta kehittää työtä yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Lisäksi edellytetään hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, toimeentulotukijärjestelmän tuntemusta, sosiaalityön kokemusta nuorten ja nuorten verkostojen kanssa työskentelystä sekä esihenkilökokemusta.
Tehtävää täytettäessä luetaan eduksi kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen integraation toteuttamiseen liittyen.
Määräajassa hakemuksen jätti neljä hakijaa. Kaikilla hakijoista on vaadittu kelpoisuus. Yksi hakija haastateltiin 8.6.2020 ja muut hakijat 11.6.2020. Haastattelut suorittivat nuorten palvelujen ja aikuissosiaalityön johtaja ********** ja etelän aikuissosiaalityön päällikkö **********
********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden lisensiaatti ja hänellä on tehtävän edellyttämä sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 7§ mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.
********** on kokemusta esihenkilötehtävistä yhteensä viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden ajalta. **********
********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja hänellä on tehtävän edellyttämä sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 7§ mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus. **********
********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja hänellä on tehtävän edellyttämä sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 7§ mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Hänellä on kokemusta esihenkilötehtävistä yhteensä viiden vuoden ajalta ********** ********** **********
********** on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja hänellä on tehtävän edellyttämä sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 7§ mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Hänellä on kokemusta esihenkilötehtävistä yhteensä kolmen vuoden ja neljän kuukauden ajalta. **********
**********
Haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota hyviin yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoihin sekä näkemyksiin nuorten sosiaalityön kehittämisestä.
Kaikki hakijat täyttävät vaaditut kelpoisuusehdot ja heillä on riittävä kokemus esihenkilötyöstä sekä kokemusta nuorten kanssa työskentelystä. Lisäksi he osoittivat haastattelussa hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.
********** on molemmilla kokemusta esihenkilötehtävistä viisi vuotta tai enemmän, ********** esihenkilötyön kokemus koostuu lastensuojelun työryhmien esimiestyöstä. ********** esihenkilötyön kokemus koostuu monipuolisesti eri esihenkilötehtävistä. ********** esihenkilötyön kokemusta on yli kolme vuotta ja ********** yli vuosi. ********** esihenkilötyön kokemus on yli 30 –vuotiaiden asiakkaiden kanssa tehtävästä aikuissosiaalityöstä. **********
********** pääasiallinen sosiaalityön työkokemus koostuu sosiaalityöntekijän työtehtävistä, joissa asiakaskunta ja asiakastyön verkosto ovat vastaavat kuin valittavan johtavan sosiaalityöntekijän työryhmän asiakaskunta ja asiakastyönverkosto ovat. ********** on kokemusta sekä nuorten että yli 30- vuotiaiden sosiaalityöstä. ********** on sosiaalityön kokemusta nuorten kanssa työskentelystä lastensuojelussa ja ********** lastensuojelussa ja nuorisopsykiatriassa.
********** ********** on vahva toimeentulotukijärjestelmän tuntemus nuorten ja aikuisten kanssa tehtävän sosiaalityön kokemukseen ja perustoimeentulotuen päätöksentekoon ennen sen siirtymistä Kansaneläkelaitokselle perustuen. ********** on lisäksi kokemusta toimeentulotukijärjestelmästä Kansaneläkelaitoksella, jossa hän on toiminut kunnan ja Kelan toimeentulotukea koskevissa yhteistyökysymyksissä kehittäjänä. ********** toimeentulotukituntemus perustuu muissa sosiaalityön tehtävissä syntyneeseen kokemukseen.
Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on erinomaiset edellytykset johtavan sosiaalityöntekijän viran hoitamiseen etelän aikuissosiaalityön nuorten työryhmässä. Saavutetun kokemuksen myötä hänelle on kertynyt vankkaa asiantuntemusta toimeentulotukijärjestelmästä ja nuorten itsenäistymisen tukemisesta sosiaalityön keinoin yhteistyössä moniammatillisen verkoston kanssa. Työkokemuksessa eduksi luettavaa on erityisesti se, **********
This decision was published on 28.07.2020
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Sari Karisto, etelän aikuissosiaalityön päällikkö, puhelin: 09 310 37579