Virkasuhteen täyttäminen, lännen aikuissosiaalityö, sosiaaliohjaajan virka, työavain SOTE-01-345-20

HEL 2020-010579
More recent handlings
§ 13
This decisionmaker is no longer active

Sosiaaliohjaajan viran täyttäminen, lännen aikuissosiaalityö, työavain SOTE-01-345-20

Aikuissosiaalityön päällikkö

Päätös

Aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella sosionomi (AMK) ********** sosiaaliohjaajan virkaan (vakanssinumero 026522, toimintayksikkö 395620, työpiste 100060) 1.11.2020 lukien 2551,45 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on neljä (4) kuukautta.

Virkaan valittu on aiemmin esittänyt työterveyshuollon arvion edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä, eikä hänen tarvitse enää uutta arviota esittää.

********** on Valviran laillistuksella oikeutettu toimimaan sosiaaliohjaajan tehtävissä.

Päätöksen perustelut

Sosiaaliohjaajan virka (vakanssinumero 026522) tuli avoimeksi 1.9.2020.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan sosiaaliohjaajan virkaan ottaa aikuissosiaalityön päällikkö.

Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi AMK).

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävässä edellytetään ja tulee hallita Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan palvelujärjestelmä ja terveys- ja hyvinvointikeskuksen konsultaatiomalli. Lisäksi tehtävissä toimiminen edellyttää kykyä toimia itsenäisesti ja etäjohdettavana sekä hyviä vuorovaikutus-, verkosto- ja yhteistyötaitoja. Junailijankujan asumisyksikön sosiaaliohjaajalta edellytetään vähintään vuoden työkokemusta ja osaamista aikuisten parissa tehtävästä asumiseen liittyvästä sosiaaliohjauksesta Helsingissä.

Tämän lisäksi edellytetään Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan tietojärjestelmä ATJ:n aiempaa kokemusta ja osaamista.

Sosiaaliohjaajan virka on ollut julkisesti haettavana 27.7. - 13.8.2020 Helsingin kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa sekä TE-palvelujen työpaikkasivustolla. Lisäksi ilmoitus on julkaistu mm. Twitter-, Facebook- ja LinkedIn -palveluissa.

Määräajassa hakemuksen jätti 22 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus oli 20 hakijalla. Kahdella hakijoista ei ollut vaadittua kelpoisuutta.

Haastatteluun kutsuttiin hakijoista ne henkilöt, joilla oli hakemusten perusteella vaadittava kelpoisuus, osaamista ja kokemusta asunnottomien tai asumisen parissa työskentelystä vähintään yhdeltä vuodelta ja Helsingin palvelujärjestelmän tuntemusta.

Hakemusten perusteella kutsuttiin haastatteluihin 3 hakijaa: ********** **********

Haastattelut suoritettiin 2.9.2020, 7.9.2020 ja 9.9.2020. Haastattelijoina toimivat johtava sosiaalityöntekijä ********** johtava sosiaalityöntekijä ********** ja sosiaaliohjaaja ********** Haastattelut pidettiin lännen aikuissosiaalityön toimipisteessä os. Hopeatie 6.

********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja hän on Valviran laillistuksella oikeutettu toimimaan sosiaaliohjaajan tehtävissä. Hän on lisäksi suorittanut lähihoitajan tutkinnon. **********

********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja hän on Valviran laillistuksella oikeutettu toimimaan sosiaaliohjaajan tehtävissä. Hän on lisäksi suorittanut lähihoitajan ja graafisen painopinnanvalmistajan tutkinnot. **********

********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja hän on Valviran laillistuksella oikeutettu toimimaan sosiaaliohjaajan tehtävissä. Hän on lisäksi suorittanut artesaani-ompelijatutkinnon. **********

**********

********** työkokemus on pidempi varsinaisen asumisyksikön sosiaaliohjaajan työn osalta kuin ********** ********** on työskennellyt useammassa asumisyksikössä ja hänellä on pitkä kokemus asunnottomien henkilöiden sosiaaliohjauksesta. ********** työkokemus asumiseen liittyvästä sosiaaliohjaajan työstä on kaikkein vähäisin.

********** erinomaiset ja positiiviset vuorovaikutustaidot korostuivat hänen edukseen työhaastattelussa. Hänen edukseen luetaan myös myönteinen kiinnostus tilapäisasumisen kehittämiseen. **********

Tehtävänkuvan vuoksi haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota kykyyn toimia itsenäisesti ja etäjohdettavana, minkä lisäksi tehtävä edellyttää hyviä vuorovaikutus-, verkosto- ja yhteistyötaitoja.

Hakemuksen, haastattelun ja työkokemuksen perusteella ********** on osoittanut tilapäisen asumisen sosiaaliohjaajan tehtävässä edellytettäviä vahvuuksia. **********

Koulutuksen, kokemuksen ja haastatteluissa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset tilapäisen asumisen sosiaaliohjaajan viran menestykselliseen hoitamiseen lännen aikuissosiaalityössä.

This decision was published on 07.10.2020

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Ask for more info

Päivi Ilkko, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 09 310 24319

paivi.ilkko@hel.fi

Decisionmaker

Henna Niiranen
aikuissosiaalityön päällikkö