Vahingonkorvaus, tekstiilivahinko 13.8.2020 luokkahuone
Vahingonkorvausvaatimus oppilaan rikkoutuneesta vaatteesta
Päätös
Hallintopäällikkö päätti hyväksyä ********** (jäljessä hakija) 31,45 euron suuruisen vahingonkorvausvaatimuksen rikkoutuneesta vaatteesta.
Päätöksen perustelut
Hakija (huoltaja) on esittänyt 5.11.2020 Helsingin kaupungin kirjaamoon saapuneessa vahingonkorvaushakemuksessa 31,45 euron suuruisen korvausvaatimuksen koulun luokkahuoneessa rikkoutuneista farkuista. Oppilas oli istunut pulpetissa ja pulpetissa ollut terävä osa osui farkkuihin, joihin tuli reikä polven yläpuolelle. Farkut eivät ole korjattavissa siten, ettei korjaus näkyisi. Tilattu uudet farkut (tosite 31,45 euroa) koululta saadun ohjeistuksen mukaisesti.
Vahingonkorvauslain 3 luvun 1 §:n 1 momentin mukaan työnantaja on velvollinen korvaamaan vahingon, jonka työntekijä virheellään tai laiminlyönnillään työssä aiheuttaa. Lähtökohtana on, että työnantaja on isännänvastuussa työntekijän tai viranhaltijan ulkopuoliselle aiheuttamasta vahingosta.
Koulusta saadun selvityksen perusteella kasvatuksen ja koulutuksen toimialan voidaan katsoa olevan korvausvastuussa aiheutuneesta vahingosta. Oppilaan farkut ovat jääneet kiinni vialliseen pulpettiin ja revenneet. Viallisen pulpetin poistamisessa luokkatilasta on ollut viivettä, mutta pulpetti on poistettu hetimmiten vahinkotapahtuman jälkeen. Vaadittua vahingon korvaussummaa voidaan pitää kohtuullisena suhteessa vaatteen korjauskustannuksiin. Työntekijän/viranhaltijan viaksi jäävä huolimattomuus arvioidaan lieväksi.
This decision was published on 18.11.2020
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Jaana Iivonen, lakimies, puhelin: 09 31015036