Katusuunnitelma, Vuosaari, Satamakaari välillä Niinisaarentie-Rahtarinkatu, numero 31483/1-2

HEL 2020-012388
More recent handlings
Case 7. / 123 §

Satamakaari välillä Niinisaarentie - Rahtarinkatu, katusuunnitelman hyväksyminen, Vuosaari

Urban Environment Committee

Päätös

Kaupunkiympäristölautakunta päätti hyväksyä Satamakaari välillä Niinisaarentie - Rahtarinkatu katusuunnitelman nro 31483/1-2/revisio.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Close

Lähtökohdat ja tavoitteet

Satamakaari on nykyinen paikallinen kokoojakatu. Kadulle rakennetaan uusi tonttiliittymä korttelin 54152 biolämpölaitoksen rakentamisen seurauksena. Katusuunnitelmat perustuvat voimassa oleviin asemakaavoihin nro 12248 (tullut voimaan 28.10.2016), nro 11730 (tullut voimaan 9.10.2009), nro 11668 (tullut voimaan 25.1.2008) ja nro 10640 (tullut voimaan 2.8.2002).

Katusuunnitelmalla mahdollistetaan kortteliin 54152 rakennettavan biolämpölaitoksen rakentaminen.

Suunnitelma

Satamakaari välillä Niinisaarentie - Rahtarinkatu, suunnitelmapiirustus nro 31483/1-2 (liitteet 2 ja 3)

Satamakaari välillä Niinisaarentie – Rahtarinkatu on nykyinen paikallinen kokoojakatu. Kadulle rakennetaan kääntyvät kaistat Vuosaarenhuippu- lähivirkistysalueelle ja kortteliin 54152 rakennettavalle biolämpölaitokselle. Nykyisen suojatien sijaintia siirretään tonttiliittymien rakentamisen yhteydessä. Kadun eteläpuolella sijaitseva puurivi kaadetaan tonttiliittymän kohdalla. Nähtävillä olon jälkeen katusuunnitelmaan on tehty pieni suojatiejärjestelyiden muutos. Pyöräilyn ylityskohdan sijainti on muutettu suojatien itäpuolelle.

Suunnitelman tarkempi kuvaus ilmenee suunnitelmaselostuksesta nro 31483/1 (liite 1).

Katu sopeutuu asemakaavan mukaiseen ympäristöönsä lukuun ottamatta jalkakäytävän osuutta, joka korttelin 54152 (biolämpölaitos) tonttiliittymän kohdalla sijaitsee osittain tontin puolella. Katu täyttää toimivuuden, turvallisuuden ja viihtyisyyden vaatimukset.

Vuorovaikutus

Katusuunnitelma on laadittu yhteistyössä Helen Oy:n kanssa.

Katusuunnitelmaluonnokset ovat olleet esillä kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelussa osoitteessa Työpajankatu 8, Helsinki 58 ja Helsingin kaupungin verkkosivuilla www.hel.fi/suunnitelmat 25.11.−8.12.2020 välisen ajan.

Katusuunnitelmaehdotukset ovat olleet nähtävillä 20.1.−2.2.2021 välisen ajan. Suunnitelmien nähtävillä olosta on ilmoitettu kirjallisesti suunnittelualueen kiinteistöjen omistajille ja haltijoille.

Suunnitelmasta on jätetty yksi muistutus.

Muistutuksen käsittely

Muistutus

Muistutuksessa esitetään, että Satamakaaren pohjoisen puoleinen jalkakäytävä ja pyörätie on jatkettava Tryvikintien liittymään saakka. Muistutuksen mukaan jalkakäytävän ja pyörätien loppuminen suojatielle aiheuttaa hämmennystä liikkujassa, jonka reitti suuntautuu Satamakaarta koilliseen tai Tryvikintielle.

Esittelijän vastaus muistutukseen

Lähivirkistysalueen suunnittelussa tullaan huomioimaan suojatien muuttunut sijainti ja raitit suunnitellaan jatkumaan uuden suojatien kohdalta mm. Tryvikintien suuntaan. Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan puistoraiteille tai kadun ylitse kadun eteläpuolelle, jossa jalkakäytävä ja pyörätie jatkuvat Rahtarinkadulle. Rahtarinkadun liittymässä on olemassa oleva suojatieyhteys Tryvikintielle ja puistoon.

Muistutus ei aiheuta muutoksia laadittuihin katusuunnitelmiin.

Kustannukset ja aikataulu

Katusuunnitelman/ien rakennuskustannukset ovat 330 000 euroa (alv. 0 %), 90 e/m² (alv. 0 %).

Kadun vuotuiset ylläpitokustannukset ovat noin 21 000 euroa (alv. 0 %). Ylläpitokustannukset ovat noin 3 000 euroa kalliimmat kuin nykyisin.

Rakentamiseen on varauduttu kaupunkiympäristölautakunnan talousarvioehdotuksessa vuodesta 2021 alkaen.

Hanke rahoitetaan talousarvion kohdasta 8 03 01 02 Perusparantaminen ja liikennejärjestelyt.

Sovelletut säännökset

Maankäyttö- ja rakennuslaki 85 §, 62 §, maankäyttö- ja rakennusasetus 41-43 §.

Toimivalta

Hallintosäännön 16 luvun 1 § 2 mom. kohdan 11 mukaan kaupunkiympäristölautakunta päättää katu-, puisto- tai muun yleisen alueen suunnitelman hyväksymisestä lukuun ottamatta taloudellisesti tai periaatteellisesti vähäisiä suunnitelmia.

Close

This decision was published on 23.03.2021

VALITUSOSOITUS

Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.

Valitusoikeus

Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen).

Valitusaika

Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusviranomainen

Valitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.

Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.hao@oikeus.fi
Postiosoite:
Radanrakentajantie 5
 
00520 HELSINKI
Faksinumero:
029 56 42079
Käyntiosoite:
Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero:
029 56 42000

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Valituksen muoto ja sisältö

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan muutosta
  • miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutosta siihen vaaditaan tehtäväksi
  • perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Valitukseen on liitettävä

  • päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
  • todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisesta
  • asiakirjat, joihin valittaja vetoaa, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu

Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 260 euron oikeudenkäyntimaksun. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä. Maksua ei myöskään peritä eräissä asiaryhmissä eikä myöskään mikäli asianosainen on muualla laissa vapautettu maksusta. Maksuvelvollinen on vireillepanija ja maksu on valituskirjelmäkohtainen.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11–13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Close

Presenter information

kaupunkiympäristön toimialajohtaja
Mikko Aho

Ask for more info

Heidi Piiroinen, projektinjohtaja, puhelin: 09 310 23137

heidi.m.piiroinen@hel.fi