Virkasuhteen täyttäminen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, kampus 5, sisustusalan tuntiopettajan virka, työavain KASKO-03-234-20
Taideteollisuusalan, sisustusalan osaamisalan viran täyttäminen, Kampus 5, työavain KASKO-03-234-20
Päätös
Rehtori Markku Tyni päätti valita taideteollisuusalan, sisustusalan osaamisalan tuntiopettajan määräaikaiseen virkaan **********
Opettajan pedagogisen kelpoisuuden puuttuessa Annika Niemelä palkataan määräaikaiseen virkaan. Virantoimitus alkaa 1.1.2021 ja päättyy 31.12.2021.
Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava kuuden (6) kuukauden koeaika.
Päätös on ehdollinen, kunnes tehtävään valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen.
Päätöksen perustelut
Taideteollisuusalan, sisustusalan osaamisalan tuntiopettajan virka on ollut julkisesti haettavana ajalla 26.11.2020 - 10.12.2020 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa. Tehtävän ensimmäinen sijoituspaikka on Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Kampus 5.
Toimialajohtajan delegointipäätöksen (20.11.2019, § 100) mukaan tuntiopettajan ottamisesta toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen päättää rehtori.
Viranhaltijan tehtävänä ovat taideteollisuusalan, sisustusalan osaamisalan opettajan tehtävät Kampus 5:n koulutuksissa.
Ammatillisen opettajan kelpoisuusvaatimukset ovat opetustoimen kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 (muutettu 1150/2017) mukaiset.
Tehtävään kuuluvat sisustusalan opettajan opetus- ja ohjaustehtävät perustutkinnon ja ammattitutkinnon opetuksessa. Toteutustapa on oppijalähtöinen ja kokonaisvaltainen. Opettajan tehtäviin kuuluu yhteistyö keskeisten sidosryhmien kanssa oppilaitoksen sisällä sekä ulkopuolisten kumppaneiden kanssa. Tehtävään voidaan sisällyttää myös erityisvastuita koulutuksen kehittämiseen tai koulutusten toteutuksiin liittyen. Tehtävässä tehdään tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa.
Lisäksi tehtävässä edellytetään korjaus- ja saneerausrakentamisen osaamista, materiaalituntemusta, sisustussuunnittelun osaamista sekä tapetoinnin, maalauksen, kalustemaalauksen, huonekalujen entisöinnin, lattian asennuksen ja paneloinnin osaamista. Tehtävässä edellytetään vahvaa näyttöä monipuolisesta pedagogisesta osaamisesta vastaavissa tehtävissä ja kohderyhmässä sekä HOKS-prosessin osaamista ja arvostavaa kohtaamista. Tehtävässä edellytetään myös käytännön kokemusta sisustusprojektien suunnittelusta ja organisoinnista sekä vahvaa asiakaspalvelun osaamista ja yrittäjämäistä asennetta opetuksessa. Tehtävässä edellytetään näyttöä tuloksellisesta opetuksen kehittämisestä, monipuolisista opetusmenetelmistä sekä digitaalisuuden hyödyntämisestä opetuksessa ja kehittymishalukkuutta.
Hakuilmoituksessa eduksi luettiin vahva Wilma-osaaminen sekä ammatillisten ohjelmistojen hyvä hallinta ja innostus yhteistyöhön erilaisten sidosryhmien kanssa niin oppilaitoksen sisällä kuin ulkopuolellakin. Eduksi luettiin myös tuore kokemus ammatillisesta koulutuksesta ja valmius ottaa vastaan erityisvastuita koulutuksen kehittämiseen ja toteutukseen liittyen.
Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Määräajassa hakemuksen jätti kolme (3) hakijaa, joista vaadittu kelpoisuus on 1 hakijalla. Hakemusten perusteella ryhmähaastatteluun kutsuttiin 2 hakijaa, yksi ei tullut haastatteluun.
Teams-ryhmähaastattelut toteutettiin 18.12.2020, haastattelijoina toimivat koulutuspäällikkö ********** ja koulutuspäällikkö **********
**********
Haastatellulla on tehtävässä edellytettyä ammatillista työkokemusta, kokemusta opetus- ja ohjaustehtävissä toimimisesta toisella-asteella, sekä hyvät tiimityötaidot ********** etuna tehtävässä voidaan pitää hänen kokemustaan sisustusalan opettajana sekä opetuksen toteuttamista monipuolisesti digitaalisia alustoja hyödyntäen.
Taideteollisuusalan, sisustusalan osaamisalan opettajan tehtävässä korostuu sisustusalan osaamisen opetus ja ohjaus sekä opetuksen toteuttaminen toiminnallisesti ja opiskelijoita osallistavasti heidän erilaiset oppimisvalmiutensa huomioiden. Stadin AO:n tiimiopettajuuden toimintamallissa korostuu myös tiimityötaidot ja yhteisopettajuuden toteuttaminen mm. erityisopettajan ja suomi toisena kielenä opettajan kanssa.
Rehtori katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset määräaikaisen viran menestykselliseen hoitamiseen on **********
Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.
This decision was published on 12.01.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Elina Tirinen, koulutuspäällikkö, puhelin: 09 310 89266
Osaro Eguavoen, hallintoassistentti, puhelin: 09 310 21850