Perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan palveluntuottajakriteerit avustettavassa toiminnassa

HEL 2021-002800
More recent handlings
Case 7. / 172 §

Perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan palveluntuottajakriteerit avustettavassa toiminnassa

Education Committee

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti hyväksyä seuraavat palveluntuottajakriteerit perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan avustettavassa toiminnassa:

1. Palveluntuottaja sitoutuu noudattamaan voimassa olevaa perusopetuslakia, lakia lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä ja asetusta opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista. Toiminnan tulee perustua Opetushallituksen 19.1.2011 vahvistamiin perusteisiin ja Helsingin kaupungissa noudatettaviin toimintaa ohjaaviin päätöksiin, linjauksiin ja Helsingin perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmaan.

2. Palveluntuottajalla on koulutukselliset valmiudet ja ammatillista osaamista järjestää kyseistä palvelua koko kohderyhmälle (1.–2.-luokkalaiset sekä 3.–9.-luokkalaisten erityisen tuen oppilaat) tai osoittaa aikaisempaa kokemusta iltapäivätoiminnasta tai vastaavasta toiminnasta. Lisäksi palveluntuottajan on tunnettava työelämän lainsäädännön työnantajille asettamat velvoitteet ja sitouduttava toimimaan niiden mukaisesti.

3. Palveluntuottajalla on henkilöstönsä esihenkilönä hyvä osaaminen johtaa henkilökuntaansa ennakoimattomissa vahinko-tai tapaturmatilanteissa. Palveluntuottaja ymmärtää ensi sijaisen vastuunsa huolehtia päivittäisessä toiminnassaan oppilaiden turvallisuudesta sekä toimia asiantuntevasti ja pedagogisesti yhteistyössä huoltajien ja koulun henkilökunnan kanssa.

4. Jos toimintaa toteutetaan koulun tiloissa, tulee toiminnan sisältö ja toimintatavat soveltua koulun toimintakulttuuriin ja oppimis- ja toimintaympäristöön. Muissa kuin koulujen tiloissa toimiminen edellyttää Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan rakennusvalvontapalveluiden erillistä tilojen hyväksymistä, ellei tila ole jo aikaisemmin käyttöönotettu kyseiseen tai vastaavaan toimintaan.

5. Palveluntuottajalla on taloudelliset edellytykset toteuttaa toiminta. Palveluntuottajan tulee noudattaa kirjanpitolakia ja muita palveluntuottajan taloutta ohjaavia säännöksiä.

6. Palveluntuottaja on yhteisö tai muu vastaava, joka on merkitty kauppa-, yhdistys- tai muuhun vastaavaan rekisteriin sekä ennakkoperintä- ja työnantajarekisteriin.

7. Palveluntuottaja hakee määräajassa kasvatus- ja koulutuslautakunnan myöntämää toiminta-avustusta seuraavan koulun lukuvuoden aikaiseen toimintaan.

8. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ja palveluntuottajan välillä allekirjoitetaan toistaiseksi voimassa oleva sopimus, josta ilmenevät palveluntuottajan ja kaupungin tehtävät. Sopimus uusien palveluntuottajien kanssa tehdään aina ensimmäisenä toimintavuonna vuodeksi.

9. Palveluntuottajaa edustava henkilö ei voi samanaikaisesti olla palvelusuhteessa Helsingin kaupunkiin (Helsingin kaupungin henkilöstökeskuksen ohje, Toimeksiantosopimus 21.12.2006 nro 35).

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Close

Opetuslautakunta päätti 13.12.2011 (§ 242) perusopetuksen iltapäivätoiminnan palveluntuottajakriteerit. Palveluntuottajakriteerit päivitetään lisäämällä kohta 3 uutena asiana.

Kohta 3 lisätään, koska toiminnassa sattuu joskus esinevahinkoja tai lieviä tapaturmia. Asioita hoidettaessa on noussut tärkeäksi asiaksi nostaa palveluntuottajien kyky johtaa henkilökuntaansa ennakoimattomissa tilanteissa. Palveluntuottajalta edellytetään valmistautumista ja tilanteiden ennakointia. Heiltä odotetaan ammattitaitoista asioiden hoitamista ja vastuun kantamista kaikissa heidän palvelussaan tapahtuneissa tilanteissa eikä vastuuta tilannejohtamisesta voida siirtää ohjaajille.

Kriteerien toteutumista seurataan palveluntuottajan ja kasvatuksen ja koulutuksen toimialan asiantuntijan välisissä vuosikeskusteluissa, huoltajaseurannan tuloksien avulla, eri kanavien kautta saapuvien huoltajapalautteiden kautta sekä rehtoreiden ja aluekoordinaattoreiden yhteistyöpalavereissa ja toimipaikkavierailujen keskusteluissa. Ennen seuraavaa avustusvalmistelua sekä uusia palveluntuottajia rekrytoitaessa tarkistetaan palveluntuottajakriteerien täyttyminen.

Close

This decision was published on 29.03.2021

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Presenter information

kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja
Liisa Pohjolainen

Ask for more info

Hanna Keränen, laskentasuunnittelija, puhelin: 09 310 86338

hanna.keranen@hel.fi

Leena Palve-Kaunisto, palveluvastaava, puhelin: 09 310 86809

leena.palve@hel.fi