Virkasuhteen täyttäminen, palvelut ja luvat, ympäristöpalvelut, ympäristöterveysyksikkö, ympäristötarkastaja, työavain KYMP-03-45-21
Palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden ympäristöpalvelujen ympäristöterveysyksikön ympäristötarkastajan viran täyttäminen
Päätös
Ympäristöterveysyksikön päällikkö päätti valita ympäristötarkastajan virkaan (128030) diplomi-insinööri ********** 31.8.2021 alkaen 3 535,00 euron tehtäväkohtaisella kuukausipalkalla.
Mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.
Virkaan ei kuulu koeaikaa, sillä valittu on hoitanut ympäristötarkastajan tehtäviä 1.1.2018 lähtien.
Päätöksen perustelut
Virka tuli avoimeksi, kun viran edellinen hoitaja irtisanoutui virasta 5.7.2021 lukien.
Valintapäätös perustuu kaupunkiympäristön toimialan toimialajohtajan päätökseen 26.6.2019 § 26, jolla on siirretty hallintosäännön 14 luvun 1 §:n 2 mom. 5 kohdan mukaista toimivaltaa ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijoita ja työntekijöitä.
Viran täyttömenettely
Virka oli julkisesti haettavana 20.7.-9.8.2021. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa sekä Ympäristö ja terveys -lehden verkkosivuilla.
Ympäristötarkastajan tehtävänä on terveydensuojelulain mukaiset asumisterveyden neuvonta- ja valvontatehtävät sekä mahdollisesti myös muiden oleskelutilojen (esim. palveluasunnot ja muut sosiaalialan valvontakohteet) terveellisyyteen liittyvät viranomaistehtävät ja/tai tupakkalain mukaisten asuntoyhteisöjen tupakointikieltohakemusten käsittely ja kieltojen valvonta. Tehtävään kuuluvat tarkastukset ja mittaukset asunnoissa, asiakirja- ja päätösvalmistelu sekä yhteydenpito mm. asukkaisiin ja kiinteistöjen omistajiin.
Viran kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.
Lisäksi virassa edellytetään suomen kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää suullista taitoa. Hakuilmoituksen mukaan tehtävässä tarvitaan hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja tarkastuskäynneillä, neuvotteluissa ja neuvontatyössä sekä asiakasyhteydenpidossa. Hakijalta odotetaan oma-aloitteista ja aktiivista työotetta. Eduksi katsotaan kokemus vastaavista tehtävistä, rakennusterveysasiantuntijan koulutus, englannin kielen taito sekä ajokortti.
Virkaa täytettäessä varsinaisten kelpoisuusehtojen lisäksi on otettu huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Valintaprosessi
Ympäristötarkastajan virkaan haki hakuajan kuluessa 18 henkilöä, joista 16 hakijaa täytti kelpoisuusehdon. Liitteenä on hakemusten perusteella laadittu yhteenveto hakijoista. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessa antamiin tietoihin.
Hakemusten perusteella haastatteluun 16.8.2021 kutsuttiin ********** veti hakemuksensa pois haastattelukutsun jälkeen. Yksikön päällikkö Heidi Öjst haastatteli tiimipäällikkö Päivi Vepsäläisen kanssa Karoliina Linnan ja Jari Mattilan.
**********
**********
**********
**********
**********
**********
Perustelut valintaesitykselle
Ympäristötarkastajan tehtävänä on terveydensuojelulain mukaiset asumisterveyden neuvonta- ja valvontatehtävät sekä mahdollisesti myös muiden oleskelutilojen (esim. palveluasunnot ja muut sosiaalialan valvontakohteet) terveellisyyteen liittyvät viranomaistehtävät ja/tai tupakkalain mukaisten asuntoyhteisöjen tupakointikieltohakemusten käsittely ja kieltojen valvonta. Tehtävään kuuluvat tarkastukset ja mittaukset asunnoissa, asiakirja- ja päätösvalmistelu sekä yhteydenpito mm. asukkaisiin ja kiinteistöjen omistajiin.
Tehtävässä korostuvat terveydensuojelulainsäädännön osaaminen ja asumisterveyteen vaikuttavien tekijöiden tunteminen sekä kyky soveltaa tietoa viranomaisvalvonnassa. Viran täyttämisessä painotettiin myös hakijan vuorovaikutustaitoja haastavissa asiakaskohtaamisissa ja kykyä työskennellä osana asiantuntijatiimiä.
Molemmilla haastatelluilla on työkokemusta vastaavan ympäristötarkastajan viran asunnontarkastuksiin keskittyvistä tehtävistä ja hyvät vuorovaikutustaidot haastavien asiakaspalvelutilanteiden hallitsemiseksi. Lisäksi molemmilla on kokemusta muiden oleskelutilojen terveellisyyteen liittyvistä viranomaistehtävistä. ********** on lisäksi kokemusta kosteuskartoittajan ja sisäilma-asiantuntijan tehtävistä yksityisellä sektorilla.
Yksikön päällikkö katsoo hakijoiden ansiovertailun sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen perusteella, että ********** on ympäristötarkastajan virkaan parhaiten soveltuva.
Karoliina Linnalla on koulutuksen avulla hankittuja tietoja ja taitoja tehtävän hoidon kannalta keskeisistä ympäristöterveyden osa-alueista sekä hallinnollisista menettelytavoista. Hän tuntee rakennusten rakennustekniset ominaisuudet ja niiden vaikutukset asumisterveyteen. Hänellä on tehtävän edellyttämää kykyä vastata vaativasta tehtävästä itsenäisesti ja kehittämishakuisesti.
This decision was published on 27.08.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Päivi Vepsäläinen, tiimipäällikkö, puhelin: +358 9 310 64323