Tutkimuslupa, Laadullinen työntekijäkysely, Aikamittauksen osatutkimus.
Tutkimuslupa tutkimukseen "Laadullinen työntekijäkysely, Aikamittauksen osatutkimus"
Päätös
Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja myönsi tutkimusluvan ********** ym. tutkimuslupahakemukselle " Laadullinen työntekijäkysely, Aikamittauksen osatutkimus" (kansallinen hanketutkimus). Yhteyshenkilö on hoitotyön asiantuntija ********** Tutkimuslupa on voimassa 31.5.2023 saakka.
Tutkimuslupaan sovelletaan seuraavia ehtoja:
Tutkimusraportista ei saa olla tunnistettavissa tutkimukseen osallistuneita henkilöitä.
Tutkimuksesta ei tule koitua kustannuksia sosiaali- ja terveystoimelle.
Tutkija sitoutuu noudattamaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen, tietosuojalain (1050/2018) sekä muiden lakien ja asetusten tutkijalle asettamia vaatimuksia.
Tutkija saapuu pyydettäessä maksutta esittelemään tutkimuksen tuloksia Helsingin sosiaali- ja terveystoimeen.
Sähköinen tutkimusraportti tai sen osoite toimitetaan sosiaali- ja terveystoimialan käyttöön osoitteella: tutkimusluvat.sote@hel.fi. Valmiit tutkimukset ovat henkilökunnan käytettävissä sosiaali- ja terveystoimen intrasivuilla.
Tutkimusryhmää voi vastaisuudessa tarvittaessa täydentää työntekijöillä ehdolla, että salassapitositoumukset toimitetaan sosiaali- ja terveystoimen kirjaamoon (diaarinumero HEL 2022-000127 mainittava).
Päätöksen perustelut
Tutkimus kuuluu STM:n rahoittamaan hankekokonaisuuteen, joka koostuu Aikamittaus- ja Hyvä Veto –hankkeista. Nyt haettava tutkimuslupa koskee erillistä työntekijäkyselyä, joka toteutetaan osana Aikamittaushanketta.
THL suorittaa aikamittaushankkeen STM:n toimeksiannosta, jotta koko maassa vuonna 2023 palvelutarpeen arviointimenetelmänä käyttöönotettavaan RAI-tietojärjestelmään sisältyvä RUG-luokitus ja siihen liittyvät kustannuspainot saadaan ajantasaisesti päivitettyä nykyhoitokäytäntöjen mukaisiksi. Aikamittaushankkeessa selvitetään kotihoidossa ja ympärivuorokautisessa hoidossa työskentelevien työntekijöiden työajan jakautumista toiminnoittain asiakas- ja muuhun työhön. Aikamittaushankkeen yhtenä tarkoituksena on päivittää RAI-järjestelmän RUG-luokituksen kustannuspainot. Aikamittaushankkeessa saatavaa aineistoa täydennetään erillisellä työntekijäkyselyllä, jossa työntekijät pääsevät kuvaamaan vapamuotoisesti edellisen työpäivän/-viikon kulkua
Työntekijäkyselyn kohderyhmänä ovat Aikamittaukseen osallistuneiden yksiköiden työntekijät. Rekrytointi tapahtuu yhteyshenkilön kanssa sovitulla tavalla. Kysely toteutetaan sähköisesti Wepropol-kyselynä. Kyselyyn vastaaminen on vapaehtoista ja vastaaminen tapahtuu anonyymisti.
Tunnisteeton, anonyymi tutkimusaineisto arkistoidaan pysyvästi THL:n salatulle verkkolevylle. Verkkolevyt ovat Valtorin tuottaman palvelun tietosuojan, käyttäjähallinnan ja varmistuksen piirissä. Aikamittaushanke on ollut THL:n eettisen toimikunnan ennakkoarvioinnissa ja saanut sieltä puoltavan lausunnon. Aikamittaushankkeessa tehtävä tutkimus on THL lain (668/2008; 553/2019) mukaista tutkimustoimintaa, jota THL tarvitsee lakisääteisen tehtävänsä hoitamiseen.
Palvelualueiden johtajat puoltavat tutkimuslupaa.
Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksen 8.5.2018 § 134 mukaan sosiaalihuollon asiakirjojen ja terveydenhuollon potilasasiakirjojen antamisesta päättää Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja (useampaa palvelualuetta koskevat tutkimukset).
This decision was published on 19.01.2022
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Mari Riila, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 46595