Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, projektiavustus vuodelle 2022, Murtuma lyhytelokuvan työryhmä

HEL 2022-007347
More recent handlings
§ 12

Murtuma lyhytelokuvan työryhmän projektiavustushakemus vuodelle 2022

Kumppanuuspäällikkö

Päätös

Kumppanuuspäällikkö ei myönnä Murtuma lyhytelokuvan työryhmälle projektiavustusta ajalle 16.5.-3.6.2022 lyhytelokuvaprojektin kustannuksiin.

Hylkäysperuste: Hakija on opiskelijaryhmä, jonka projekti on Aalto-yliopiston tuen piirissä. Nuorisojaoston avustuksia ei myönnetä opiskelijaryhmälle- tai yhdistykselle.

Päätöksen perustelut

Projektiavustusta myönnetään varhaisnuoriso- ja nuorisojärjestöille tai nuorten toimintaryhmille, jonka jäsenistä ja aktiivisesti toimintaan osallistuvista 2/3 on 7–28-vuotiaita helsinkiläisiä. Avustuksia ei myönnetä opiskelijajärjestöjen toimintaan eikä myöskään järjestön toimintasuunnitelman mukaiseen ja varsinaisen toiminnan piiriin kuuluviin hankkeisiin. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö)

Työryhmän tarkoituksena on tehdä lyhtyelokuva Murtuma, joka käsittelee koulukiusaamista kasvattajan näkökulmasta. Tavoitteena on haastaa katsojaa miettimään, vastaavatko mielikuvat sitä todellisuutta, jossa elämme. Lyhytelokuvaprojekti on osa työryhmään kuuluvien Aalto-yliopiston Elokuva- ja lavastustaiteen opiskelijoiden kandidaatin tutkintoon sisältyviä opintoja. Hakijaan on oltu yhteydessä valmisteluvaiheessa.

Työryhmässä on 8 helsinkiläistä 7-28–vuotiasta jäsentä ja 4 muuta jäsentä. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 33 010 euroa. Suurimpia yksittäisiä kulueriä ovat elokuvatekninen kalusto, studiot ja kuvauspaikat, lavasteet ja rekvisiitta, kuljetukset ja majoitukset, esiintyjät ja elokuvahenkilökunta. Omarahoitusta hankkeella arvioidaan olevan yhteensä 33 000 euroa, joka koostuu Aalto-yliopiston tuesta (25 000 euroa), Espoon kaupungin avustuksesta (3 000 euroa), Tokyo r.y.:n avustuksesta (300 euroa) ja Tana Oy:n tuesta (2 000 euroa).

Murtuma-lyhytelokuvan työryhmä haki 4.5.2022 saapuneella hakemuksellaan 3 000 euron projektiavustusta lyhytelokuvaprojektin kustannuksiin.

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päättää jaoston käytettävissä olevien avustusmäärärahojen jakamisesta sekä hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää avustusmäärärahojen jakamisesta. (luku 17, § 4 kohta 3 ja 4)

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet, joiden mukaan avustuksilla rakennetaan demokraattista ja elinvoimaista kaupunkia, edistetään helsinkiläisten hyvinvointia ja terveyttä sekä edistetään YK:n Agenda 2030 tavoitteita. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan avustuksilla vahvistetaan kansalaisyhteiskuntaa sekä helsinkiläisten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tuetaan monipuolista kulttuurin ja vapaa-ajan tarjontaa, parannetaan helsinkiläisten mahdollisuuksia merkitykselliseen elämään sekä edistetään ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää toimintaa. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 14.12.2021 § 202)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston päätöksen mukaisesti kumppanuuspäällikkö tekee päätöksen enintään 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 20.6.2017, § 4)

This decision was published on 13.06.2022

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Ask for more info

Liisa Remes, suunnittelija, puhelin: 09 310 26783

liisa.remes@hel.fi

Decisionmaker

Markku Toivonen
kumppanuuspäällikkö