Työryhmän asettaminen, sosiaali- ja terveystoimialan yhteinen kirjaamisen työryhmä

HEL 2022-012566
More recent handlings
§ 158
This decisionmaker is no longer active

Sote-yhteisen kirjaamisen työryhmän asettaminen

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Päätös

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja asetti toistaiseksi voimassa olevan sote-yhteisen kirjaamisen työryhmän alkaen 14.11.2022, ja samalla päätti lakkauttaa erilliset sosiaalihuollon kirjaamisen ja potilastietojen eli terveydenhuollon kirjaamisen työryhmät.

Työryhmälle valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja asiantuntijasihteerit, jotka valmistelevat kokoukset. Puheenjohtajiston ja sihteeristön on edustettava sekä sosiaali- että terveydenhuoltoa. Työryhmän jäsenille nimetään varajäsenet. Lähtökohtaisesti työryhmän kokoonpano nimetään kahdeksi vuodeksi kerrallaan pöytäkirjapäätöksenä.

Työryhmän puheenjohtajana toimii hoitotyön asiantuntija ********** sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut, arviointitoiminta

Varapuheenjohtajana toimii ylihammaslääkäri ********** terveys- ja päihdepalvelut, suun terveydenhuolto

Työryhmän asiantuntijasihteereinä toimivat kehittämiskonsultit ********** ********** hallinto, henkilöstö- ja kehittämispalvelut.

Työryhmän varsinaiset jäsenet ja varajäsenet nimetään ensimmäisessä kokouksessa ja edustavat seuraavia palveluita:

PERHE- JA SOSIAALIPALVELUT: kouluterveydenhuolto, lastensuojelun sosiaalityö, neuvola, nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, opiskeluterveydenhuolto, vammaistyö, perhesosiaalityö

SAIRAALA-, KUNTOUTUS- JA HOIVAPALVELUT: arviointitoiminta (gerontologinen sosiaalityö, Helppiseniori, ostopalvelut ja laadunhallinta), kotihoito, seniorikeskukset, Helsingin sairaala

TERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUT: psykiatria, päihdepalvelut, suun terveydenhuolto, terveysasemat

HALLINTO: Apotti-kehityspäälliköt, Apotti-verkostoasiantuntija, henkilöstö- ja kehittämispalvelut (osaamisen kehittämisen yksikkö, kehittämisen tuen yksikkö)

Lisäksi tarvittaessa mukaan kutsuttavat: tietohallinnon, juridisen tuen, tilastopalvelujen, pelastuslaitoksen edustajat sekä tarvittavat muut asiantuntijat.

Päätöksen perustelut

Kirjaamisen ja tiedonhallinnan osaaminen on sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ydinosaamisaluetta, joka kytkeytyy olennaisesti asiakas- ja potilastyön prosesseihin, työn näkyväksi tekemiseen sekä tiedolla johtamiseen.

Nykytilanteessa sote-yhteisen kirjaamisen käytännöt sekä niiden linjaamiseen liittyvät rakenteet ovat hajanaiset eikä yhteistä linjaavaa rakennetta ole. Yhteiset kirjaamiskäytännöt ja -ohjeistukset tukevat ja edistävät toimintamallien välistä integraatiota ja monialaista yhteistyötä.

Sote-yhteisen kirjaamisen työryhmän tehtävänä on toimia kirjaamisen asiantuntijaroolissa ja kehittää kirjaamisen osaamista. Työryhmä käsittelee ja viestii sosiaali- ja terveydenhuollon kirjaamisen sisältöihin liittyviä asioita, tunnistaa ja koordinoi kirjaamiseen liittyviä kehittämistarpeita, osallistuu erilaisten lausuntojen valmisteluun, sekä edistää tarvittaessa sote-yhteisten kirjaamisohjeiden laatimista. Työryhmä tekee yhteistyötä toimialan muiden kirjaamisen ja kirjaamiseen liittyvien työryhmien ja alatyöryhmien kanssa. Lisäksi työryhmä voi ottaa kantaa, linjata ja antaa toimeksiantoja muihin kirjaamisen kannalta oleellisiin asioihin. Työryhmä voi tarvittaessa ottaa käsittelyyn myös muita kirjaamiseen liittyviä tehtäviä.

Hallintosäännön 5 luvun 9 §:n mukaan toimialajohtaja johtaa sosiaali- ja terveystoimialan toimintaa ja hallintoa. Toimialan sisäiset työryhmät asettaa siten toimialajohtaja.

This decision was published on 09.11.2022

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Close

Ask for more info

Päivi Portin, kehittämiskonsultti, puhelin: 09 310 27042

paivi.portin@hel.fi

Veera Korhonen, kehittämiskonsultti, puhelin: 09 310 40028

veera.korhonen@hel.fi

Decisionmaker

Juha Jolkkonen
sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja