Valtuustoaloite, Mustikkamaan Honkaluodon saari kaupunkilaisten käyttöön

HEL 2023-012259
More recent handlings
Case 4. / 25 §

Valtuutettu Mari Holopaisen ym. aloite vahvistaa Mustikkamaan Honkaluodon yleisökäyttöä

Culture and Leisure Committee

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta katsoi aloitteen loppuun käsitellyksi.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Close

Valtuutettu Mari Holopainen sekä 17 muuta valtuutettua ovat tehneet 27.9.2023 valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että kaupungin tulisi selvittää, miten Mustikkamaan Honkaluodon yleisökäyttöä voidaan jatkossa vahvistaa. Allekirjoittaneet valtuutetut esittävät, että Mustikkamaan Honkaluotoa kehitetään pikaisesti avoimempaan käyttöön.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala pitää kannatettavana Mustikkamaan liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksien vahvistamista. Kalasataman uudisasuinalueen rakentuessa ja Kruunusiltojen valmistuessa Mustikkamaan alueen käyttöpaine todennäköisesti kasvaa vielä nykyistäkin suuremmaksi. Alueen ulkoilumahdollisuuksien kehittäminen vastuullisella tavalla vastaamaan kasvavaa kysyntää on tärkeää. Samassa yhteydessä tulee tarkastella myös sitä, mikä on Honkaluodolla tapahtuvan toiminnan rooli osana Mustikkamaan alueen palvelukokonaisuutta.

Liikuntapalvelukokonaisuus kartoitti vuonna 2020 soveltuvia ehdokkaita lähettämällä kyselyn kahdelle etukäteen Honkaluodon toiminnasta kiinnostuksensa ilmaisseelle ehdokkaalle. Tällöin valittiin hakija, jonka toiminta parhaiten palvelee kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan kannalta tärkeitä teemoja kuten nuorisotyötä ja virkistyskalastusta. Kyseinen sopimus päättyi 31.12.2023. Liikuntapalvelukokonaisuus uusi aikataulusyistä sopimuksen nykyisen toimijan kanssa kahdeksi seuraavaksi vuodeksi, jotta kohde ei jää ilman aktiivista toimijaa, ylläpitoa ja valvontaa.

Kahden seuraavan vuoden aikana kannustetaan Honkaluodon toimijaa parantamaan kohteen yleisökäyttöä esimerkiksi poistamalla mahdolliset saarella liikkumisen kieltävät kyltit. Samalla tulee myös kaupungin toimesta, osana Mustikkamaan kehittämistä selvittää, millainen toiminta Honkaluodolla voisi jatkossa parhaiten palvella alueen muuta yleisökäyttöä. Tulevat kaksi vuotta voidaan perustellusti nähdä siirtymävaiheena Honkaluodon käytön kehittämisessä, koska tämän jälkeen tiedetään enemmän paitsi Mustikkamaan liikuntapuiston peruskorjauksen etenemisestä myös Kalasataman suunnalta tulevasta käyttöpaineesta, sekä Kruunusiltojen vaikutuksesta alueen käyttöön.

Hallintosäännön 30 luvun 11 §:n 2. ja 3. momentin mukaan kaupunginhallituksen on osoitettava aloite vastattavaksi sille lautakunnalle, jonka toimivaltaan tai jonka alaisen viranomaisen toimivaltaan aloitteessa esitetty toimenpide kuuluu, ja jonka on allekirjoittanut alle 25 valtuutettua. Toimielimen on vastattava aloitteeseen kahdeksan kuukauden kuluessa sen jättämisestä aloitteen tekijälle.

Close

This decision was published on 01.03.2024

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Close

Presenter information

liikuntajohtaja
Tarja Loikkanen

Ask for more info

Stefan Fröberg, ulkoilupalvelupäällikkö, puhelin: 09 310 87901

stefan.froberg@hel.fi

Minttu Perttula, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 36171

minttu.perttula@hel.fi