Osallistuminen Miten tukea suomalaisia pk-yrityksiä ulkomaalaisen työvoiman rekrytoinnissa? -hankkeen rahoitukseen
Osallistuminen Miten tukea suomalaisia pk-yrityksiä ulkomaalaisen työvoiman rekrytoinnissa? -hankkeen rahoitukseen
Päätös
Elinkeinojohtaja päätti hyväksyä elinkeino-osaston maahanmuuttoyksikön osallistumisen Miten tukea suomalaisia pk-yrityksiä ulkomaalaisen työvoiman rekrytoinnissa? -tutkimushankkeeseen.
Tutkimushanketta johtaa E2 Tutkimus. Tutkimuskonsortioon ja rahoitukseen osallistuvat Helsingin kaupungin lisäksi Espoon kaupunki ja Tampereen kaupunki.
Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 140 000 euroa, josta Helsingin kaupungin osuus on 20 000 € (alv 0). Kustannukset maksetaan maahanmuuttoyksikön määrärahoista talousarviokohdalta 1 40 01 Kaupunginkanslia, vuonna 2023 sisäiseltä tilaukselta 1817100015 Kotoutuminen/työllisyys ja vuonna 2024 sisäiseltä tilaukselta 1817200000 Maahanmuutto
Hanke toteutetaan arviolta 1.11.2023 – 31.12.2024 välisenä aikana.
Tarkemmat sopimusehdot on määritelty yhteistyösopimuksessa. Sopimus astuu voimaan, kun kaikki osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.
Samalla elinkeinojohtaja päätti valtuuttaa maahanmuuttojohtajan allekirjoittamaan hankkeen toteuttamiseksi tarvittavat asiakirjat.
Päätöksen perustelut
Hankkeen päätavoite on etsiä, kehittää ja jakaa valtakunnalliseen käyttöön keinoja ulkomaalaisten työntekijöiden rekrytointien esteiden purkamiseksi.
Työvoimapulan ratkaiseminen edellyttää ulkomaalaisen työvoiman rekrytointia. Sektori- ja aluekohtaiset erot työyhteisöjen kansainvälisyydessä ovat Suomessa suuria. Eroa on myös yritysten valmiudessa kansainväliseen rekrytointiin. Erityisesti monilla pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on esteitä ulkomaalaisten työntekijöiden palkkaamiselle. Esteet voivat liittyä esimerkiksi työnantajan omaan kielitaitoon, tiedon puutteeseen tai asenteisiin.
Tutkimus koostuu kolmesta työpaketista. Ensimmäisessä työpaketissa haastatellaan pk-yrittäjiä (n. 40 kpl), analysoidaan aineisto sekä käydään läpi aiempi tutkimus aiheesta. Toisessa työpaketissa kehitetään ratkaisuja tunnistettuihin ongelmiin. Työmenetelmänä on kolme temaattista workshopia, joissa käsitellään tunnistettuja rekrytoinnin haasteita ja etsitään niihin ratkaisuja yhdessä sidosryhmien ja yrittäjien kanssa. Kolmannessa työpaketissa jaetaan parhaita käytäntöjä ja tuotetaan selkeitä ja käytännönläheisiä, aitoon tarpeeseen vastaavia toimintaohjeita työnantajille ja -tekijöille. Lisäksi hanke tuottaa visuaalisen raportin, joka kokoaa yhteen haastatteluissa ja työpajoissa kerätyn tiedon ja parhaat käytännöt. Työsuunnitelma on kuvattu tarkemmin liitteessä 1.
This decision was published on 17.10.2023
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Leena Pellilä, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 36134