Avustuksen hakeminen, ESR-avustus, Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen ja hyvinvoinnin edistäminen -hanke, Hämeen ELY-keskus

HEL 2023-014238
More recent handlings
§ 29

ESR-avustuksen hakeminen Hämeen ELY-keskukselta kulttuuripalvelukokonaisuuden Annantalon valtakunnalliselle Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen ja hyvinvoinnin edistäminen kohti yhdenvertaisuutta -hankkeelle

Hallintojohtaja

Päätös

Hämeen ELY-keskukselta haetaan 495 000 euroa kulttuuripalvelukokonaisuuden Annantalon valtakunnalliselle Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen ja hyvinvoinnin edistäminen kohti yhdenvertaisuutta -hankkeelle, jossa Annantalo on mukana hankkeen osatoteuttajana. ESR-avustusta haetaan ajalle 1.9.2024 - 31.8.2027.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut on hankkeen päätoteuttaja, ja hakee maksimissaan 999 990 euron suuruista avustusta Hämeen ELY-keskukselta hankkeeseen: Yhdenvertainen lastenkulttuuri – Lastenkulttuuri yhdenvertaisuuden, osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäjänä.

Annantalo hakee hankkeen omavastuuosuuden (25 %) kattamiseksi vastinrahaa kaupunginkansliasta. Mikäli vastinraha myönnetään, käytetään hankkeen taloudessa kaupunginkanslian tilejä ja tiliöintejä.

Varsinaisen avustushakemuksen Hämeen ELY-keskukselle laativat Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut ja kulttuuripalvelukokonaisuuden Annantalo yhdessä. Kulttuuripalvelukokonaisuuden Annantalon osuuden hakemuksesta laatii ja allekirjoittaa kulttuurin edistäminen -palvelun päällikkö. Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut vastaavat mahdollisesta hakemuksen täydentämisestä, mahdollisista lisäaikojen hakemisista, avustuksen käytön raportoinnista ja muusta hankkeeseen liittyvästä viestinnästä Hämeen ELY-keskuksen kanssa ja pyytävät tähän tarvittaessa kulttuuripalvelukokonaisuuden Annantalon apua.

Päätöksen perustelut

Tällä ESR-hankkeella on tarkoitus tukea lastenkulttuurin yhdenvertaista saavutettavuutta Helsingissä. Hankkeella parannetaan haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja perheiden yhdenvertaisuutta seuraavin keinoin:

  • Kehitetään kuntien kulttuuripalvelujen sekä hyvinvointialueiden perhe- ja sosiaalipalvelujen välille yhteistyörakenne, joka mahdollistaa suunnitelmallisen ja systemaattisen yhteistyön haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja perheiden kulttuurisen yhdenvertaisuuden varmistamiseksi sekä hyvinvoinnin ja osallisuuden vahvistamiseksi kulttuurin keinoin.
  • Yhteistyörakenne kehitetään toiminnallisesti: sitä toteutetaan jo olemassa olevissa toiminnoissa. Etsitään toimintatapoja, joilla voidaan varmistaa perhe- ja sosiaalipalvelujen piirissä oleville lapsille ja perheille osallistuminen jo olemassa oleviin kulttuuripalveluihin (kuten Kulttuurin kummilapset, Taideneuvolat, kulttuuritalojen lastenkulttuuritarjonta).
  • Olemassa olevien palvelujen lisäksi vahvistetaan ja yhteiskehitetään taide- ja kulttuurikentän sekä sote-kentän toimijoiden kanssa uusia toimintamalleja vastaamaan haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja perheiden tarpeisiin. Taide- ja kulttuurikentän toimijoita haetaan hankkeeseen avoimella haulla.
 

Toiminta tukee kaupungin strategian toteutumista vastaamalla hyvinvoinnin haasteisiin: hankkeen avulla organisoidaan Hyte-toimintaa paremmin luomalla yhteistyörakenne Helsingin Sotepen kanssa. Tämä vastaa myös Unicefin lapsiystävällinen kunta – hankkeen tavoitteisiin. Hankkeella tavoitellaan myös kaupunkiyhteistä tavoitetta eli mielen hyvinvoinnin varhaisen tuen parantamista lasten ja nuorten arjessa.

Rahoitusjohtajan 13.9.2017 tekemän päätöksen (64 §) mukaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan hallintojohtaja päättää kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan liittyvien valtionavustusten sekä niihin verrattavien etuuksien hakemisesta.

This decision was published on 17.11.2023

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Close

Ask for more info

Pirjetta Mulari, johtaja, puhelin: 09 310 37174

pirjetta.mulari@hel.fi

Decisionmaker

Petteri Huurre
vs. hallintojohtaja