Tutkimuslupa, Helsingin vammaispalveluiden työ- ja päivätoiminnan asiakasraadit - asiakasosallisuuden mahdollistajiksi
Tutkimuslupa tutkimukseen "Helsingin vammaispalveluiden työ- ja päivätoiminnan asiakasraadit - asiakasosallisuuden mahdollistajiksi"
Päätös
Vammaistyön johtaja myönsi tutkimusluvan ********** tutkimukselle "Helsingin vammaispalveluiden työ- ja päivätoiminnan asiakasraadit - asiakasosallisuuden mahdollistajiksi" (YAMK-opinnäytetyö). Tutkimuksen yhteyshenkilö on vammaisten työ- ja päivätoiminnan päällikkö ********** Tutkimuslupa on voimassa 31.12.2024 saakka.
Tutkimuslupaan sovelletaan seuraavia ehtoja:
Tutkimusraportista ei saa olla tunnistettavissa tutkimukseen osallistuneita henkilöitä.
Tutkimuksesta ei tule koitua kustannuksia sosiaali-, terveys- ja pelastustoimelle.
Tutkija sitoutuu noudattamaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen, tietosuojalain (1050/2018) sekä muiden lakien ja asetusten tutkijalle asettamia vaatimuksia.
Tutkija saapuu pyydettäessä maksutta esittelemään tutkimuksen tuloksia Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimeen.
Sähköinen tutkimusraportti tai sen osoite toimitetaan sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan käyttöön osoitteella: tutkimusluvat.sote@hel.fi.
Päätöksen perustelut
Opinnäytetyön tavoitteena on luoda vammaispalvelujen työ- ja päivätoimintaan toimivat ja osallisuutta tukevat asiakasraatikäytänteet. Tätä varten yhteiskehitetään asiakasraatitoiminnan mallinnus, jonka tarkoituksena on myös toimia muun muassa ostopalveluiden laadunvalvonnan työkaluna.
Opinnäytetyön keskeisimmät tutkimuskysymykset ovat: (1) Millainen on asiakasraatien tai niihin verrattavissa olevien toimintojen nykytila?, (2) Miten asiakasraadit tulee toteuttaa, jotta ne tuottavat relevanttia tietoa yksiköiden toiminnan laadusta ja sisällöstä asiakasosallisuuden näkökulmasta? sekä (3) Miten asiakasraatitoiminta nivotaan osaksi laatuvaatimuksia sopimuksen aikaisen toiminnan osalta?
Tutkimusaineisto kerätään sähköisen kyselyn avulla työ- ja päivätoiminnan työntekijöiltä sekä järjestämällä viidessä työ- ja päivätoiminnan yksikössä asiakkaille ja työntekijöille yhteiskehittämisen työpajoja. Kysely lähetetään toimintayksiköiden esihenkilöiden välittämänä kaikille työ- ja päivätoiminnan lähityön työntekijöille.
Työpajoihin osallistuvat henkilöt antavat vapaaehtoisen kirjallisen suostumuksen osallistumisestaan. Asiakkaiden suostumusasiakirjat ovat selkokielisiä ja tutkimukseen osallistuvia kehitysvammaisia henkilöitä kannustetaan käymään suostumusasiakirjat läpi heidän elinpiiristään löytyvän luotettavan henkilön kanssa. Työpajoista koottu materiaali käsitellään ryhmien tuotoksina eikä yksittäisiä osallistujia tuoda esille. Opinnäytetyön raportissa ei nimetä toimintayksiköitä. Tutkimusaineisto hävitetään opinnäytetyön valmistumisen jälkeen.
Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen toimialajohtajan päätöksen
4.10.2023 § 201 mukaan tutkimusluvan myöntämisestä tai hylkäämisestä päättää vammaistyön johtaja alaistensa palvelujen osalta.
This decision was published on 30.11.2023
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Anne-Maria Kuvaja, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 43444