Varhaiskasvatusyksikön muutos, päiväkodin lakkauttaminen, päiväkoti Kasööri

HEL 2024-000064
More recent handlings
Case 7. / 46 §

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätös Pasilassa sijaitsevan päiväkoti Kasöörin toiminnan lakkauttamisesta 1.8.2024 alkaen

Education Committee

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti hyväksyä Pasilassa sijaitsevan päiväkoti Kasöörin toiminnan lakkauttamisen 1.8.2024 alkaen.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Close

Taustaa palvelutiloista

Päiväkoti Kasööri on osa varhaiskasvatusyksikkö Kasööri-Lehdokki-Ratamo-Pph Keskistä ja sijaitsee keskisellä varhaiskasvatusalueella Itä-Pasilan alueella, Pasilan peruspiirissä osoitteessa Kasöörinkatu 2, 00520 Helsinki. Pasilan peruspiirin alueella on seitsemän päiväkotien toimipistettä: Lehdokki, Ratamo, Pasila, Susanna, Hertta, Postipuisto ja Kasööri, joista kolme sijoittuu Itä-Pasilan alueelle. Tammikuun lopussa 2024 Pasilan peruspiirin alueella päiväkodeissa on paikkoja yhteensä noin 556 lapselle.

Päiväkoti Kasööri toimii Helsingin kaupungin omistamissa asunto-osakeyhtiön tiloissa, kerrostalon alakerroksessa. Päiväkoti on alle 50 tilapaikkainen päiväkoti, jolla ei ole omaa pihaa. Taloyhtiöön, jossa päiväkoti Kasöörin tilat ovat, on tulossa syksyllä 2024 linjasaneeraus, jonka aikana uusitaan rakennuksen putket, sähköt sekä ilmanvaihto. Remontinaikana päiväkoti toimintaa ei voida järjestää päiväkoti Kasöörin tiloissa.

Pasilan peruspiirin lasten määrän kasvu sijoittuu ennustekaudella enimmäkseen Pohjois-Pasilan ja Keski-Pasilan alueille, mikä johtuu alueiden uudisrakentamisesta. Pasilan peruspiirin alueelle on suunniteltu useita uusia päiväkotihankkeita. Arviolta vuonna 2025 alueelle valmistuu Pasilan peruskoulu ja päiväkoti sekä päiväkoti Pasila Pohjoinen. Pohjois-Pasilan uusi koulu ja päiväkoti valmistuu arviolta vuonna 2027. Alueelle on suunnitteilla myös päiväkoti Hertan korvaavat tilat.

Kasööri-Lehdokki-Ratamo-Pph Keskisen varhaiskasvatusyksikössä on vapaita tilapaikkoja, joihin päiväkoti Kasöörin lapset on suunniteltu sijoitettavan. Muutoksen myötä päiväkoti Lehdokin ja Ratamon toimipisteet tarjoavat perheille varhaiskasvatuspalvelua lähipalveluna.

Palvelun järjestäminen

Pasilan peruspiirissä alle kouluikäisen väestön määrä on kasvanut vuodesta 2022 vuoteen 2023 noin 114 lapsella. Viimeisimmän väestöennusteen mukaan Pasilan peruspiirin 1–6-vuotiaiden lasten määrä kasvaa koko ennustekauden ajan. Vuoden 2037 loppuun mennessä alueella on ennusteen mukaan noin 1489 1–6-vuotiasta lasta.

Päiväkoti Kasöörissä on tällä hetkellä 32 lasta, joista 6 on siirtymässä syksyllä 2024 esiopetuksen piiriin. Päiväkoti Kasöörissä ei järjestetä esiopetusta, joten esiopetusikäiset lapset siirtyvät Pasilan alueen esiopetusta antaviin toimipisteisiin. Muutos koskettaa noin 26 lasta.

Lapsivaikutusten arviointi ja muutoksen valmistelu

Varhaiskasvatuksen palvelun piirissä olevat lapset voivat siirtyä päiväkoti Lehdokin ja päiväkoti Ratamon toimipisteen tiloihin tai hakea siirtoa alueen muihin päiväkoteihin. Muutoksella ei ole merkittävää vaikutusta perheiden päiväkotimatkoihin. Päiväkoti Kasööristä on noin 200 metrin matka päiväkoti Lehdokkiin ja noin 550 metrin matka päiväkoti Ratamoon. Päiväkoti Lehdokilla ja Ratamolla on omat pihat ja päiväkodit sijaitsevat lähellä toisiaan. Perheiden on mahdollista tulla tutustumaan päiväkoti Lehdokin ja Ratamon tiloihin. Muutoksessa huomioidaan hyvä siirtymä uuteen päiväkotiryhmään yhdessä huoltajien ja henkilöstön kanssa. Mahdollisuuksien mukaan lasten kaverisuhteet tullaan huomioimaan ryhmänmuodostamisissa.

Päiväkoti Kasöörin lasten huoltajien kanssa tilanteesta on keskusteltu huoltajatilaisuudessa 23.1.2024.

Hoito- ja kasvatushenkilöstöä päiväkoti Kasöörissä on yhteensä 6. Lopetuksen myötä päiväkoti Kasöörin työntekijöillä on mahdollisuus siirtyä työskentelemään yksikön muihin toimipisteisiin.

Päiväkoti Kasöörin lakkautusta on valmisteltu päiväkodin johtajan kanssa ja käsitelty alueen esimieskokouksessa. Lakkautusta on käsitelty yhteistoimintaperiaatteiden mukaisesti henkilöstön kanssa 23.1.2024 ja 29.1.2024 30.1.2024. Heidän toiveensa jatkon osalta otetaan huomioon. Päiväkoti Lehdokissa ja Ratamossa lakkautusta on käsitelty toimipisteiden viikkopalavereissa 15.1.2024, 16.1.2024 ja 17.1.2024.

Päiväkoti Kasöörin tiloista osoitteessa Kasöörinkatu 2, 00520 Helsinki, luovutaan 1.8.2024 lukien.

Kustannusvaikutukset

Päiväkoti Kasöörin tilat ovat laajuudeltaan noin 306 m². Vuokrakustannukset ovat vuositasolla noin 38 524 euroa.

Toimivalta

Hallintosäännön 15 luvun 1 §:n 1 mom. 3 kohdan mukaan kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää suomenkielisen päiväkodin perustamisesta tai lakkauttamisesta.

Close

This decision was published on 07.03.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Presenter information

varhaiskasvatusjohtaja
Miia Kemppi

Ask for more info

Sirpa Juuri, Varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 43226

sirpa.juuri@hel.fi

Maija Saali, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 34058

maija.saali@hel.fi