Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, projektiavustukset vuodelle 2024, nuorten toimintaryhmä DownBeat
Nuorten toimintaryhmän DownBeat projektiavustushakemus vuodelle 2024
Päätös
Kumppanuuspäällikkö myöntää nuorten toimintaryhmälle DownBeat 1 200 euron projektiavustuksen DOWNBEAT-projektin kustannuksiin ajalle 20.2.- 31.7.2024. Avustusta ei voi käyttää palkkoihin, palkkioihin eikä käyttöomaisuuden hankintaan.
Ohjeita avustuksen saajalle
Selvitys avustuksen käytöstä kuittikopioineen sekä hankkeesta kertova materiaali (teksti ja/tai kuvia/videoita) on toimitettava 15.8.2024 mennessä nuorisopalvelujen kumppanuusyksikköön projektiavustusselvityslomakkeella. Selvitys liitteineen toimitetaan osoitteeseen kansalaistoiminta@hel.fi tai postitse Kumppanuusyksikkö / Nuorisopalvelut, PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki. Materiaali voidaan julkaista nuorisopalvelujen nettisivulla sekä sosiaalisen median kanavilla, yhteyksissä, joissa esitellään nuorten ryhmien projektiavustuksen tuella toteuttamia hankkeita.
Avustusta saavan on noudatettava Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntöä, Helsingin kaupungin avustusten yleisohjeita ja kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan yhteisiä avustusperiaatteita (www.hel.fi/nuorisonavustukset):
Avustusta saavan on käytettävä projektissaan Helsinki-kehystunnusta, joka käyttöohjeineen löytyy osoitteesta:
Avustus maksetaan yhdessä erässä.
Avustustoiminnassa on otettu huomioon valtiontukisääntely ja avustuksen kilpailuvaikutukset. Avustamisen ei katsota vaikuttavan jäsenvaltioiden väliseen kauppaan, koska palveluja tuotetaan ensi sijassa paikallisille asukkaille rajatulla alueella jäsenvaltiossa.
Päätöksen perustelut
Projektiavustus on kertaluontoinen nuorisotoiminnalliselle hankkeelle myönnettävä avustus, joka tähtää nuorten osallistamiseen ja sosiaaliseen vahvistamiseen. Sitä voi saada projektin, hankkeen, tapahtuman tai tilaisuuden toteuttamiseen tai siihen osallistumiseen. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö)
Kaupungin hakijalle myöntämä avustus on julkisista varoista myönnettyä tukea. Mikäli avustusta myönnetään hakijalle, joka harjoittaa taloudellista toimintaa kilpailluilla markkinoilla (esim. palveluiden tai tuotteiden myyntiä), tulee ennen avustuksen myöntämistä selvittää ja arvioida, onko avustuksen myöntäminen valtiontukisäännösten mukaan mahdollista. Avustuspäätöksen perusteluista tulee tällaisessa tapauksessa ilmetä peruste avustuksen sallittavuudelle. Kiellettynä valtiontukena pidetään julkisen sektorin missä tahansa muodossa myöntämää tukea, joka vääristää tai uhkaa vääristää kilpailua, suosii jotakin yritystä tai tuotannonalaa ja vaikuttaa EU:n jäsenvaltioiden väliseen kauppaan. Myös avustus voi täyttää kielletyn valtiontuen kriteerit, eikä avustusta tule tällöin myöntää. (Helsingin kaupungin avustusten yleisohjeet 28.10.2019)
Nuorten toimintaryhmä DownBeat koostuu kuudesta jäsenestä, jotka haluavat auttaa eri taustoista tulevia nuoria artisteja alkuvaiheissaan ja mahdollistaa heille verkostojen kehittyminen. Ryhmän jäsenten osaaminen tuottamisesta, kuvauksesta, editoinnista ja markkinoinnista halutaan antaa toisten nuorten käyttöön. Samalla ryhmäläiset itse oppivat sekä toisiltaan että tuotantojen tekemisestä. Ryhmä kertoo kokevansa musiikkialalla olevan erittäin tärkeää toisten kannustaminen ja tukeminen ja onnistumisen mahdollistaminen. Kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuuksia saada tukea artistin polullaan ja nuorten toimintaryhmä haluaa auttaa asiassa. Projektiin osallistuminen on maksutonta.
DOWNBEAT-projekti toteutetaan 20.2.-31.7.2024 Helsinki Unity Music:in studiolla, jossa nuoria artisteja tavataan joka viikko. Projektissa mahdollistetaan heille kokemus studiossa työskentelystä ja luodaan TikTokiin alusta näkyvyyttä varten. Artistit voivat äänittää minuutin kestävän demokappaleen, josta kuvataan musiikkivideo. Nuorten ryhmällä on valikoima erilaisia biittejä, joita artistit voivat käyttää. Myös tuottajien tekemiä biittejä voi halutessaan ostaa.
Projektin menot, 3 000 euroa, koostuvat ryhmän ja artistien ruoka- ja juomatarjoiluista 1 020 euroa, nuorten ryhmälle hankittavista huppareista 500 euroa, TikTokin ja Instagramin markkinoinnista 450 euroa, valokyltin hankinnasta 1 000 euroa sekä materiaalikustannuksista 30 euroa. Omarahoitus, 1 276 euroa, koostuu musiikin tuottamiseen tarvittavista ohjelmista ja laitteista ja myytävistä biiteistä.
Nuorten toimintaryhmän edustaja tavattiin valmisteluvaiheessa ja keskustelua käytiin sekä hankkeesta että kaupungin palveluista nuorten toimintaryhmille.
Nuorten toimintaryhmä DownBeat haki 3 000 euron projektiavustusta 2.2.2024 saapuneella hakemuksellaan.
Toimivalta ja avustukseen liittyvät päätökset
Hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päättää jaoston käytettävissä olevien avustusmäärärahojen jakamisesta sekä hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää avustusmäärärahojen jakamisesta. (luku 17, § 4 kohta 3 ja 4)
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan yhteiset avustusperiaatteet. Kulttuurin ja vapaa-ajan avustuksilla rakennetaan demokraattista ja elinvoimaista kaupunkia, edistetään helsinkiläisten hyvinvointia ja terveyttä sekä edistetään YK:n Agenda 2030 tavoitteita. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan avustuksilla vahvistetaan kansalaisyhteiskuntaa sekä helsinkiläisten tasa-arvoa, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, sitoudutaan noudattamaan YK:n lasten oikeuksien sopimuksen toteutumista, edistetään fyysistä ja psyykkistä turvallisuutta, edistetään kaikkien mahdollisuutta toimia ja harrastaa turvallisemmassa tilassa, kunnioitetaan kaiken elävän hyvinvointia, tuetaan monipuolista kulttuurin ja vapaa-ajan tarjontaa, parannetaan helsinkiläisten mahdollisuuksia merkitykselliseen elämään, torjutaan ilmastonmuutosta sekä edistetään ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää toimintaa ja tehdään toimenpiteitä ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan avustuksilla suojataan tiedot ja järjestelmät hyvin, toimitaan vastuullisesti, avoimesti ja hyvän osallistavan hallintotavan mukaisesti, ei sallita rasismia, syrjintää, epäasiallista kohtelua tai seksuaalista häirintää. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 12.12.2023, § 178)
Avustuksia ei myönnetä tahoille, joihin kohdistuu Helsingin kaupunkia velvoittavia pakotteita. Avustuksensaaja ei myöskään saa asettaa avustusvaroja sellaisten tahojen saataville tai hyödynnettäväksi, joihin kohdistuu avustuksensaajaa tai Helsingin kaupunkia velvoittavia pakotteita. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 15.3.2022, § 47)
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päätti delegoida nuorisopalveluiden kumppanuuspäällikölle päätösvaltaa enintään 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 20.6.2017, § 4)
This decision was published on 11.03.2024
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Virpi Talasmäki, suunnittelija, puhelin: 09 310 89132