Virkasuhteen täyttäminen, ruotsinkielisen vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen päällikkö, KASKO-04-523-23
Ruotsinkielisen vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen päällikön nimittäminen, KASKO-04-523-23
Päätös
Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti nimittää
**********
ruotsinkielisen vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen päällikön
virkaan (avoin virka 035158) 1.8.2024 alkaen.
Koeaika on 6 kuukautta.
Ennen nimityksen vahvistamista nimitetyn on esitettävä rikosrekisteriote (L504/2002) sekä työterveyshuollon hyväksymä todistus soveltuvuudesta virkaan.
Käsittely
Asian aikana oli kuultavana Nina Malaska, joka poistui kokouksesta kuulemisensa jälkeen.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Ruotsinkielisen vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen päällikön virka (avoin virka 035158) julistettiin haettavaksi kaupungin sähköisissä rekrytointikanavissa 14.2.2024 sekä ruotsinkielisessä päivälehdessä Hufvudstadsbladetissa 18.2.2024.
Kyseisen viran haltijan tehtävänä on toimia ruotsinkielisen lukiokoulutuksen päällikkönä sekä ruotsinkielisen työväenopiston Arbiksen rehtorina kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruotsinkielisessä palvelukokonaisuudessa.
Viran kelpoisuusvaatimuksina on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) mukainen rehtorin kelpoisuus, riittävät johtamistaidot sekä erinomainen suullinen ja kirjallinen ruotsin kielen taito ja hyvä suomen kielen taito.
Lisäksi edellytetään vahvaa vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoa, vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen tuntemusta sekä laajaa ymmärrystä yhtenäisestä oppimispolusta.
Ilmoituksessa todetaan lisäksi seuraavaa (suomennos): Toimit lukiorehtoreiden ja lukion opiskeluhuoltohenkilöstön päällikkönä, ruotsinkielisen työväenopiston Arbiksen apulaisrehtorina, sekä ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtoryhmän jäsenenä. Vastaat vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen tavoitteiden saavuttamisesta. Helsingin kaupungin yhteiset johtamisen kulmakivet – näkemyksellisyys, innostus, linjakkuus ja toimeenpanokyky – kuvaavat johtamista, jota odotamme kaupungin kaikilta johtajilta. Virassa menestyminen edellyttää siten kykyä hallita laajoja kokonaisuuksia ja ennakoida toimintaympäristön muutoksia. Kykenet tekemään tietoon ja visioihin perustuvia päätöksiä sekä toteuttamaan niitä tavoitteellisesti, yhdenvertaisesti ja johdonmukaisesti.
Kelpoisuusvaatimusten lisäksi viran täytössä tulee huomioida julkisten virkojen yleiset nimitysperusteet, jotka perustuslain 125 §:n mukaan ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Hakuajan päätyttyä 11.3.2024 virkaa oli hakenut 7 henkilöä, joista 6 täytti viran kelpoisuusvaatimukset. Hakijoiden hakemusasiakirjat ovat nähtävillä kokouksen aikana ja etukäteen kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tiloissa osoitteessa Työpajankatu 8, 00580 Helsinki.
**********
Haastatteluihin kutsuttiin kelpoisuusvaatimukset täyttävät hakijat, joilla on lisäksi riittävä johtamiskokemus. Haastattelut suorittivat ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtaja, HR-asiantuntijat sekä kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston puheenjohtaja.
Hakijoille annettiin mahdollisuus tutustua Helsinki oppii – tulevaisuuden taidot -materiaaliin ennen haastatteluja. Haastatteluissa pyydettiin muun muassa kertomaan ajatuksia materiaalista ja sen sisällön toteuttamisesta toiminnassa, osoittamaan toiminnan, vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen tuntemusta, kuvailemaan johtamistyyliä, kehittämisen keskeisimmät kysymykset, vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen painopistealueet nyt ja lähitulevaisuudessa sekä kertomaan ajatuksia pääasiallisimmista yhteistyökumppaneista.
Haastattelujen perusteella kaksi hakijaa kutsuttiin toiseen henkilökohtaiseen haastatteluun:
**********
**********
Toiseen haastatteluun valitut hakijat osoittivat omaavansa vahvaa tietämystä koulutuskysymyksistä sekä toiminnan keskeisistä kehitys- ja painopistealueista. Haastattelut suorittivat ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtaja, toimialajohtaja sekä HR-asiantuntija. Haastatteluissa hakijoiden kyky käsitellä haastavaa tilannetta arvioi-tiin case-kysymyksellä; lisäksi selvitettiin heidän budjetointi- ja opiskeluhuollon tuntemustaan, sekä heidän mahdollisen panostuksensa osallisuuden ja toimintakulttuurin kehittämiseen. Molemmat hakijat kutsuttiin Psycon Oy:n suorittamiin soveltuvuuskokeisiin.
**********
**********
Molemmilla hakijoilla on johtamiskokemusta, kokemusta opiskeluhuoltokysymysten parissa työskentelystä, syvällistä ymmärrystä kasvatustieteestä ja koulutuksesta sekä ruotsin- että suomenkielisellä koulutuskentällä, sekä kokemusta toiminnan johtamisesta ja kehittämisestä.
**********
**********
Tehtävässä menestyminen edellyttää vahvoja vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen tuntemusta, kykyä laajojen kokonaisuuksien hallintaan johtamistehtävässä sekä laaja-alaista ymmärrystä yhtenäisestä oppimispolusta.
**********
This decision was published on 17.05.2024
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Presenter information
Ask for more info
Niclas Grönholm, ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtaja, puhelin: 09 310 86225