Oikaisuvaatimus, rakennuslupa, päätös 14.6.2024 §1164, Kumpula

HEL 2024-009725
More recent handlings
This is a motion

Rakennuksen purkamislupapäätöksen poistaminen lupahakemuksen peruuttamisen vuoksi, rakennusvalvontapalveluiden läntisen lupayksikön yksikön päällikön purkamislupapäätös 14.6.2024 § 1164

Environment and Permits Sub-committee

Päätösehdotus

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto päättää poistaa rakennusvalvontapalvelujen läntisen lupayksikön päällikön 14.6.2024 § 1164 tekemän rakennuksen purkamislupapäätöksen, koska luvanhakija, kaupunkiympäristön toimialan rakennukset ja
yleiset alueet -palvelukokonaisuuden tilat-palvelu on peruuttanut purkamislupahakemuksen.

Kun purkamislupahakemus on peruutettu ja purkamislupapäätös on poistettu, päätöksen antaminen ********** ja ********** purkamislupapäätöksestä tehtyihin oikaisuvaatimuksiin raukeaa.

Esittelijän perustelut

Poistettava purkamislupapäätös

Rakennusvalvontapalveluiden läntisen lupayksikön yksikön päällikkö on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden tilat-palvelun hakemuksesta päätöksellään 14.6.2024 § 1164 myöntänyt purkamisluvan yksikerroksisen ja noin 87 neliömetrin suuruisen varastorakennuksen purkamiselle kiinteistöllä 91-410-1-5 osoitteessa Jyrängontie 1.

Purkamislupapäätöksen kohteena oleva rakennus sijaitsee rakennuspaikalla, jolla on voimassa asemakaava nro 9010 vuodelta 1987. Rakennus on suojeltu asemakaavassa ja asemakaava sallii rakennuksen purkamisen pakottavasta syystä.

Lupahakemuksen ja asiantuntijaselvitysten mukaan rakennus on purkukuntoinen kahden tulipalon ja sammutustöiden aiheuttamien vaurioiden takia. Puuosat mm. vesikatto ovat, osaa alapohjasta lukuun ottamatta, täysin tuhoutuneet ja tiilimuuratut ulkoseinät ovat myös pahoin vaurioituneet ja sisältävät haitta-aineita. Tiilimuureissa on hakijan mukaan myös sortumisvaara.

Rakennuksen edellä mainittujen vaurioiden vuoksi asiassa katsottiin olevan asemakaavan tarkoittama pakottava syy ja purkamislupa myönnettiin.

Oikaisuvaatimus

********** ja ********** jättivät säädetyssä ajassa purkamislupapäätöksestä oikaisuvaatimuksen ja vaativat purkamislupapäätöksen kumoamista. Heillä on kunnan jäseninä asiassa oikaisuvaatimusoikeus.

Luvanhakijan teettämä lisäselvitys

Luvanhakija on tämän jälkeen teettänyt rakennuksen rungon rakennuttavuusselvityksen, joka on päivätty 23.8.2024.

Lupahakemuksen peruuttaminen

Luvanhakija on 27.8.2024 saapuneella sähköpostilla peruuttanut lupahakemuksensa ja ilmoittanut, että rakennus sääsuojataan.

Lopputulos

Päätöksen antaminen oikaisuvaatimukseen aukeaa, kun myönnetty purkamislupa hakemuksen peruuttamisen vuoksi poistetaan.

Sovelletut oikeusohjeet

Maankäyttö- ja rakennuslaki 130 § ja 131 §

Toimivalta

Helsingin kaupungin hallintosäännön 16 luvun 2 §:n 8 kohdan mukaan ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty, kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto päättää maankäyttö- ja rakennuslain 21.4 §:n tarkoittamista hallintopakkoa ja oikaisuvaatimusta koskevista asioista.

Presenter information

yksikön päällikkö
Pentti Ruuska

Ask for more info

Pentti Ruuska, yksikön päällikkö, puhelin: 09 310 26218

pentti.ruuska@hel.fi

Eemi Mäntymaa, rakennuslakimies, puhelin: 09 310 36665

eemi.mantymaa@hel.fi