Virkasuhteen täyttäminen, päihdepalvelut, Kalasataman päihdepoliklinikka ja korvaushoito, johtava sosiaalityöntekijä, SOTEPE-02-424-24
Johtavan sosiaalityöntekijän viran täyttäminen, Päihdepalvelut, Kalasataman päihdepoliklinikka ja korvaushoito, työavain SOTEPE-02-424-24
Päätös
Päihdepalvelujen päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastatellussa osoitetun soveltuvuuden perusteella johtavan sosiaalityöntekijän vakituiseen virkaan sosiaalityöntekijä Irina Kaarnakarin (vakanssinumero 026486, toimintayksikkö 396370, työpiste 700040), 4.11.2024 alkaen tehtäväkohtaisella kuukausipalkalla 4332,51 euroa.
Mikäli virkaan otettu ei ota virkaa vastaan, virkaanotto raukeaa ilman erillistä päätöstä.
Koeaikaa ei aseteta.
Virkaan asetetun ei tarvitse esittää työterveyshuollon antamaa selvitystä terveydentilastaan, koska hän on esittänyt sen jo aiemmin.
Päätöksen perustelut
Johtavan sosiaalityöntekijän avoin vakanssi on tullut avoimeksi 1.10.2024.
Johtavan sosiaalityöntekijän virka (vakanssinumero 026486) on ollut julkisesti haettavana 17.9.2024 – 2.10.2024 Helsingin kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun lisäksi TE-palvelujen työpaikkasivustolla.
Sosiaali-, terveys ja pelastustoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan johtavan sosiaalityöntekijän ottaa virkaan päihdepalvelujen päällikkö.
Johtava sosiaalityöntekijä Kalasataman päihdepoliklinikalla vastaa työryhmän alaisenaan olevan henkilöstön päivittäisjohtamisesta ja henkilöstöhallinnosta. Lähiesihenkilönä hän vastaa työntekijöiden osaamisen ja työhyvinvoinnin edellytyksistä, tarvittaessa rekrytoinnista ja perehdytyksestä sekä henkilöstöhallinnon päätöksenteosta. Johtava sosiaalityöntekijä parityössä osastonhoitajan kanssa toimii yksikön lähijohtona. Johtava sosiaalityöntekijä osallistuu mm. terveys- ja hyvinvointikeskusten verkostotyöhön ja on päihdepalvelujen muiden esihenkilöiden kanssa kehittämässä yhteistyötä ja päihdepalveluja.
Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.
Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.
Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää erinomaisia yhteistyötaitoja ja aiemman kokemuksen päihde- tai mielenterveystyöstä perustasolla tai erityisissä palveluissa.
Määräajassa hakemuksen jätti kuusi hakijaa. Hakijoista viidellä oli lain määrittelemä kelpoisuus toimia johtavana sosiaalityöntekijänä.
Yhteenveto hakijoista on liitteenä.
Haastatteluun kutsuttiin kelpoisuusehdot täyttävät hakijat; ********** Irina Kaarnakari, ********** Yksi haastatelluista hakijoista veti hakemuksensa pois. Haastattelut pidettiin 8.10.2024.
Haastattelun suorittivat päihdepalvelujen päällikkö Pia Pulkkinen sekä psykososiaalisen työn päällikkö Mari Luoto.
********** on valmistunut vuonna 2015 valtiotieteen maisteriksi. Hän on laillistettu sosiaalityöntekijä. Aiemmalta koulutukseltaan hän on diakoni. ********** työskentelee Apotissa analytiikka-asiantuntijana. Hänellä on työkokemusta johtavana sosiaalityöntekijänä Loviisan kaupungilla ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Aiempaa kokemusta hänellä on sosiaalityöntekijän tehtävistä vammaispalveluista Espoon ja Helsingin kaupungilta. Lisäksi hän on toiminut psykiatrian osastolla sosiaalityöntekijänä Helsingissä. Aiempaa kokemusta on myös vammaispalvelujen sosiaalityöstä ja koulukuraattorin tehtävistä Helsingin kaupungilla. Hän on toiminut myös diakonina. Yhteensä **********
**********
Irina Kaarnakari on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon vuonna 2024. Hän on laillistettu sosiaalityöntekijä. Hän on aiemmilta koulutuksiltaan sosionomi (AMK) ja lähihoitaja. Hän toimii vakituisessa sosiaalityöntekijän virassa Helsingin päihdepalveluissa. Hän on toiminut aiemmin johtavan sosiaalityöntekijän sijaisuudessa ja sosiaaliohjaajana päihdepalveluissa. Hän on työskennellyt sosiaaliohjaajan tehtävissä aikuissosiaalityössä ja ohjaajana asumisyksikössä. Hänellä on 10 vuoden kokemus sosiaalialalta. Hänen vahvuutenaan on päihdepalvelujen, toipumisorientaation ja sosiaalisen kuntoutuksen erinomainen tuntemus.
********** on suorittanut valtiotieteen maisterin tutkinnon vuonna 2019. Hän on laillistettu sosiaalityöntekijä. Hän on toiminut Helsingin päihdepalveluissa sosiaalityöntekijänä päihdepalvelujen nuorten Pysäkillä ja Vuosaaren päihdepoliklinikalla. Hänellä on vakituinen virka päihdepalveluissa. Hän on toiminut myös Malmin päihdepoliklinikan johtavan sosiaalityöntekijän sijaisuudessa. ********** on aiempaa kokemusta jälkihuollon sosiaalityöstä, aikuissosiaalityöstä, jälkihuollon sosiaalityöstä ja lastensuojelun Helsingistä. Hän on toiminut myös aikuissosiaalityössä Lahdessa. Hänellä on työkokokemusta sosiaalityöstä 11 vuoden ajalta. ********** vahvuutena on sosiaalityön kokemus eri tehtävistä ja päihdepalvelujen ja päihdetyön tuntemus.
********** on valmistunut valtiotieteen maisteriksi 2010. Hän on laillistettu sosiaalityöntekijä. Hän työskentelee lastensuojelun sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungilla. Hänellä on työkokokemusta sosiaalityöntekijän ja johtavan sosiaalityöntekijän tehtävistä työvoiman palvelukeskus Duurista. Hänellä on työkokemusta myös johtavana sosiaalityöntekijänä gerontologisessa sosiaalityössä ja asunnottomien palveluissa. Hänellä on yhteensä 20 vuoden kokemus sosiaalityöstä, josta esihenkilötehtävissä kahdeksan vuotta. ********** vahvuutena on pitkä kokemus sosiaalityön eri tehtävistä ja esihenkilötyöstä.
Kaikilla hakijoilla oli kokemusta päihde- ja mielenterveystyöstä. Eniten kokemusta päihde- ja mielenterveystyöstä oli Irina Kaarnakarilla. Toipumisorientaation paras tuntemus oli Irina Kaarnakarilla.
Helsingin palvelujärjestelmästä oli osaamista kaikilla hakijoilla.
Kaikilla hakijoilla oli kokemusta esihenkilötehtävistä. Eniten esihenkilötyön kokemusta oli ********** Apotti-tietojärjestelmä oli myös kaikille hakijoille tuttu.
Valinnassa painotettiin päihde- ja mielenterveystyön sisällöstä osaamista. Palvelujärjestelmän ja toipumisorientaation tuntemus nähtiin valinnassa myös tärkeänä.
Kokonaisarvion perusteella Irina Kaarnakarilla on parhaat edellytykset Kalasataman johtavan sosiaalityöntekijän viran hoitamiseen. Hänellä on syvä tuntemus Helsingin palvelujärjestelmästä ja toipumisorientaatiosta sekä päihdetyön erinomainen tuntemus ja kiinnostus päihdepolikliinisen työn kehittämiseen.
This decision was published on 31.10.2024
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Ask for more info
Pia Pulkkinen, päihdepalvelujen päällikkö, puhelin: 09 310 23013