Hoitopaikkojen ja sairaansijojen vahvistaminen 2025, perhe- ja sosiaalipalvelut

HEL 2024-015327
More recent handlings
§ 79

Hoitopaikkojen ja sairaansijojen vahvistaminen vuodelle 2025, perhe-ja sosiaalipalvelut

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja

Päätös

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja päätti vahvistaa perhe- ja sosiaalipalvelujen ympärivuorokautiset hoitopaikat vuodelle 2025 seuraavasti:

- Lastensuojelun ympärivuorokautinen laitoshoito, vuoden 2025 alussa 238 hoitopaikkaa ja vuoden 2025 lopussa 250 hoitopaikkaa.

- Lastensuojelun ympärivuorokautinen perhekuntoutus, vuoden 2025 alussa ja lopussa seitsemän (7) perhepaikkaa.

- Lastensuojelun perhevastaanotto, vuoden 2025 alussa ja lopussa neljä (4) perhepaikkaa.

- Vammaispalvelujen asumispalveluissa, vuoden 2025 alussa 479 ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa 145 yhteisöllisen asumisen paikkaa ja 189 tuetun asumisen paikkaa ja vuoden 2025 lopussa vammaispalvelujen asumispalveluissa on 501 ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa, 128 yhteisöllisen asumisen paikkaa ja 191 tuetun asumisen paikkaa.

Päätöksen perustelut

Lasten ja nuorten vastaanottojen paikkamäärät pysyvät vuoden 2024 tasolla. Nuorten vastaanoton Auroranmäen yksikköön on 16.9.2024 avattu toinen 5-paikkainen osasto, jonka myötä Auroranmäellä on vuoden alkaessa yhteensä 10 asiakaspaikkaa.

Lastenkotitoimintaan tulee vuoden 2025 aikana uusia asiakaspaikkoja. Hyvösen lastenkodin uudisrakennuksen tulee kaksi (2) lisäpaikkaa alkuvuoden aikana. Lemmilän lastenkotiin avataan uusi 7-paikkainen erityistason osasto kesällä 2025.

Outamon lastenkodissa saadaan avattua yksi asiakaspaikka lisää alkuvuonna 2025. Riihenkulman lastenkodin kaikki asiakaspaikat (24 asiakaspaikkaa) saadaan käyttöön väistötiloihin muuton myötä vuoden 2025 aikana.

Lastensuojelun ympärivuorokautisen perhekuntoutuksen ja perhevastaanoton perhepaikkojen määrät pysyvät vuoden 2024 tasolla.

Vammaispalveluissa 1.1.2025 voimaan tulevaa uutta vammaispalvelulakia sovelletaan erityispalveluiden järjestämiseen niille vammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat vamman tai sairauden aiheuttaman pitkäaikaisen fyysisen, kognitiivisen, psyykkisen, sosiaalisen tai aisteihin liittyvän toimintarajoitteen johdosta välttämättä apua tai tukea tavanomaisessa elämässä. Vammaispalvelulain mukainen asumisen tuki voidaan järjestää yksittäiseen asuntoon tai ryhmämuotoisesti toteutettuun asumiseen. Lasten ja nuorten asumispalvelut järjestetään aina ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikössä. Lyhytaikaista ympärivuorokautista palveluasumista järjestetään osassa ympärivuorokautisia palveluasumisyksiköitä.

Vammaispalvelujen ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkamäärä tulee nousemaan 22 paikalla vuoden 2025 aikana. Verkkosaaren uuden asuntoryhmän arvioidaan valmistuvan kesällä 2025. Verkkosaaren asuntoryhmässä tulee olemaan 20 ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa. Vammaispalvelujen uuden Lastentalon arvioidaan valmistuvan vuoden 2025 aikana. Lastentalossa tulee olemaan 20 ympärivuorokautisen lyhytaikaisen huolenpidon paikkaa. Visiitin ja Harbon lyhytaikaisyksiköiden 18 asiakaspaikkaa siirtyy Lastentaloon. Verkkosaaren asuntoryhmällä ja vammaispalvelujen Lastentalolla korvataan asuntokantaa, joka ei vastaa riittävän hyvin asiakaskunnan tarpeisiin tai uuden lain mukaisiin edellytyksiin.

Yhteisöllisen palveluasumisen paikkamäärä tulee laskemaan 17 paikalla vuoden 2025 aikana. Tähän vaikuttaa osaltaan Tyynelän ryhmäkodin lakkauttaminen vuoden 2025 aikana ja yksikön 13 yhteisöllisen palveluasumisen asiakkaan siirtyminen muihin yksiköihin. Lisäksi yhteisöllisen asumisen paikkamäärän muutokseen vaikuttavat vuoden 2025 alkupuolella tehtävät päätöstekniset päivitykset.

Vammaispalvelujen tuetun asumisen paikkamäärän arvioidaan pysyvän lähes ennallaan.

Helsingin hallintosäännön 18 luvun 4 §:n mukaan palvelukokonaisuuden johtaja vahvistaa oman toiminnan sairaansijojen ja muiden ympärivuorokautisten hoitopaikkojen määrät sekä päättää toimintayksiköiden tilapäisistä muutoksista ja toimintayksiköiden aukioloajoista.

This decision was published on 18.11.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Ask for more info

Maria Helin, suunnittelupäällikkö, puhelin: 09 310 43087

maria.helin@hel.fi

Decisionmaker

Maarit Sulavuori
perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja