Virkasuhteen täyttäminen, nuorisopalvelukokonaisuus, pohjoisen nuorisotyö, aluepäällikkö
Nuorisopalvelukokonaisuuden pohjoisen nuorisotyön aluepäällikön virkasuhteen täyttäminen
Päätös
Kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta päätti valita yhteisöpedagogi (YAMK) Ilmo Jokisen nuorisopalvelukokonaisuuden pohjoisen nuorisotyön aluepäällikön viranhaltijaksi. Virka täytetään erikseen sovittavana ajankohtana.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta myönsi 29.8.2024, § 13 eron Heidi Hållmanille nuorisopalvelukokonaisuuden pohjoisen nuorisotyön aluepäällikön virasta 1.1.2025 alkaen. Samalla kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kehotti kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaa käynnistämään viran täyttämiseksi julkisen hakumenettelyn.
Virka tulee avoimeksi 1.1.2025 ja se on julistettu haettavaksi Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa 12.9.2024–30.9.2024 työavaimella KANSLIA-07-4-24.
Viranhaltijan tehtävänä on nuorisopalvelukokonaisuuden pohjoisen nuorisotyön aluepäällikön tehtävät sekä yhteisöjen ja nuorten ryhmien kanssa työskentely koko kaupungin tasolla.
Viran kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, kokemusta johtamistehtävistä, suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito, englannin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito, sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.
Lisäksi hakuilmoituksessa todettiin seuraavaa:
”Tehtävässä menestymistä tukevat syvällinen nuorisotyön tuntemus, monimuotoistuvan työyhteisön johtamiskokemus, kyky johtaa tavoitteellisesti, valmentava johtamisote, muutosjohtamisosaaminen, kyky taloudellisten resurssien oikeaan kohdentamiseen, erinomaiset vuorovaikutustaidot, toimeenpanokyky, hyvät digitaidot sekä kaupunkiorganisaation päätöksentekomekanismien tunteminen”
Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Rekrytointiprosessi
Määräajassa hakemuksen jätti 74 hakijaa, joista 59 täytti viralle asetetut kelpoisuusvaatimukset.
Videohaastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella 14 hakijaa. Videohaastatteluun kutsuttiin hakijat, joilla oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, riittävästi tehtävään soveltuvaa ja ajantasaista hallinto- ja esihenkilökokemusta sekä muutoin tehtävän kannalta oleellista työkokemusta nuorisopalveluiden hallinnosta sekä nuorisotyön substanssiosaamista.
Videohaastatteluissa kysyttiin hakijoilta mistä heidän nuorisotyön osaamisensa on muodostunut, millaisia johtajia he ovat, mitä kehittymiskohtia he tunnistavat itsessään ja mitkä heidän motivaatiotekijänsä tätä tehtävää kohtaan ovat.
Videohaastattelujen perusteella henkilökohtaisiin haastatteluihin 21.–22.10.2024 kutsuttiin 6 hakijaa. Haastatteluun kutsuttujen valinnassa painotettiin erityisesti hakijan kykyä osoittaa laajaa ymmärrystä ja näkemyksellisyyttä aluepäällikön roolista osana nuorisopalveluiden kokonaisuutta. Lisäksi valinnassa painotettiin sitä, miten hakijoiden johtamisosaaminen ja kyky tarkastella asioita laajassa kontekstissa sekä uudistuksellinen ote välittyivät vastauksista. Haastatteluihin osallistuivat nuorisopalveluiden johtaja Mikko Vatka, henkilöstöpäällikkö Eeva Oinonen ja asiantuntija Anne-Mari Mourukoski.
Haastatteluiden perusteella tilattiin neljästä hakijasta henkilöarviointi, jonka suoritti MPS. Henkilöarviointiin kutsuttiin henkilöt, joiden strategisen näkemyksellisyyden sekä johtamis- ja hallintokokemuksen kautta hankitun osaamisen arvioitiin tukevan parhaiten juuri nuorisopalveluiden toimintojen sekä henkilöstön kehittämistä ja johtamista.
Henkilöarviointien läpikäyntiin MPS:n edustajan kanssa osallistuivat nuorisopalveluiden johtaja Mikko Vatka, henkilöstöpäällikkö Eeva Oinonen sekä asiantuntija Anne-Mari Mourukoski. Henkilöarvioinnin jälkeen toiseen haastatteluun kutsuttiin neljä hakijaa. Haastatteluihin osallistuivat toimialajohtaja Juha Ahonen, nuorisopalveluiden johtaja Mikko Vatka, henkilöstöpäällikkö Eeva Oinonen, asiantuntija Anne-Mari Mourukoski, apulaispormestari Paavo Arhinmäki, sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenet Hilkka Ahde, Heimo Laaksonen ja Nina Miettinen.
Kärkihakijat
Ilmo Jokinen on koulutukseltaan yhteisöpedagogi YAMK (2014) ja suorittanut lisäksi mm. sosiaalikasvattajan, tuotekehittäjän sekä johtamisen erikoisammattitutkinnot. Hän on myös suorittanut mm. viestinnän perusopinnot, Psyko- ja sosiodraaman menetelmäkoulutukset sekä työnohjaajakoulutuksen. Hän on työskennellyt Ehyt ry:ssä osastopäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä (10 v 4kk), sekä samassa organisaatiossa aiemmin yksikön päällikkönä (2 v 4 kk). Aiemmin hän on työskennellyt Elämä on parasta huumetta ry:ssä päällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä (5 v) sekä projektiasiantuntijana (2 v), Humanistisessa ammattikorkeakoulussa projektisihteerinä (2 v 3 kk), Helsingin kaupungilla sosiaalityössä johtavana ohjaajana (4 v 11kk) sekä kenttätyöntekijänä (4 v). Hänellä on esihenkilökokemusta n. 15 vuotta.
**********
**********
**********
Kaikki kärkihakijat täyttävät viran kelpoisuusvaatimukset. Lisäksi kaikilla hakijoilla on riittävästi tehtävässä edellytettävää johtamiskokemusta sekä kokemusta nuorisotyöstä sekä hallintotehtävistä.
Henkilöarvioinnin ja haastattelujen jälkeen suoritetun hakijoiden ansioiden kokonaisarvioinnin perusteella esittelijä katsoo, että Ilmo Jokisella on parhaat edellytykset nuorisopalveluiden aluepäällikön viran menestykselliseen hoitamiseen.
Hänen valintaansa puoltaa erityisesti pitkä ja laaja kokemus nuorisotyön ytimestä erilaisissa rooleissa erilaisilla toimijoilla sekä kyky innostaa ja motivoida toiset mukaan arjen työhön sekä muutostilanteissa. Jokisen erityisosaamisalue on digitaalinen nuorisotyö, mikä tukee tehtävässä onnistumista. Henkilöarviointi tukee valintaa.
Toimivalta
Helsingin kaupungin hallintosäännön (HS 10 luku 1 § 1 mom. 3 kohta) mukaan toimialalautakunta päättää toimialan palvelukokonaisuuden johtajan suoran alaisen virkaan ottamisesta.
Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Kaikki hakijat ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon, joten päätöksen tiedoksianto tehdään sähköpostitse rekrytointijärjestelmästä.
This decision was published on 20.12.2024
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Presenter information
Ask for more info
Mikko Vatka, nuorisoasiainjohtaja, puhelin: 09 310 71252