Tilojen vuokraaminen LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiöltä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan käyttöön

For decisions released prior to 2019 a related decision heading is displayed for cases.
HEL 2018-003871
More recent handlings
§ 159

Tilojen vuokraaminen LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiöltä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan käyttöön

Kansliapäällikkö

Päätös

Kansliapäällikkö oikeutti kaupunkiympäristön toimialan toimitilavuokraus-yksikön päällikön päättämään osoitteessa Salomonkatu 17 sijaitsevien 99,5 m2:n suuruisten toimistotilojen vuokrauksesta LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiöltä 2 512,38 euroa/m2/kk (25,25 euroa/m2/kk) kokonaisvuokrasta kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verken käyttöön vähintään 30.9.2019 asti ja sen jälkeen toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella. Vuokraan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero ja muutoin noudatetaan liitteenä olevaa vuokrasopimusluonnosta.

Lisäksi kansliapäällikkö oikeutti kaupunkiympäristön toimialan toimitilavuokrausyksikön päällikön tekemään vähäisiä muutoksia vuokrasopimukseen.

Päätöksen perustelut

Nuorisopalvelukokonaisuuteen kuuluva digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke on toiminut väliaikaisissa tiloissa Pasilan nuorisotalon yhteydessä olevassa tanssisalissa toukokuusta 2016 lähtien. Tällöin nuorten toimintakeskus Hapessa todettiin sisäilmaongelma ja sieltä jouduttiin muuttamaan pois. Tästä lähtien Verke on etsinyt pysyvää toimitilaa kaupungin omasta tilakannasta, mutta sopivaa tilaa ei ole löytynyt. Tilan tarve muodostui erityisen akuutiksi tammikuussa 2018, kun Verke sai korotuksen vuosiavustukseensa opetus- ja kulttuuriministeriötä, ja sen turvin pystytään palkkaamaan kaksi uutta työntekijää. Työntekijöiden määrä nousee täten kuudesta kahdeksaan.

Nykyinen toimitila on kooltaan noin 60 neliötä ja tanssisalia ei ole suunniteltu toimistotyöhön. Toimistotyön mahdollistavien työpisteiden lisäksi Verke tarvitsee jonkin verran varastotilaa esimerkiksi videokuvaus- ja podcast-tekniikalle sekä kokoustilan niin yksikön sisäisiä kuin yhteistyökumppaneiden kanssa pidettäviä kokouksia varten.

Kaupunkiympäristön toimitilavuokrausyksikkö on tarkastellut tilavaihtoehtoja yhteistyössä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan kanssa. Tavoitteena uusille tiloille on ollut saavutettavuus julkisilla kulkuvälineillä sekä tilojen hyvä peruskunto. Tiloja on etsitty Hakaniemen ja keskustan alueilta. Kaupungin omia vapaana olevia tiloja ei etsityssä kokoluokassa ole löytynyt. Yhteisen näkemyksen mukaan tiloille asetetut tavoitteet saavutetaan parhaiten sijoittamalla Verken toimita Autotaloon osoitteeseen Salomoninkatu 17.

This decision was published on 20.06.2018

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Close

Ask for more info

Ville Vastamäki, kehittämisinsinööri, puhelin: 09 310 25902

ville.vastamaki@hel.fi

Decisionmaker

Sami Sarvilinna
kansliapäällikkö
Tuula Saxholm
rahoitusjohtaja

Attachments

1. vuokrasopimusluonnos

The decision documents refer to appendices that are not available online. The City of Helsinki does not publish any appendices that contain confidential information, information that could compromise the protection of privacy or documents that cannot be made available in an electronic format due to technical reasons. (Act on the Openness of Government Activities 621/1999, Information Society Code 917/2014, Data Protection Act 1050/2018, Act on the Processing of Personal Data in Social and Health Care 703/2023,  Act on Public Procurement and Concession Contracts 1397/2016). You can also request decision documents from the City of Helsinki Registrar's Office.