Hinnoitteluperiaatteet, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, tuotteet ja palvelut vuonna 2022

HEL 2021-009353
More recent handlings
§ 17

Lisäys kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan hinnastoon

Liikuntapaikkapäällikkö

Päätös

Liikuntapaikkapäällikkö päätti hyväksyä 30 ja 60 euron Liikkumiskortin lisäyksen kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan hinnastoon.

Päätöksen perustelut

Liikkumiskortin hinta on 30 euroa / 6kk tai 60 euroa / 12kk (kortin voimassaolo alkaa ostopäivästä alkaen) + henkilökohtainen ladattava kulunvalvonta- ja asiakaskortti 4 euroa. Liikkumiskortti oikeuttaa sisäänpääsyn kaikkiin Helsingin kaupungin liikuntapaikkoihin aukioloaikojen mukaisesti pois lukien Yrjönkadun uimahallin toinen kerros. Liikkumiskortin voi ostaa Töölön Kisahallin valvomosta, Pirkkolan ja Itäkeskuksen uimahallien kassoilta sekä Liikuntamyllyn kassalta. Asiakkaalla on oikeus ostaa Liikkumiskortti sen myynnissä oloaikana (lokakuu 2022-lokakuu 2023) joko kaksi kertaa 6kk voimassa olevana tai kerran 12kk voimassa olevana.

Liikkumiskorttia pilotoidaan vuoden ajan lokakuusta 2022 alkaen sosiaali- ja terveyspalveluiden Liiku-tuen asiakkaille ja liikuntapalveluiden 30-63 –vuotiaille suunnatun liikuntaneuvonnan asiakkaille.

Liiku-tuki on tukimuoto, jonka tavoitteena on edistää helsinkiläisten hyvinvointia ja terveyttä sekä lisätä tasavertaisuutta ja osallisuuden tunnetta liikunta- ja kulttuuripalveluiden avulla. Tuki on kohdennettu niille väestöryhmille, joilla esiintyy paljon terveys- ja hyvinvointiriskejä. Liiku-tuessa Sote-ammattilainen tukee asiakasta osallistumaan tätä kiinnostaviin liikunta- ja kulttuuritapahtumiin tai omatoimiseen tekemiseen. Liiku-tuki toteutetaan yhteistyössä sosiaali- ja terveystoimialan, kulttuurin- ja vapaa-ajan toimialan sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. Liiku-tuki-pilotoinnissa mukana olevat asiakkaat voivat ostaa Liikkumiskortin näyttämällä Liiku-passia.

Liikuntapalveluiden toteuttama aikuisten liikuntaneuvonta on kohdennettu 30-63 –vuotiaille, joilla on todettu tyypin 2 diabetes, diabetesriskipisteet yli 12 tai selkeä ylipaino ja BMI on yli 30. Liikuntaneuvontaprosessin aikana asiakasta tuetaan löytämään häntä kiinnostavia omaehtoisia tai organisoituja liikuntapalveluita. Liikuntaneuvonnan asiakas voi ostaa liikkumiskortin näyttämällä kassalla liikuntaneuvojan hänelle antamaa ostolupaa.

Liikkumiskortti on ostettavissa vuoden ajan alkaen lokakuusta 2022, jonka jälkeen kortin myynnin jatkamista harkitaan uudestaan.

Toimivalta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti 7.9.2021, § 128 valtuuttaa palvelujen päälliköt päättämään vuoden 2022 aikana tehtävistä vähäisistä ja yksittäisistä muutoksista hintoihin, maksuihin, vuokriin ja korvauksiin sekä lisäämään tai poistamaan hinnastosta yksittäisen hinnan.

This decision was published on 11.05.2022

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Close

Ask for more info

Hanne Munter, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 87878

hanne.munter@hel.fi

Decisionmaker

Petteri Huurre
liikuntapaikkapäällikkö