Ohje, vapaaehtoistoiminta, kaupunginkanslia

HEL 2021-011144
More recent handlings
§ 48

Vapaaehtoistoiminnan ohje

Henkilöstöjohtaja

Päätös

Henkilöstöjohtaja päätti antaa liitteen mukaisen ohjeen vapaaehtoistoiminnasta Helsingin kaupungilla.

Päätöksen perustelut

Ohjeella tarkennetaan kaupungin eri toimialoilla, virastoissa ja liikelaitoksissa tehtävän vapaaehtoistoiminnan käytäntöjä.

Vapaaehtoistoiminnalla tarkoitetaan Helsingin kaupungilla vapaaehtoisuuteen ja vastikkeettomuuteen perustuvaa toimintaa, jota ilmoittaudutaan tekemään suoraan toimialalle, virastolle tai liikelaitokselle ja, joka ei täytä normaalin työsuhteen tunnusmerkistöä. Henkilöt osallistuvat toimintaan oman valintansa ja motivaationsa mukaisesti, eivätkä he saa toiminnasta palkkaa tai tavoittele taloudellista etua.

Silloin, kun vapaaehtoistoiminta on säännöllistä toimintaa, henkilön kanssa tehdään sopimus vapaaehtoistoiminnasta (ohjeen liitteenä) ja kaupungin vakuutukset ovat voimassa. Verottajan ohjeita vapaaehtoistoiminnan vastikkeettomuudesta ei avata yksityiskohtaisesti ohjeessa, vaan viitataan tältä osin suoraan verottajan ohjeisiin. Lisäksi ohjeessa on täsmennetty henkilö, joka kertoo vapaaehtoiselle tietosuoja- ja salassapitovelvollisuudesta. Koronan myötä vapaaehtoistyötä on tehty ja tehdään myös koronan jälkeen etänä. Tämän toimintatapamuutoksen myötä ohjeeseen on lisätty maininta siitä, että vapaaehtoistyötä voidaan Helsingissä tehdä myös etänä.

This decision was published on 07.10.2021

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Close

Ask for more info

Marianne Leskinen, neuvottelupäällikkö, puhelin: 09 310 34180

marianne.leskinen@hel.fi

Decisionmaker

Nina Gros
henkilöstöjohtaja

Attachments

1. Vapaaehtoistoiminnan ohje
2. SL 37 Sopimus vapaaehtoistoiminnasta

The decision documents refer to appendices that are not available online. The City of Helsinki does not publish any appendices that contain confidential information, information that could compromise the protection of privacy or documents that cannot be made available in an electronic format due to technical reasons. (Act on the Openness of Government Activities 621/1999, Information Society Code 917/2014, Data Protection Act 1050/2018, Act on the Processing of Personal Data in Social and Health Care 703/2023,  Act on Public Procurement and Concession Contracts 1397/2016). You can also request decision documents from the City of Helsinki Registrar's Office.