Vuosaaren liikuntapuiston hankesuunnitelman hyväksyminen
Päätös
Kaupunkiympäristölautakunta päätti hyväksyä liitteenä nro 1 olevan Vuosaaren liikuntapuiston 28.4.2017 päivätyn hankesuunnitelman siten, että rakentamiskustannusten enimmäishinta on arvonlisäverottomana 3 806 000 euroa huhtikuun 2017 kustannustasossa.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Vuosaaren liikuntapuiston asemakaava on vuodelta 1999. Ensimmäinen liikuntapuistoa koskeva yleissuunnitelma valmistui 2001. Seuraava tarkistus yleissuunnitelmaan tehtiin vuonna 2007, jolloin myös ensimmäiset liikuntapuistoa koskevat investoinnit käynnistyivät.
Liikuntapuiston rakentaminen on edennyt vuoden 2007 jälkeen hitaasti. Vuosina 2009 – 2011 liikuntapuistoon rakennettiin kaksi kumirouhetekonurmikenttää, kentät 1 ja 2. Kenttä 2 on lämmitetty ja ympärivuotisessa käytössä. Kentät 3, 4 ja 5 ovat toteuttamatta, samoin liikuntapuistoon kuuluva pysäköintikokonaisuus. Myös liikuntapuiston reuna-alueet ja käytävät ovat kesken. Tämän vuoksi liikuntapuisto on yleisilmeeltään epäsiisti ja keskeneräinen.
Tavoitteena on rakentaa liikuntapuisto valmiiksi vuoden 2019 loppuun mennessä. Valmis liikuntapuisto on painottunut jalkapalloon. Liikuntapuistoa täydentää laaja ulkotoiminta-alue, jossa on skeittiparkki, katukoripalloa, rullalätkää ja ulkokuntosalilaitteita. Pukusuojat, joita on kahdeksan, sijaitsevat jäähallin yhteydessä Jääkenttäsäätiöltä vuokratuissa tiloissa. Tiloissa on myös henkilöstön sosiaali- ja pukutilat.
Kustannukset ja rahoitus
Hankkeen enimmäishinta on 3 806 000 euroa (alv. 0 %). Hanke on merkitty vuoden 2017 talousarvion rakentamisohjemaan yhteensä 2 miljoonan euron suuruisena. Hankkeen korotettu enimmäishinta 3,806 miljoonaa euroa edellyttää talousarvioon nähden 1,806 miljoonan euron lisämäärärahaa, joka huomioidaan laadittaessa vuoden 2018 talousarviota siirtämällä alustavia varauksia liikuntapaikkarakentamisen talousarviokohdalla "liikuntapaikkojen suunnittelu, rakentaminen ja perusparannukset".
Ylläpidon kustannukset
Hankkeen myötä ylläpitomenot kasvavat vuokran lisäksi 30 000 – 40 000 euroa vuodessa. Käyttökustannuksista vastaa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan liikuntapalvelut, jolla on myös vastuu ylläpidosta.
Aikataulu ja toteutus
Kaupunkiympäristölautakunta päättää liikuntapuistojen hanke-, puisto- ja muista suunnitelmista. Rakennustyöt alkavat kaupunkiympäristölautakunnan hyväksyttyä hankesuunnitelman.
Vastuu liikuntapaikkojen rakennuttamisesta siirtyi kaupunkiympäristön toimialalle organisaatiouudistuksessa.
Hankesuunnitelman valmistelu
Hankesuunnitelma valmisteltiin liikuntavirastossa hallintopalvelujen osaston teknisen yksikön ja ulkoliikuntapalvelujen osaston asiantuntijoiden kesken. Hankesuunnitelman vuorovaikutus ja osallisuus hoidettiin liikuntaviraston toimintatavan mukaisesti. Liikuntalautakunta hyväksyi Vuosaaren liikuntapuiston hankesuunnitelman 11.5.2017 rakennuskustannuksiltaan enimmäishintaan 3 806 000 euroa huhtikuun 2017 kustannustasossa. Yleisten töiden lautakunta hyväksyi 9.5.2017 Vuosaaren liikuntapuistoon liittyvän puistoalueen puistosuunnitelma (VIO 5642/1).
Liikuntalautakunta 11.05.2017 § 104
Päätös tullut nähtäväksi 18.10.2017
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Jussi Luomanen, kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupäällikkö, puhelin: 09 310 38626
Laura Yli-Jama, tiimipäällikkö, puhelin: 09 310 26999