Hyppää pääsisältöön

Helsingin kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuusto on Helsingin ylin päättävä elin. Se valitaan kuntavaaleissa joka neljäs vuosi. Kaupunginvaltuuston vastuulla ovat kaupungin toiminta ja talous.

Valtuusto päättää kaupungin toimintaa säätelevästä hallintosäännöstä (pdf), Helsingin toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista kaupunkistrategiassa sekä jokavuotisesta kaupungin talousarviosta eli tavoitteiden asettamisesta ja rahan jakamisesta eri kaupungin toimintoihin.

Valtuusto päättää mitä toimielimiä kunnassa on, niiden kokoonpanon, sekä sen miten toimivalta ja tehtävät jaetaan luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden kesken. Lue lisää: Kuka päättää ja mistä?

Valtuustossa on 85 jäsentä, jotka edustavat eri poliittisia ryhmiä. Jokaisella valtuutetulla on varavaltuutettu. Nykyisen valtuuston toimikausi on 2021–2025.

Kuva:
Kaupunginvaltuuston kokous kesäkuussa 2023. Kuva: Sakari Röyskö

Uusimmat asiakirjat

Pöytäkirjojen ja esityslistojen liitteiden julkaisussa ongelmia – asiaa selvitetään

Olemme havainneet ongelmia pöytäkirjojen ja esityslistojen liitteiden julkaisussa. Osa liitteistä voi jäädä julkistumatta. Kyseessä on päätöksenteon tietojärjestelmän toiminnallinen ongelma, jota selvitetään järjestelmän toimittajan kanssa.

Pöytäkirjat ja esityslistat koostuvat kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Päätöstiedote julkaistaan heti kokouksen jälkeen. Päätöstiedote sisältää vain kokouksessa tehdyt päätökset eli sitä on luettava yhdessä esityslistan kanssa. Pöytäkirja korvaa ilmestyessään esityslistan ja päätöstiedotteen.

Video: kaupunginvaltuuston kokous

Seuraava valtuustolähetys alkaa 11.10.2023 17:50

Voit katsoa valtuuston edellisen kokouksen tallenteen tässä. Kaikki videot -linkistä löydät muut tallenteet Helsinki-kanavalla, jossa voit myös selata videota käsiteltävän aiheen mukaan.

Kaupunginvaltuuston kokous 15/27.9.2023

Kokouskalenteri

Valtuuston kokoukset järjestetään yleensä joka toisena keskiviikkona. Kokoukset lähetetään suorina lähetyksinä tällä sivulla ja Helsinki-kanavalla.

Valtuuston esityslista tulee luettavaksi kokousta edeltävänä torstaina. Lisätietoa kokouksista

Kokouksessa pitää olla paikalla vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetusta. Päätöksiin tarvitaan paikalla olevien valtuutettujen äänten enemmistö.

Päivämäärä Kello Lisätietoja
11.10.2023 18:00
01.11.2023 18:00
15.11.2023 16:00
22.11.2023 18:00
13.12.2023 16:00

Jäsenet: Kaupunginvaltuusto