Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston tilahankkeiden suunnitelmien hyväksymistä koskevan toimivallan siirtäminen
Päätös
Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto päätti siirtää kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston hallintosäännön 16 luvun 3 § 2 momentin 3 kohdan toimivaltaa päättää lautakunnan tai kansliapäällikön hyväksymän tarveselvityksen perusteella hyväksyä tilahankkeita koskevat hanke- ja muut suunnitelmat kaupunginhallituksen vahvistamissa rajoissa kaupunkiympäristötoimialan rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden rakennetun omaisuuden hallinta -palvelun päällikölle seuraavasti:
Rakennetun omaisuuden hallintapäällikkö
- Päättää toimialalautakuntien tai kansliapäällikön hyväksymän tarveselvityksen perusteella hyväksyä tilahankkeita koskevat hankesuunnitelmat, kun hankkeen kokonaisarvo on enintään 1 000 000 euroa ja muut suunnitelmat silloin, kun ne ovat hankesuunnitelman mukaisia.
Toimivalta siirretään siihen asti, että uusi toimielin on tehnyt uuden tätä asiaa koskevan päätöksen, mutta kuitenkin enintään 30.9.2017 asti.
Käsittely
Vastaehdotus: Otso Kivekäs
Toimivalta siirretään siihen asti, että uusi toimielin on tehnyt uuden tätä asiaa koskevan päätöksen, mutta kuitenkin enintään 30.9.2017 asti.
Kannattaja: Veronika Honkasalo
Johtamisen jaosto hyväksyi yksimielisesti Otso Kivekkään vastaehdotuksen mukaisesti muutetun ehdotuksen.
Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto päättää siirtää kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston hallintosäännön 16 luvun 3 § 2 momentin 3 kohdan toimivaltaa päättää lautakunnan tai kansliapäällikön hyväksymän tarveselvityksen perusteella hyväksyä tilahankkeita koskevat hanke- ja muut suunnitelmat kaupunginhallituksen vahvistamissa rajoissa kaupunkiympäristötoimialan rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden rakennetun omaisuuden hallinta -palvelun päällikölle seuraavasti:
Rakennetun omaisuuden hallintapäällikkö
- Päättää toimialalautakuntien tai kansliapäällikön hyväksymän tarveselvityksen perusteella hyväksyä tilahankkeita koskevat hankesuunnitelmat, kun hankkeen kokonaisarvo on enintään 1 000 000 euroa ja muut suunnitelmat silloin, kun ne ovat hankesuunnitelman mukaisia.
Helsingin kaupunginvaltuuston 3.5.2017 (§ 206) hyväksymän hallintosäännön 16 luvun 3 § 2 momentin 3 kohdan mukaan kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto päättää tai hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää lautakunnan tai kansliapäällikön hyväksymän tarveselvityksen perusteella hyväksyä tilahankkeita koskevat hanke- ja muut suunnitelmat kaupunginhallituksen vahvistamissa rajoissa. Kaupunginhallitus päätti 22.5.2017, että kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto tai sen määräämä päättää hyväksyä lautakunnan tai kansliapäällikön hyväksymän tarveselvityksen perusteella tilahankkeita koskevat hanke- ja muut suunnitelmat, kun hankkeen suunnitelman mukainen arvonlisäveroton kustannusarvio on enintään 5 miljoonaa euroa.
Kaupunginvaltuusto päätti 22.6.2016 (§ 196), että kaupunginhallituksen johtamisen jaosto voi tehdä hallintosäännön toimeenpanoon liittyviä muiden toimielinten kuin kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen toimivaltaan kuuluvia päätöksiä ennen hallintosäännön voimaantuloa.
Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston toimivaltaa esitetään delegoitavaksi kaupunkiympäristötoimialan rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden rakennetun omaisuuden hallinta -palvelun päällikölle siten, että tämä päättää tarveselvityksen perusteella enintään miljoonan euron arvoisesta hankesuunnitelmasta ja hankesuunnitelman mukaisesta muusta suunnitelmasta.
Tällä hetkellä kiinteistölautakunta on johtosäännössä siirtänyt toimivaltaansa päättää hankesuunnitelmien hyväksymisestä kiinteistöviraston tilakeskuksen päällikölle, joka on edelleen delegoinut päätösvallan investoinnit yksikön hankepäällikölle. Viranhaltijan nykyisen hankesuunnitelman hyväksymistä koskevaa toimivallan euromääräistä rajaa esitetään korotettavaksi 500 000 eurosta 1 000 000 euroon, koska hankkeiden koot ja lukumäärät ovat merkittävästi kasvaneet.
Päätösehdotuksen mukaisilla muilla suunnitelmilla tarkoitetaan hankkeen jatkosuunnittelun tuloksena syntyneitä tarkempia suunnitelmia, kuten yleissuunnitelmat, joiden hyväksymisessä tarkastetaan, että niiden sisältö vastaa hankepäätöstä. Näin ollen niiden hyväksymisessä on kyse hankepäätöksen toimeenpanosta, jonka on tarkoituksenmukaisinta olla viranhaltijatasolla.
Ehdotetun toimivallan siirron tarkoituksena on, että päätöksenteko tapahtuisi toiminnallisesti tarkoituksenmukaisella tasolla.
Päätös on voimassa kaupunginhallituksen määrittelemien rajojen voimassaolon ajan siten, että asia on tarkoitus käsitellä uudestaan 30.9.2017 mennessä tai kun kaupunginhallitus on määritellyt rajat uudestaan.
Päätös tullut nähtäväksi 07.07.2017
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Marko Karvinen, strategiapäällikkö, puhelin: 09 310 36257
Silja Hyvärinen, hallintojohtaja, puhelin: 09 310 38619