Asiakkuusjohtajan ajoneuvojen siirtoihin liittyvän toimivallan siirtäminen
Päätös
Asiakkuusjohtaja päätti siirtää hallintosäännön 16 luvun 8 §:n 2 momentin 5 kohdan mukaisen toimivaltansa päättää ajoneuvojen siirtämisestä annetun lain mukaisista viranomaistehtävistä kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden pysäköinninvalvonnan ja pysäköintipalvelujen siirtopäällikölle.
Päätöksen perustelut
Ajoneuvojen siirtämisestä annetun lain (828/2008) mukaisesti tienpitoviranomaisen tehtävänä on muun muassa siirtää ajoneuvo onnettomuuspaikalta (4 §) sekä tiealueella tehtävän työn tai järjestettävän tapahtuman vuoksi (6 §). Tienpitoviranomainen siirtää myös hylätyt ajoneuvot (7 §), romuajoneuvot (8 §) ja voi siirtää ajoneuvon myös pysäköimistä koskevan säännöksen perusteella (5 §). Ajoneuvon siirtämisestä varastoon tehdään kirjallinen päätös, ja ajoneuvon lähisiirrosta ilmoitetaan suullisesti, kirjallisesti tai ajoneuvoon näkyvälle paikalle jätettävällä ilmoituksella (9 §). Ajoneuvon siirtämisestä aiheutuneet kustannukset voidaan periä ajoneuvon omistajalta tai haltijalta viranomaisen tekemän korvauspäätöksen mukaisesti (10 ja 11 §:t).
Ajoneuvojen siirtotoimintaa suoritetaan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden pysäköinninvalvonta ja pysäköintipalvelut -palvelussa. Ajoneuvojen siirtämisestä annetun lain mukaiset viranomaistehtävät on tästä syystä tarkoituksenmukaisinta siirtää pysäköinninvalvonnan pysäköintipalveluiden siirtopäällikölle. Ehdotettu toimivallan siirto vastaa nykytilannetta, ja tavoitteena on, että päätöksenteko tapahtuu toiminnallisesti tarkoituksenmukaisella tasolla.
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Suvi Kokkonen, lakimies, puhelin: 09 310 39952